2.9.2021
klo
21.45
MM-karsinta, C-lohko
Liettua – Pohjois-Irlanti
2
Bethard 1,87
Oikein
ASETA VETO

Liettua – Pohjois-Irlanti

MM-karsinta, C-lohko

2.9.2021 klo 21:45

Euroopan MM-karsinnan C-lohkossa Pohjois-Irlannilla on pakkovoiton paikka, kun se matkustaa torstaina Liettuan vieraaksi. Nyt ennakoimme millä aseilla se iskee vielä nollakerhossa kärvistelevän isännän kimppuun ja jaamme ilmaiset jalkapallo vihjeet illan kamppailuun. Kumpikaan joukkue ei ole vielä onnistunut iskemään maaliakaan kuluvassa karsinnassa, mutta Pohjois-Irlannilla on selvä materiaalietu puolellaan jokaisella osa-alueella. Liettualle tulee maalinteko olemaan jälleen tuskaisaa, joten vieraat tulevat pitämään kisahaaveensa elossa kairaamalla tärkeät kolme pinnaa talteen heiveröiseltä kotijoukkueelta.

Liettuan futis kyntää todella syvällä, ja maajoukkue on edellisen kolmen arvokisakarsinnan aikana kyennyt lyömään ainoastaan Viron, Maltan ja San Marinon. Vuoden 2020 Kansojen Liigan C-tasolla se onnistui voittamaan Kazakstanin ja Albanian, mutta Euroopan rutinoituneempia maita vastaan kyyti on ollut vuodesta toiseen hyvin viileää. Edellinen EM-karsinta meni täysin metsään, kun Liettua raapi ainoan pisteensä kotona Luxemburgia vastaan. MM-karsinta on alkanut kahdella odotetulla häviöllä, joissa tappiolukemat ovat olleet yllättävän matalat. Liettua tarjoaa kuitenkin todella vähän ylöspäin, eikä rosterista löydy kummoista ratkaisuvoimaa.

Liettuan ottelut 2021

 • 4.6.2021 Latvia – Liettua (Baltic Cup) 3-1
 • 1.6.2021 Liettua – Viro (Baltic Cup) 0-1
 • 31.3.2021 Liettua – Italia (MM-k) 0-2
 • 28.3.2021 Sveitsi – Liettua (MM-k) 1-0

Myös Pohjois-Irlannilla on meneillään hieman vaikea jakso. Sekä 2018 että 2020 Kansojen Liigan B-taso meni pahasti penkin alle, eikä joukkue onnistunut naaraamaan siellä ainuttakaan voittoa. Se ei ole voittanut kilpailullista ottelua sitten kesän 2019 EM-karsintapelien, jossa se nitisti lohkonsa kääpiöt Viron ja Valko-Venäjän. Viime vuonna EM-jatkokarsinnassa Bosnia kaatui vieraissa pilkuilla ennen kuin tie tyssäsi playoff-finaalissa Slovakian pihdeissä. Kuluva MM-karsinta on alkanut tuloksellisesti heikosti, ja alla on tappio Italian vieraana ja maaliton kotitasuri Bulgariaa vastaan. Pohjois-Irlannilla on kuitenkin tapana vääntää erittäin tasaisia mittelöitä oman tasoistensa tai pykälää laadukkaampien maiden kanssa, eikä kyseessä ole mikään heittopussi.

Pohjois-Irlannin ottelut 2021

 • 31.3.2021 Pohjois-Irlanti – Bulgaria (MM-k) 0-0
 • 25.3.2021 Italia – Pohjois-Irlanti (MM-k) 2-0

Pohjois-Irlannin miehistö on Englannin Championshipin ja Skotlannin liigan tasoa höystettynä muutamalla kohtalaisen kokeneella Valioliigapelurilla. Alakerta on mukavassa kuosissa Stuart Dallasin ja Craig Cathcartin johdolla, ja hyökkäystä johtaa myöhäisen kutsun ryhmään saanut 83 maaottelun Kyle Lafferty. Liettuan materiaali on kovin köykäistä, eikä laatua meinaa löytyä oikein millään osa-alueella. Kun vielä kapteeni ja joukkueen kokenein pelimies Saulius Mikoliunas on sivussa loukkaantumisen takia, ovat liettualaisten lähtökohdat otteluun todella hankalat. Vuodesta 2019 maajoukkuetta luotsannut Valdas Urbonas lähti lätkimään elokuun alussa, ja torstaina vetovastuussa on ensimmäisessä maaottelussaan uusi koutsi Valdas Ivanauskas.

C-lohkon tilanne

 1. Italia 3-0-0 6:0 9p
 2. Sveitsi 2-0-0 4:1 6p
 3. Pohjois-Irlanti 0-1-1 0:2 1p
 4. Bulgaria 0-1-2 1:5 1p
 5. Liettua 0-0-2 0:3 0p

Kesäkuun Baltic Cup oli jumboksi jääneeltä Liettualta todella surullinen esitys, eikä ole olemassa juurikaan merkkejä, että joukkue saisi parannettua otteitaan MM-karsinnassa. Pohjois-Irlanti tulee vieraissakin ottamaan pelin haltuunsa, ja sen isäntiä pari astetta tasokkaampi nippu tulee jauhamaan pakkovoiton. Etenkin Liettuan hyökkäys on ollut jo vuosikausia varsin luokatonta, ja kun vieraitten vahvuus on puolustuksessa, tulevat kotijoukkueen maalipaikat olemaan kiven alla.

Vierasvoiton todennäköisyys hipoo jopa 60 prosenttia, joten useilla bookkereilla on tyrkyllä teräviä ylikertoimia. Kohde on poimittavissa muun muassa Betsafen ja NordicBetin tarjonnasta. Tuima markkinatoppi 1,87 löytyy Bethardin lapulta, joten tartumme siihen kiinni ja jatkamme upean futisviikon viettoa.

Liettua – Pohjois-Irlanti 2

Bethard 1,87