22.2.2022
klo
22:00
Mestarien Liiga
Chelsea - Lille
Lille +1,5
Pinnacle 1,96
Hävitty
ASETA VETO

Mestarien Liiga

22.2.2022 klo 22:00

Chelsea – Lille

Mestarien Liigan kiihkeät pudotuspelit jatkuvat taas tiistaina, ja Lontoossa Lille lähtee haastamaan Chelseaa jatkopaikasta. Nyt käymme läpi kamppailun lähtökohdat ja jaamme ilmaiset jalkapallovihjeet illan jännitysnäytelmään. Chelsea huristelee mukavassa viiden ottelun voittoputkessa, vaikka sen peliesitykset eivät ole aina olleet täysin vakuuttavia. Alla on voittoisa seurajoukkueitten MM-turnaus sekä viime lauantain nihkeä vierasvoitto Crystal Palacesta.

Viime kauden Ranskan yllätysmestari Lille on ollut tällä kaudella vaikeuksissa kotimaansa sarjassa. Sijoitus on vasta taulukon puolivälissä, ja joukkueen otteet ovat olleet hyvin ailahtelevaisia. Nyt pohjalla on niukka voitto keskikastin Montpellieristä sekä viime viikonlopun 0-0 nyhjäys häntäpään Metziä vastaan. Chelsea on kotonaan selkeä suosikki, mutta ajoittain väläyttelevän Lillen mahdollisuuksia pitää ottelu tasaisena on hivenen aliarvioitu markkinoilla. Vierasvoitosta +1,5 maalin tasoituksella on tarjolla hurjia kertoimia, ja kohde osuu myös, mikäli Chelsea voittaa pelin tasan maalilla.

Joukkueet CL-alkulohkossa

 • Chelsea, 4-1-1, 13:4, 13p
 • Lille, 3-2-1, 7:4, 11p

Chelsea on edelleen kovassa tuloskunnossa, vaikka sen otteet ovat ajoittain hieman huolimattoman ja jopa laiskan oloisia. Suorituksesta seurajoukkueitten MM-kisoista ei kannata vetää sen suurempia johtopäätöksiä. Al-Hilal ja Palmeiras kaatuivat kumpikin niukasti, ja Blues sai jälleen uuden pokaalin kokoelmaansa. Viime Valioliigakierroksen taisto Selhurst Parkilla jätti paljonkin parannettavan varaa. Romelu Lukaku tahkosi Crystal Palacea vastaan ysikymppisen piikissä ilman kummempaa otetta peliin, ja ottelu ratkesi vasta Hakim Ziyechin viimeisellä minuutilla upeasti viimeistelemään osumaan.

Lontoolaiset ovat toki olleet manageri Thomas Tuchelin komennossa äärimmäisen kovassa iskussa viime keväästä saakka Mestarien Liigassa. Syksyllä Chelsea kaatoi Juventuksen kotonaan, mutta tappio Torinossa ja 3-3 tasapeliin jääminen Zenitin vieraana tarkoittivat, että Blues tipahti lohkonsa kakkoseksi. Tuchel saattaa lähteä otteluparin avaavaan kotiosaan normaalia rauhallisemmalla pelitavalla, ja isäntien viime aikojen pienet maalintekopulmat huomioiden luvassa saattaa hyvinkin olla ennakoitua tasaisempi vääntö.

Chelsean viisi viimeistä ottelua

 • 19.2.2022, Crystal Palace – Chelsea, 0-1
 • 12.2.2022, Chelsea – Palmeiras (CWC), 2-1 AET
 • 9.2.2022, Al-Hilal – Chelsea (CWC), 0-1
 • 5.2.2022, Chelsea – Plymouth (FA Cup), 2-1 AET
 • 23.1.2022, Chelsea – Tottenham, 2-0

Lille on parantanut otteitaan huimasti täysin katastrofaalisen kauden alun jälkeen. Se voitti syksyllä kolme viimeistä Mestarien Liigan lohkovaiheen peliään nousten lopulta ryhmänsä ykköseksi 11 pisteellä. Kyseessä on varsin arvaamaton nippu, jolla on edelleen potentiaalia olla varsin viheliäinen vastustaja. Joukkueelle sattuu sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa liikaa ohipäiviä, jotta se voisi tällä kaudella haaveilla isommasta menestyksestä. Etenkin Lillen hyökkäys on kuitenkin Jonathan Davidin johdolla vaarallinen, ja sillä on tiistaina jonkinlaiset saumat horjuttaa Chelsean ylivoimaa.

Lillen viisi viimeistä ottelua

 • 18.2.2022, Lille – Metz, 0-0
 • 12.2.2022, Montpellier – Lille, 0-1
 • 6.2.2022, Lille – PSG, 1-5
 • 22.1.2022, Brest – Lille, 2-0
 • 19.1.2022, Lille – Lorient, 3-1

Chelsea tulee hallitsemaan pelitapahtumia Stamford Bridgellä selvästi, mutta Lukakun ja Timo Wernerin vireen ollessa jälleen pieni kysymysmerkki saattaa isännillä olla vaikeuksia viimeistelyn kanssa. Lille lähtee Lontooseen turhauttamaan Chelseaa ja kyttäilemään vastaiskuja, ja mikäli taktiikka menee nappiin, pystyvät ranskalaiset naaraamaan itselleen toiseen osaan suotuisat lähtökohdat.

Vierasvoitto +1,5 maalin tasoituksella on lähes kakkosen kertoimilla erittäin maistuva peli-idea. Kohde löytyy muun muassa Bethardin ja 888 Sportin valikoimasta. Pinnaclen tarjous merkille on peräti 1,96, joten tarraamme siihen kiinni uuden railakkaan futisviikon alkajaisiksi.

Chelsea – Lille 2, AH +1,5

Vihje: