24.3.2021
klo
MM-karsinta
Gibraltar – Norja 2, AH -3,5
Betsson 1,83
ASETA VETO

MM-karsinta, G-lohko 24.3.2021

Paluuta Euroopan futiksen huipulle rakenteleva Norja aloittaa MM-karsinnat vierailulla Gibraltarille. Joukkueiden tasoero on valtava, ja vieraat haluavat vahvan alun kisaurakalleen. Isännät yrittävät tuttuun tapaan pistää isommilleen hanttiin kykyjensä mukaan, mutta Norjalla on riittävästi rutiinia ja tulivoimaa kävellä helposti vastustajansa yli. Bookkerit ovat asettaneet voittomarginaalin linjan melko alas, vain 3,5 maaliin, vaikka Gibraltarilla on ollut tapana vastaanottaa kunnon löylytys edes hieman vahvemmilta vastustajilta. Norjalla ei pitäisi olla keskiviikkona vaikeuksia repäistä voittolukemia yli tuon tasoituksen.

Piskuinen Gibraltar on viime vuosina napsinut vihdoin pisteitä ja jopa muutaman voiton kansainvälisissä otteluissa. Tämän on tehnyt mahdolliseksi vuonna 2018 aloitettu Kansojen Liiga, jossa lilliputtivaltiot ovat päässeet säännöllisesti ottamaan mittaa oman tasoisistaan maista. Gibraltar on nykäissyt kilpailussa rohkaisevat voitot Liechtensteinista, San Marinosta ja Armeniasta. EM- ja MM-karsinnoissa kyyti on kuitenkin ollut kylmää, kun vastassa on ollut kunnon futismaita. Paras mittatikku Gibraltarin tasosta isompia vastaan on vuoden 2019 EM-karsinta. Siinä kääpiövaltio jäi saldoon 0-0-8 maalierolla 3-31.

Gibraltar vuoden 2019 EM-karsinnassa
 • Gibraltar – Sveitsi 1-6
 • Tanska – Gibraltar 6-0
 • Gibraltar – Georgia 2-3
 • Sveitsi – Gibraltar 4-0
 • Gibraltar – Tanska 0-6
 • Irlanti – Gibraltar 2-0
 • Georgia – Gibraltar 3-0
 • Gibraltar – Irlanti 0-1

Norjan suoritus edellisissä MM-karsinnoissa oli surkea, ja joukkue jäi lohkossaan vasta neljänneksi. Viime EM-karsinnassa touhu oli huomattavasti väkevämpää, ja tappioita tuli vain yksi, mutta Norja jäi kuitenkin lohkokolmoseksi Espanjan ja Ruotsin taakse. 2020 Kansojen Liigassa joukkue otti jälleen askeleita eteenpäin, mutta jäi ryhmässään toiseksi Itävallan jälkeen. Alkavassa MM-karsinnassa Norja jahtaa tosissaan kisapaikkaa lohkossa, jossa pahimmat kilpailijat ovat Hollanti ja Turkki.

EM-karsinnassa Norja antoi näytteitä tulivoimastaan 3-3 ja 2-2 tasapeleissä Ruotsia ja Romaniaa vastaan. Lohkossa ei ollut aivan Gibraltariin verrattavaa kääpiötä, sillä jumbot Malta ja Färsaaret ovat astetta vahvempia puolustussuuntaan. Norja löi Färsaaret kotona 4-0 ja vieraissa 2-0 ja voitti Maltan kotona 2-0 ja vieraissa 2-1. Kansojen Liigassa kyytiä saivat viime vuonna Pohjois-Irlanti maalein 5-1 ja Romania lukemin 4-0.

Norjan ottelut vuonna 2020
 • 18.11.2020 Itävalta – Norja (KL) 1-1
 • 14.10.2020 Norja – Pohjois-Irlanti (KL) 1-0
 • 11.10.2021 Norja – Romania (KL) 4-0
 • 8.10.2020 Norja – Serbia (EM-k) 1-2 AET
 • 7.9.2020 Pohjois-Irlanti – Norja (KL) 1-5
 • 4.9.2020 Norja – Itävalta (KL) 1-2

Norja saa koottua karsintaan vahvan ryhmän, jonka ehdottomina tähtinä kiitävät Borussia Dortmundin Erling Haaland, RB Leipzigin Alexander Sørloth ja Arsenalin Martin Ødegaard. Tammikuussa maajoukkueen luotsina aloittanut Ståle Solbakken oli joutua debyyttinsä alla tukalaan tilanteeseen, kun Saksassa pelaavat joukkueen jäsenet olivat jäädä Gibraltarin reissusta sivuun karanteenisääntöjen takia. Määräyksiä kuitenkin muutettiin viime viikolla, joten tämänhetkisten tietojen mukaan Norja pääsee valitsemaan kokoonpanon täydestä miehistöstä.

Norja kamppailee seuraavan karsintapelinsä Turkkia vastaan jo lauantaina, joten Solbakken haluaa varmasti käyttää Gibraltar-pelin terävyyden ja maalinteon hiomiseen. Molemmat joukkueet ovat pelanneet edellisen ottelunsa marraskuussa, ja pelituntuman puute näkyy suuremmin heikosti organisoidun Gibraltarin otteissa. Tiukassa lohkossa ei ole varaa lipsahduksiin, joten Norja tulee tekemään isännistä selvää pitämällä nollan ja takomaan ammattimaisesti useamman maalin voiton.

Norjan isot voitot ovat keskiviikkona mahtavia pelikohteita. Useat bookkerit antavat valita tasoituksen määrän, ja jo vähintään neljän maalin voitosta löytyy markkinoilta upeita ylikertoimia. Kohde löytyy muun muassa Betsafen ja NordicBetin tarjonnasta. Aloitamme viikon ottamalla merkin kiinni Betssonin kautta erinomaisella kertoimella 1,83.

Gibraltar – Norja 2, AH -3,5

Betsson 1,83