11.10.2021
klo
21.45
MM-karsinta, H-lohko
Kroatia – Slovakia
1, AH -1
Pinnacle 1,78
Hävitty
ASETA VETO

Kroatia – Slovakia

MM-karsinta, H-lohko

11.10.2021 klo 21:45

MM-karsinnan H-lohkossa suorasta kisapaikasta on muodostumassa kuuma taistelu. Kroatia ja Venäjä ovat tällä hetkellä tasoissa ryhmän kärjessä 16 pisteellä. Hurjassa lennossa paineleva Kroatia haluaa maanantaina jatkaa syksyn upeaa menoaan Slovakian kustannuksella. Nyt arvioimme ottelun asetelmat ja tarjoamme ilmaiset jalkapallo vihjeet illan kamppailuun.

Kroatia on kaapinut syys-lokakuun neljästä karsintapelistään upeat kymmenen pinnaa ja on pitänyt oman maalinsa puhtaana jokaisessa ottelussa. Hyökkäyskin on ollut huimassa iskussa, ja joukkue on noussut ykkössuosikiksi voittamaan lohkon. Slovakia on jo seitsemän pinnaa kärkikaksikkoa jäljessä, ja sen kisahaaveet alkavat kuivua kokoon. Alla on perjantainen kirvelevä tappio Venäjälle, eikä joukkueelle ole luvassa tuomisia Kroatian vierailultakaan. Kotivoittoa kannattaa ruksia lapuille, ja tasoituksellisista vedoista on markkinoilla tarjolla varsin maistuvia kertoimia.

H-lohkon tilanne

 1. Kroatia, 5-1-1, 11:1, 16p
 2. Venäjä, 5-1-1, 11:4, 16p
 3. Slovenia, 3-1-3, 8:7, 10p
 4. Slovakia, 2-3-2, 7:6, 9p
 5. Malta, 1-1-5, 6:15, 4p
 6. Kypros, 1-1-5, 1:11, 4p

Kroatia on hieman tahmean alun jälkeen löytänyt MM-karsinnassa kovan vireen, ja kevään avausottelun yllättävän Slovenia-tappion jälkeen joukkue on puksuttanut lohkossa saldon 5-1-0 maalierolla 11:0. Kokenut kaarti Luka Modricin ja Ivan Perisicin johdolla on kantamassa joukkueen jälleen arvokisoihin, ja tekeminen on tällä hetkellä väkevää jokaisella osa-alueella. Jo kesän EM-kisoissa Kroatian esitykset olivat pääasiassa positiivisia, ja matka katkesi pudotuspeleissä jatkoaikatappioon Espanjaa vastaan, eikä joukkueelle näytä juuri nyt löytyvän pysäyttäjää kuluvissa karsinnoissa.

Kroatian ottelut syksyn MM-karsinnassa

 • 8.10.2021, Kypros – Kroatia, 0-3
 • 7.9.2021, Kroatia – Slovenia, 3-0
 • 4.9.2021, Slovakia – Kroatia, 0-1
 • 1.9.2021, Venäjä – Kroatia, 0-0

Slovakia on ollut ongelmissa karsintojen alusta saakka, kun se jäi kahdessa ensimmäisessä ottelussaan hieman nolosti tasureihin Kyprosta ja Maltaa vastaan. Vaikka joukkue on sittemmin onnistunut kairaamaan pisteitä Venäjältä, Slovenialta ja Kyprokselta, ei edes täydet yhdeksän pistettä jäljellä olevista peleistä välttämättä riitä lohkon top-2 sijoitukseen. Slovakialla alkaa varmasti olla usko jo koetuksella, eikä joukkueen heikko vierasformi lupaile hyvää maanantain kamppailua ajatellen.

Joukkueet kohtasivat karsinnassa edellisen kerran syyskuun alussa Bratislavassa, ja tuolloin Kroatia nappasi erittäin tasaisesta väännöstä tärkeän 1-0 voiton loppuhetkien osumalla. Kroatia vei pallonhallinnan niukasti nimiinsä, mutta ei vieraskentällä onnistunut luomaan montaakaan maalipaikkaa. Kotitantereellaan Kroatia tulee olemaan selvästi enemmän niskan päällä, ja tontteja aukeaa kiivaammalla tahdilla. Kun hyökkäys on parissa viime ottelussa löytänyt maalijyvän, tulevat verkot pöllyämään Osijekin illassa.

Slovakian ottelut syksyn MM-karsinnassa

 • 8.10.2021, Venäjä – Slovakia, 1-0
 • 7.9.2021, Slovakia – Kypros, 2-0
 • 4.9.2021, Slovakia – Kroatia, 0-1
 • 1.9.2021, Slovenia – Slovakia, 1-1

Slovakialle maalinteko on sen sijaan ollut nihkeää. Syksyn otteluissa joukkue on luonut paikkoja kohtalaisesti, mutta tilanteiden muuttaminen tehoiksi ei ota onnistuakseen. Heikkoa Kyprosta vastaan Slovakia jauhoi kotonaan sentään kaksi rysää, mutta tärkeässä Venäjä-pelissä homma kaatui hyökkäyksen todella pahaan tuhnuiluun. Ryhmästä puuttuu maalitykki, ja joukkueen tehokkain pelaaja kuluvassa karsinnassa on toppari Milan Skriniar kahdella osumallaan.

Kroatia ottaa maanantaina kotikentällään ohjat vahvasti käsiinsä, eikä Slovakia tule pysymään sen kyydissä mukana. Hyvällä perussuorituksella isännät ottavat rutiinivoiton ja askeleen kohti suoraa kisapaikkaa. Kroatian kertoimet ovat viime päivinä laskeneet hivenen 1,50 alapuolelle, mutta hinnat riittävät useilla bookkereilla edelleen peleihin mukaan. Paras idea on kuitenkin ykkönen -1 maalin aasialaisella tasoituksella.

Kohde löytyy muun muassa ComeOnin ja Betssonin listoilta. Pinnaclen 1,78 on tulikuuma tarjous, jonka rustaamme ilolla päivän kupongeille mukaan ennen kuin jäämme odottamaan Kroatian rynnistystä kohti MM-viheriöitä.

Kroatia – Slovakia 1, AH -1

Pinnacle 1,78