8.10.2021
klo
21.45
MM-karsinta, J-lohko
Saksa – Romania
Yli 3,5 maalia
Pinnacle 1,99
Hävitty
ASETA VETO

Saksa – Romania

MM-karsinta, J-lohko

8.10.2021 klo 21:45

Saksa yrittää ottaa ison askeleen kohti suoraa MM-kisapaikkaa, kun se kohtaa perjantaina Hampurissa Romanian. Nyt analysoimme ottelun lähtökohdat ja tarjoamme ilmaiset jalkapallo vihjeet tähän kuumaan koitokseen. Uuden päävalmentajansa johdolla kotijoukkue on virtaviivaistanut peliään ja napsinut kolmesta edellisestä ottelustaan vakuuttavat voitot. 

Romania on tasaisessa J-lohkossa tiukasti mukana kärkikamppailussa, mutta joukkue ei ole tällä hetkellä valmis tosissaan haastamaan Saksaa sen kotikentällä. Isännät ovat fiksanneet hyökkäyksensä syksyn karsintapeleissä railakkaaseen vireeseen, mutta myös Romanialla on saumat osua vastaiskuista, joten runsasmaalisia vetoja voi huoletta ujutella viikonlopun kupongeille mukaan.

Saksan otteet eivät oikein vakuuttaneet kesän EM-kisojen alla, ja turnauksesta tulikin melkoinen pannukakku. Kisojen neljännesvälierään päättyi päävalmentaja Joachim Löwin aikakausi, ja penkin taakse hyppäsi elokuussa Hans Flick. Saksan peli on piristynyt heti Flickin ensimmäisissä otteluissa, ja otteisiin on tullut aimo annos suoraviivaisuutta. Saksan materiaali on edelleen huikea, ja sen otteluissa on kuluvissa karsinnoissa luvassa vielä melkoisia maalijuhlia.

Saksan viisi viimeistä ottelua

 • 8.9.2021, Islanti – Saksa (MM-k), 0-4
 • 5.9.2021, Saksa – Armenia (MM-k), 6-0
 • 2.9.2021, Liechtenstein – Saksa (MM-k), 0-2
 • 29.6.2021, Englanti – Saksa (EM), 2-0
 • 23.6.2021, Saksa – Unkari (EM), 2-2

Kahdessa edellisessä karsintapelissä Saksa on tyrmännyt vastustajansa heti alkuun, ja sekä Armeniaa että Islantia vastaan verkko heilui tiuhaan tahtiin. Molemmissa peleissä Flickin miehistöllä oli saumoja jopa useampaan lisäosumaankin, kun hyökkäys painoi menemään tulisesti läpi ottelun. Saksa on kolmessa viime ottelussaan pommittanut yhteensä peräti 72 maalintekoyritystä, mikä on hieman keskinkertaisista vastustajista huolimatta todella murhaava lukema. Romaniakin tulee olemaan perjantaina rajussa pyörityksessä, mutta sillä on tällä hetkellä Islantia, Armeniaa ja Liechtensteiniä enemmän potentiaalia uhata Saksan maalia.

Romania taistelee kiivaasti lohkon kakkospaikasta, ja se kiskaisi syyskuun kolmesta karsintapelistään hienot seitsemän pinnaa. Kolme nollapeliä on hieman mairitteleva saldo, sillä Islanti ja etenkin Pohjois-Makedonia loivat useita maalipaikkoja Romanian päässä. Joukkueen pelitapa ja sen käyttämä 4-2-3-1 ryhmitys ei ole mitenkään erityisen puolustusvoittoinen. Hampurin illassa Romania joutuu vetäytymään syvälle omalle alueelleen, mutta joukkue kyttää aktiivisesti vastaiskuja Ianis Hagin ja Claudiu Keserün johdolla.

Romanian viisi viimeistä ottelua

 • 8.9.2021, Pohjois-Makedonia – Romania (MM-k), 0-0
 • 5.9.2021, Romania – Liechtenstein (MM-k), 2-0
 • 2.9.2021, Islanti – Romania (MM-k), 0-2
 • 31.3.2021, Armenia – Romania (MM-k), 3-2
 • 28.3.2021, Romania – Saksa (MM-k), 0-1

Joukkueitten ensimmäinen kohtaaminen kuluvassa karsinnassa päättyi Bukarestissa Saksan 1-0 voittoon. Vieraat hallitsivat kenttätapahtumia mielin määrin mutta syyllistyivät jälleen kerran Löwin loppuaikana usein nähtyyn hidasteluun pallon kanssa. Lisäksi maalintekopaikoilla yrityksistä puuttui huolellisuutta. Tuossakin ottelussa Romania puolestaan väläytteli vastaisku-uhkaansa. Perjantaina mennään pitkälti samalla kaavalla, mutta huomattavasti terävämpi nyky-Saksa tulee tykittämään paikoistaan useamman osuman.

J-lohkon tilanne

 1. Saksa, 5-0-1, 17:2, 15p
 2. Armenia, 3-2-1, 7:9, 11p
 3. Romania, 3-1-2, 9:6, 10p
 4. Pohjois-Makedonia, 2-3-1, 11:6, 9p
 5. Islanti, 1-1-4, 6:14, 4p
 6. Liechtenstein, 0-1-5, 2:15, 1p

Saksa haluaa varmistaa lohkovoiton hyvissä ajoin, ja Flick saa jalkeille erittäin tulivoimaisen ja motivoituneen ryhmän. Hyökkäyspäähän on hurjasti tunkua, kun hyvävireiset Serge Gnabry, Timo Werner, Leroy Sane ja Kai Havertz kärkkyvät kaikki avauksen paikkaa. Nuoremman osaston Florian Wirtz, Jamal Musiala ja Karim Adeyemi ovat myös valmiita ottamaan vastuuta ja pommittamaan tehoja.

Saksan isonumeroiset voitot ovat maistuvia peli-ideoita samoin kuin ottelun runsasmaalisuus. Me valikoimme lapuille yli 3,5 maalia ottelussa, mikä toteutuu hivenen yli kerran kahdesta. Kohde on pelattavissa muun muassa Unibetin ja ComeOnin listoilla lähes kahden kertoimilla. Me naaraamme overin talteen Pinnaclen rajulla hinnalla 1,99 ja aloitamme futisviikonlopun iloisen maalikarnevaalin siivittämänä.

Saksa – Romania, yli 3,5 maalia

Pinnacle 1,99