7.9.2021
klo
21.45
MM-karsinta, D-lohko
Ranska – Suomi
2, AH +1,5
888 Sport 2,45
Hävitty
ASETA VETO

Ranska – Suomi

MM-karsinta, D-lohko

7.9.2021 klo 21:45

Suomi joutuu MM-karsinnan kovimpaan testiin tiistaina, kun se matkustaa Lyoniin Ranskan vieraaksi. Nyt puntaroimme Huuhkajien mahdollisuudet yllätykseen ja tarjoamme ilmaiset jalkapallo vihjeet tähän huipputärkeään kamppailuun. D-lohkon tilanne on todella kimurantti, kun oikeastaan mikään joukkue ei ole vielä saanut peliään rullaamaan täydellä teholla.

Lukuisien tasapelien värittämässä ryhmässä kaikki on vielä auki, ja neljä kärkimaata taistelevat edelleen tiukasti kisapaikoista. Ranska on muutamista loukkaantumisista huolimatta materiaaliltaan selvästi Suomea vahvempi. Sen peli on kuitenkin yskähdellyt, ja Huuhkajien saumat pysyä isäntien kyydissä on hieman aliarvioitu markkinoilla, joten vierasvoitto tasoituksella valikoituu väkeväksi ideaksi.

Suomi on lohkossa kakkosena mukavissa kyttäysasemissa, kun kolmesta pelistä on kasassa viisi pinnaa. Huuhkajat otti kevään Bosnia- ja Ukraina-tasureitten jatkoksi lauantaina karsinnan ensimmäisen voittonsa, kun Kazakstan kaatui Olympiastadionilla 1-0. Esitys oli varsin hallittu, vaikka pitkään vaivannut maalinteko-ongelma oli jälleen vahvasti esillä. Päävalmentaja Markku Kanerva lähti peliin kolmella topparilla, mikä johtui ainakin osittain keskikentän Glen Kamaran poissaolosta yhden ottelun pelikiellon takia. Myös Ranskaa vastaan Suomi puolustanee kolmen linjalla wingbackien päävastuun ollessa vahvasti puolustussuuntaan.

Suomen ottelut 2021

 • 4.9.2021 Suomi – Kazakstan (MM-k) 1-0
 • 21.6.2021 Suomi – Belgia (EM) 0-2
 • 16.6.2021 Suomi – Venäjä (EM) 0-1
 • 12.6.2021 Tanska – Suomi (EM) 0-1
 • 28.3.2021 Ukraina – Suomi (MM-k) 1-1
 • 24.3.2021 Suomi – Bosnia (MM-k) 2-2

Huuhkajien hyökkäys on sen sijaan edelleen melko tukkoista. Robin Lod on loukkaantuneena sivussa, eikä Teemu Pukki ole vielä löytänyt maalijyväänsä tämän kauden osalta. Vaikka Joel Pohjanpalo maalasi Kazakstanin verkkoon, on hyökkäysarsenaalin nykykunto melkoinen kysymysmerkki. Lauantaina positiivista virtaa ylöspäin toi viidennen A-maaottelunsa pelannut keskikentän Onni Valakari, mutta kyseessä on tälle tasolle vielä sangen kokematon pelimies. Rutinoitunutta Ranskaa vastaan Suomelle voidaan ennustaa vieraiskentällä hyökkäyspäässä hankaluuksia.

Ranskalla oli vaikeuksia jo kesän EM-turnauksessa, jossa tuloksena oli katkera putoaminen neljännesvälierässä. Kun syksyn MM-karsinta alkoi kahdella nihkeällä tasapelillä, Ranskalla on nyt meneillään jo viiden ottelun voitoton putki. Materiaali on toki laaja, mutta nyt sekä hyökkäyksen Kylian Mbappe että keskikentän N´Golo Kante ovat loukkaantumisten takia vetäytyneet joukkueesta.

Ranskan kuusi viimeistä ottelua

 • 4.9.2021 Ukraina – Ranska (MM-k) 1-1
 • 1.9.2021 Ranska – Bosnia (MM-k) 1-1
 • 28.6.2021 Ranska – Sveitsi (EM) 3-3 RP 4-5
 • 23.6.2021 Portugali – Ranska (EM) 2-2
 • 19.6.2021 Unkari – Ranska (EM) 1-1
 • 15.6.2021 Ranska – Saksa (EM) 1-0

Ranskalla on tiistaina edessä jo kolmas kilpailullinen ottelu viikon sisään, ja viime keskiviikkona se joutui pelaamaan lähes koko toisen jakson vajaalla Bosniaa vastaan. Rasitus alkaa iskeä päälle, ja päävalmentaja Didier Deschamps joutuu harrastamaan jonkin verran kierrätystä. Suomella onkin erinomainen iskun paikka kiskaista tulos hallitsevan maailmanmestarin kotiluolasta.

Suomi tulee jälleen EM-kisoista tutulla tavalla puolustamaan tiiviisti, ja joukkue pystyy kurinalaisella pelillään pitämään Ranskan supertähdet aisoissa ja pelin tasaisena. Markkinoilla on selvästi väheksytty Huuhkajien mahdollisuuksia, ja muutamat bookkerit avasivat kohteen järisyttävillä jopa noin kolmenkymmenen vieraskertoimilla. Nuo hinnat ovat jo tulleet jonkin verran alas, mutta Suomen menestyksistä tasoituksilla on edelleen tarjolla hienoja ylikertoimia.

Vierasvoitosta 0,5 maalin tasoituksella löytyy hulppeita viiden ja puolen kertoimia. Ranskan materiaali- ja kotikenttäedun takia valitsemme kuitenkin päivän peleihin Suomen voiton 1,5 maalin tasoituksella. Merkki on pelattavissa muun muassa Betssonin ja Unibetin valikoimassa. Me runnomme panokset sisään 888 Sportin kautta ronskilla kertoimella 2,45 ja jäämme nauttimaan Huuhkajien taistelusta.

Ranska – Suomi 2, AH +1,5

888 Sport 2,45