2.11.2021
klo
22:00
Mestarien Liiga
Atalanta - Manchester United
Atalanta +0,5 AH
Conquestador 1,70
Oikein
ASETA VETO

Mestarien Liiga, F-lohko

2.11.2021 klo 22:00

Atalanta v Manchester United

Mestarien Liigan F-lohkossa taistelusta jatkopaikoista on muodostumassa huikea jännitysnäytelmä. Homma jatkuu tiistaina, kun Manchester United matkustaa pistejahtiin Atalantan vieraaksi. Nyt analysoimme lähtökohdat ja tarjoamme ilmaiset jalkapallo vihjeet illan otteluun. Lohkon tilanne on kutkuttava, kun piikkipaikalla keikkuva ManU on vain kaksi pinnaa Villarrealia ja Atalantaa edellä.

Atalanta ja ManU ovat kumpikin esiintyneet syksyllä hyvin ailahtelevaisesti, ja molemmat ovat jääneet kotimaan sarjoissaan jälkeen kärkitaistelusta. Mestarien Liigassa jatkosta karsiutuminen olisi pieni katastrofi, joten pelissä on jo tässä vaiheessa valtavat panokset. Atalantan kotietu tarkoittaa, että ottelusta voidaan ennakoida hyvin tasaista vääntöä. Markkinoilla vieraat on saatu niukaksi suosikiksi, ja italialaisten mahdollisuudet pisteille on hieman aliarvioitu. Näin ollen kotivoitosta pienellä tasoituksella kehkeytyy upea peli-idea.

F-lohkon tilanne

 1. Manchester United, 2-0-1, 6:5, 6p
 2. Villarreal, 1-1-1, 7:5, 4p
 3. Atalanta, 1-1-1, 5:5, 4p
 4. Young Boys, 1-0-2, 3:6, 3p

Atalantalla on CL-koitoksissa alla 2-2 tasapeli Villarrealin vieraana, 1-0 kotivoitto Young Boysista ja viime kierroksen kirvelevä 3-2 tappio Manchesterissa. Bergamolaiset menettivät ManU:a vastaan kahden maalin taukojohdon, ja joukkueelle jäi ottelusta valtavasti hampaankoloon. Serie A:ssa Atalanta on viidentenä, ja kotimaan kentillä meno on ollut hyvin runsasmaalista. Peräti 16 kaappia edelliseen seitsemään liigapeliin nakuttaneen joukkueen ongelmat ovat ehdottomasti puolustuspäässä. Railakkaissa maalikarkeloissa takalinjat ovat vuotaneet yhteensä kymmenen osumaa edellisessä kuudessa Serie A:n ottelussa.

Atalantan viisi viimeistä ottelua

 • 30.10.2021, Atalanta – Lazio, 2-2
 • 27.10.2021, Sampdoria – Atalanta, 1-3
 • 24.10.2021, Atalanta – Udinese, 1-1
 • 20.10.2021, Manchester United – Atalanta (CL), 3-2
 • 17.10.2021, Empoli – Atalanta, 1-4

Manchester Unitedilla on hyvin samanlaisia huolia, sillä myös Red Devilsin hyökkäys on useimmiten terävässä kuosissa, mutta puolustus on ajoittain pahassa umpisolmussa. Meno on ollut vahvasti hyökkäyksen yksilöitten onnistumisten varassa, ja peräpäässä touhu on pahimmillaan melkoista sekoilua. Puolustajat tekevät Harry Maguiren, Luke Shaw’n ja Aaron Wan-Bissakan johdolla kalliita virheitä, ja viime lauantain nollapeli Tottenhamia vastaan oli ManU:lle vasta kauden toinen. Manageri Ole Gunnar Solskjaer muutti Spurs-peliin ryhmityksensä ja peluutti kolmen topparin linjaa. Joukkue saattaa tiistaina jatkaa samalla systeemillä, jonka toimivuus tulee olemaan pieni kysymysmerkki kovissa eurokamppailuissa.

Manchester Unitedin viisi viimeistä ottelua

 • 30.10.2021, Tottenham – Manchester United, 0-3
 • 24.10.2021, Manchester United – Liverpool, 0-5
 • 20.10.2021, Manchester United – Atalanta (CL), 3-2
 • 16.10.2021, Leicester – Manchester United, 4-2
 • 2.10.2021, Manchester United – Everton, 1-1

ManU-leirissä on taiteiltu pitkin syksyä pienen kriisin partaalla, kun otteet eivät ole ottaneet vakaantuakseen. Peräkkäiset rumat tappion liigassa Leicesterille maalein 4-2 ja Liverpoolille peräti lukemin 5-0 kuumensivat spekulaatiot Solskjaerin tulevaisuudesta tulipunaisiksi. Tottenham-voitto rauhoitti tilannetta hiukan, mutta Unitedin peli on edelleen useimmiten kovin epäorganisoitua, eivätkä Solskjaerin kyvyt tällä hetkellä näytä aivan riittävän ManU-laivan luotsaamiseen.

ManU operoi toki valtavan laadukkaalla materiaalilla, mutta keskikentän ja puolustuksen sekoilu ei herätä kovinkaan vahvaa luottamusta. Atalanta tulee kotikentällään iskemään lujaa vieraitten kaoottisten takalinjojen kimppuun, ja kamppailusta voidaankin ennakoida vauhdikasta ja runsasmaalista. Vaikka myös Atalantan otteista puuttuu tasaisuus, voidaan lähtökohdat laskea ottelussa hyvin lähelle tasabookkia.

Suoran kotivoiton kertoimet ovat kohonneet peräti lähes kolmen tuntumaan, ja niistä löytyy hienoa pelattavaa. Tasapeli saattaa erittäin tiukassa lohkossa tyydyttää tällä hetkellä molempia jollakin tasolla, joten sisällytämme ristin mukaan päivän vetoihin. Betssonin, NordicBetin ja Betsafen tarjoama kivikova kerroin 1,70 Atalantan voitosta +0,5 maalin tasoituksella lähtee ilman muuta mukaan tiistai-illan peleihin.

Atalanta – Manchester United 1, AH +0,5

Conquestador 1,70