28.3.2021
klo
MM-karsinta
Molemmat joukkueet tekevät maalin
Bethard 2,20
ASETA VETO

MM-karsinta, D-lohko 28.3.2021

Suomen MM-matka jatkuu sunnuntaina vierailulla vaarallisen Ukrainan kotiluolaan. Ottelu on molemmille vasta karsinnan toinen, mutta kovassa lohkossa panokset ovat jo nyt valtavat. Molemmilla on taskussa tasuripiste avauspelistä, ja kamppailun häviäjä jää ryhmässä heti vaikeaan takaa-ajajan asemaan. Ukraina on Kiovassa suosikki, mutta pikkuinen Suomi ei edelleenkään saa bookkereilta ihan ansaitsemaansa arvostusta, joten Huuhkajien onnistumisista löytyy illan iloksi mukavasti pelattavaa.

Ukraina puristi vuonna 2019 loistavan EM-karsinnan ja nousi kisojen ykköskoriin ja Euroopan kuumimpien maajoukkueitten joukkoon. Andriy Shevchenkon luotsaama miehistö naarasi saldon 6-2-0 maalierolla 17-4 ja jätti Portugalin ja Serbian taakseen. Se voitti kaikki neljä kotipeliään maalierolla 10-1, ja upea saldo jatkui vielä vuoden 2020 Kansojen Liigassa, jossa kotona kaatui Espanja 1-0 ja Sveitsi 2-1. Suomelle voisi siis ennakoida sunnuntaina erittäin tukalia paikkoja, mutta Ukrainalla on kuitenkin heikkoutensa, joihin Huuhkajat pääsevät iskemään.

Ukrainan viisi viimeistä ottelua

  • 24.3.2021 Ranska – Ukraina (MM-k) 1-1
  • 14.11.2021 Saksa – Ukraina (KL) 3-1
  • 13.10.2021 Ukraina – Espanja (KL) 1-0
  • 10.10.2021 Ukraina – Saksa (KL) 1-2
  • 6.9.2021 Espanja – Ukraina (KL) 4-0

EM-karsinnan ja Kansojen Liigan kotipeleissään Ukraina pääsi pelaamaan täysin omilla vahvuuksillaan. Etenkin Espanjaa ja Portugalia sekä hieman vähemmässä määrin Sveitsiä vastaan joukkue luopui pallonhallinnasta ja vetäytyi kuoreensa, ja sen organisoitu puolustus kesti hienosti vastustajan jauhavan hyökkäyksen puristuksessa. Samalla taktiikalla Ukraina aloitti myös MM-karsinnan Ranskaa vastaan viime keskiviikkona, ja nipistikin Pariisista 1-1 tasapelin oltuaan täysin purjeessa läpi koko pelin. Suomea vastaan isäntien pitäisi itse ottaa aloite, ja tässä piilee iskukykyisen Huuhkajaparven mahdollisuus.

Päävalmentaja Markku Kanerva on viilannut Suomen hyökkäyksen erinomaiseen lentoon. Viimeisessä 16 pelissä Huuhkajat ovat jääneet vain kerran nollille – Kansojen Liigassa Walesia vastaan. Suomi iskee nopeasti ja tehokkaasti vastaan riistettyään pallon, ja piikissä kirmaa kylmähermoinen viimeistelijä Teemu Pukki, joten Ukrainalla tulee olemaan hankaluuksia pitää vieraat maaleitta. Suomella on keskikentällä Glen Kamaran johdolla kovuutta ja taitoa voittaa kaksinkamppailuita ja kääntää tilanne nopeaan hyökkäykseen.

Suomen viisi viimeistä ottelua

  • 24.3.2021 Suomi – Bosnia (MM-k) 2-2
  • 18.11.2020 Wales – Suomi (KL) 3-1
  • 15.11.2020 Bulgaria – Suomi (KL) 1-2
  • 14.10.2020 Suomi – Irlanti (KL) 1-0
  • 11.10.2020 Suomi – Bulgaria (KL) 2-0

Suomen keskiviikkoinen MM-karsinnan avauspeli Bosniaa vastaan oli melkoista vuoristorataa. Positiivista oli etenkin muutamat upeat vastahyökkäykset – kruununa Pukin oppikirjamainen 2-1 maali. Parannettavaa jäi puolustuksessa, jossa virheet ja sekoilu aiheuttivat liian monta vaaratilannetta Jesse Jorosen maalille. 

Vaikka Ukraina on parina viime vuonna ollut tuloksellisesti vahvassa vedossa, ei joukkue ole kuitenkaan mikään maailmanvalloittaja. Tasoero Suomeen ei ole niin suuri kuin mitä markkinoilla on ennakoitu. Varsinkin Huuhkajien hyökkäysuhkaa on aliarvioitu, ja Suomen onnistumisesta maalinteossa vähintään kerran on tarjolla jopa 1,80 kertoimia. Kanervan juonet johtavat vähintäänkin muutamaan maalipaikkaan, kun Suomi onnistuu purkamaan isäntien painostuksen, ja Pukin johtamalla hyökkäyksellä on eväät kiskoa palloa verkkoon.

Huuhkajien voitto 0,5 maalin tasoituksella reippaasti yli kahden kertoimella houkuttelisi, mutta Suomen epävarmalta näyttänyt puolustus aiheuttaa kysymysmerkkejä. Ukraina ei ole vuosikausiin jäänyt kotonaan maaleitta, joten paras pelivalinta löytyy Both Teams to Score -vaihtoehdosta, jonka upeista kertoimista paistaa bookkereitten epäluottamus Suomen maalintekotaitoon.

Merkin kerroin on pitkin viikkoa hieman heitellyt ja on nyt asettunut esimerkiksi NordicBetin ja Betssonin listoilla lukemaan 2,15. Bethard on hilannut kertoimen jotakuinkin markkinatoppiin, joten nappaamme kohteen sieltä kiinni rautaiseen hintaan 2,20 ja jäämme odottelemaan maaliverkkojen pöllyämistä.

Ukraina – Suomi, Molemmat joukkueet tekevät maalin

Bethard 2,20