23.11.2021
klo
22:00
Mestarien Liiga
Chelsea - Juventus
Alle 2,5 maalia
NordicBet 1,78
Hävitty
ASETA VETO

Mestarien Liiga, H-lohko

23.11.2021 klo 22:00

Chelsea – Juventus

Mestarien Liigassa laukataan jo viidennelle ottelukierrokselle, ja tiistaina luvassa on todellinen eurojättiläisten kohtaaminen. Chelsea tarvinnee täydet kolme pinnaa, jotta sen haaveet lohkovoitosta säilyvät elossa, kun Juventus saapuu kiusantekoon Stamford Bridgelle. Nyt läpivalaisemme kärkikamppailun lähtökohdat ja virittelemme ilmaiset jalkapallo vihjeet illan peliin.

Chelsea lähtee koitokseen hurjassa vireessä, sillä sen edellisen yhdeksän ottelun rekordi kaikissa kilpailuissa on upea 7-2-0 ja maaliero railakas 24-3. Valioliigan kärjessä jyräävien lontoolaisten edellinen tappio tuli juuri Juventusta vastaa syyskuun lopussa käydyssä CL-väännössä. Juventus on sen sijaan kompuroinut pariin otteeseen Serie A:ssa viime viikkoina, mutta Mestarien Liigassa se jatkaa edelleen puhtaalla pelillä.

Hallitseva CL-mestari Chelsea on kotonaan selvähkö suosikki. Juventukselle riittänee tiistain taistosta tasapelikin lohkon kärkipaikkaan, sillä torinolaiset kohtaavat päätöskierroksella köykäisen Malmön kotonaan. Chelsean puolustus on ollut isoissa europeleissä jo viime kaudesta lähtien todella rautaisessa kuosissa, ja se lähtee hyvällä itseluottamuksella nollaamaan vieraitten hyökkäyksen. Isojen panosten ottelussa parhaat peli-ideat löytyvät ehdottomasti matalista maalimääristä.

H-lohkon tilanne

 1. Juventus, 4-0-0, 9:2, 12p
 2. Chelsea, 3-0-1, 6:1, 9p
 3. Zenit, 1-0-3, 6:6, 3p
 4. Malmö, 0-0-4, 0:12, 0p

Ottelun asetelma on melko selkeä. Juventus varmistaisi voitolla lohkon ykköstilan, ja tasapelillä joukkue säilyttäisi mukavan kolmen pinnan kaulan Chelseaan ennen päätöskierrosta. Lontoolaisten 1-0 voitolla keskinäisten otteluitten tulokset olisivat tasan, joten maaliero ratkaisisi järjestyksen. Tuolloin viimeiselle kierrokselle lähdettäisiin hyvin tasaväkisistä asemista. Kummankaan ei pelin alussa tarvitse lähteä yltiöpäisesti hakemaan osumaa, ja kamppailu saattaakin olla pitkään pienoista kyttäilyä.

Chelsean puolustus on syksyn mittaan jatkanut viime kaudelta tuttua kivikovaa tekemistään, ja Blues on napsinut nollapelejä jälleen varsin murhaavalla tahdilla. Manageri Thomas Tuchelin huippuunsa virittämä viiden puolustajan systeemi höystettynä maailmanluokan puolustavilla keskikenttämiehillä on sellainen muuri, jota vastaan vihujen on ollut viikosta toiseen erittäin hankala luoda laadukkaita maalipaikkoja. Chelsea on päästänyt valioliigassa ainoastaan neljä osumaa 12 ottelussa, ja Mestarien Liigassa vain Juventus on onnistunut kertaalleen runnomaan pallon lontoolaisten verkkoon.

Chelsean viisi viimeistä ottelua

 • 20.11.2021, Leicester – Chelsea, 0-3
 • 6.11.2021, Chelsea – Burnley, 1-1
 • 2.11.2021, Malmö – Chelsea (CL), 0-1
 • 30.10.2021, Newcastle – Chelsea, 0-3
 • 26.10.2021, Chelsea – Southampton (EFL Cup), 1-1 RP 4-3

Juventus liiteli syys-lokakuussa upeassa yhdeksän ottelun tappiottomassa putkessa, kunnes sen formi dippasi hieman, ja torinolaiset kärsivät kotimaan sarjassa kaksi peräkkäistä yllätystappiota. Viime viikkoina Juve on kuitenkin jälleen korjannut kurssinsa, ja kahdessa edellisessä ottelussa sen puolustus on jättänyt Fiorentinan ja Lazion hyökkäysarsenaalit täysin ilman mahdollisuuksia. Manageri Massimiliano Allegrin nippu on heikosta Serie A:n sijoituksesta huolimatta edelleen todella laadukas, ja joukkueen alakerta pystyy hyvällä suorituksella vastaamaan Chelsean sille heittämään haasteeseen.

Juventuksen viisi viimeistä ottelua

 • 20.11.2021, Lazio – Juventus, 0-2
 • 6.11.2021, Juventus – Fiorentina, 1-0
 • 2.11.2021, Juventus – Zenit (CL), 4-2
 • 30.10.2021, Hellas Verona – Juventus, 2-1
 • 27.10.2021, Juventus – Sassuolo, 1-2

Jo pitempään loukkaantuneena sivussa ollut Chelsean ykköshyökkääjä Romelu Lukaku saattaa olla tiistaina edelleen sivussa. Sentterinä tuurannut Kai Havertz vaihdettiin viime viikonlopun liigapelistä ulos jonkinasteisen takareisiongelman takia, ja miehen pelikunto on epävarmaa. Kun vielä kärkimies Timo Werner on puolikuntoinen, saattavat Chelsean vaihtoehdot piikkiin olla varsin laihat. Juventukselta sivussa ovat puolustuksen Giorgio Chiellini, Danilo sekä Mattia De Sciglio, ja hyökkäyksen Paulo Dybalan pelikunto on ottelun alla vielä pieni kysymysmerkki. Etenkin takalinjoille Allegrilla on kuitenkin kaivaa rosteristaan hyvinkin päteviä vaihtoehtoja.

Mikäli ottelu menee alussa tarkkailuksi ja etenkin jos vieraat lähtevät peliin varmistelemaan tasapeliä, jäävät lukemat herkästi mataliksi. Alle 2,5 maalia toteutuu lähes 60 prosentin todennäköisyydellä, joten markkinoilta löytyvät melkein 1,80 kertoimet tarjoavat upeaa pelattavaa. Kohde on naarattavissa Betssonin, NordicBetin ja Betsafen liuskoilta tuliseen hintaan 1,78, joten iskemme panokset sisään fantastisen eurofutisillan riemuksi.

Chelsea – Juventus, alle 2,5 maalia

NordicBet 1,78