16.1.2021
klo
Englannin Valioliiga
Southampton 2, AH +0,5
Betsafe | 2,11
ASETA VETO

Leicester City vs. Southampton

Erikoisen tasaisessa Valioliigassa kympin kärki on edelleen vain kymmenen pisteen sisällä. Taistelussa europaikoista tärkeitä kuuden pisteen otteluita tulee tiuhaan tahtiin. Juuri sellaisen lauantain myöhäisillassa tarjoaa erinomaisesti kauden aloittaneiden Leicesterin ja Southamptonin kohtaaminen.

Joukkueet ovat sarjataulukossa sijoilla neljä ja seitsemän, ja eroa niiden välillä on vain kolme pistettä. Jo tästä asetelmasta katsottuna bookkerit ovat hieman aliarvioineet vieraiden mahdollisuuksia. Southampton on hävinnyt liigassa vain neljästi, ja tappioista kolme on tullut sarjan kärkiryhmiin kuuluvien Manchester Cityn, Manchester Unitedin ja Tottenhamin käsittelyssä. Vieraissa Saints on hävinnyt kahdeksassa ottelussa vain kerran – kauden avauksessa Crystal Palacea vastaan.

Leicester taistelee tuttuun tapaan top-4 sijoituksista, ja sen menestyskaava on vuodesta toiseen sama: varma puolustus ja äärimmäisen tehokkaat vastaiskut, joita operoivat pallollisesti taitava keskikenttä ja salamannopea kärkimies Jamie Vardy. Tällä kaudella Foxes on toteuttanut tätä pelitapaa lähes täydellisesti vierasotteluissa, joissa sen saldo on komea 7-1-1.

Kotona on kuitenkin tullut takkiin jo neljästi kahdeksassa ottelussa, ja King Power Stadiumilla se on kaatanut ainoastaan Burnleyn, Wolverhamptonin ja Brightonin. Tällä kaudella jo Everton, Aston Villa ja West Ham ovat käyneet nollaamassa Leicesterin sen kotikentällä pakottamalla sen pitämään palloa ja estämällä nopeat hyökkäyksiinlähdöt. Myös kurinalaisella Southamptonilla on täydet edellytykset toteuttaa tämä toimiva konsepti.

Leicester Valioliigassa 2020-2021

  • Kotiottelut: 3-1-4, maalit 11-12
  • Vierasottelut: 7-1-1, maalit 20-9

Southampton Valioliigassa 2020-2021

  • Kotiottelut: 5-1-3, maalit 14-9
  • Vierasottelut: 3-4-1, maalit 12-10

Manageri Ralph Hasenhüttl on toisella täydellä Valioliigakaudellaan saamassa ajamansa pelifilosofian kohdilleen. Southampton onnistuu sopeuttamaan pelitapansa vastustajan mukaan, ja pisteitä kertyy täysin eri taktiikoilla otteluun lähteviä joukkueita vastaan. Saints osaa grindata tuloksen tiukoista, vähämaalisista otteluista ja pystyy tarvittaessa mukautumaan avoimien ovien peleihin, kuten 3-3 tasuri Chelsean vieraana ja 4-3 vierasvoitto Aston Villasta ovat osoittaneet.

Leicesterin systeemin tärkeimpiin palasiin kuuluvien Vardyn ja James Maddisonin pelikunto on pieni arvoitus. Molemmat jätettiin kokoonpanon ulkopuolelle viime lauantain FA-Cupin ottelusta, jotta he saavat aikaa parannella pikkuvammoja.

Southamptonin tehokkain hyökkääjä Danny Ings missaa ottelun annettuaan viikolla positiivisen koronatestin. Toinen kärkimies Che Adams palaa kuitenkin sopivasti kokoonpanoon viikonlopuksi. Sivussa on myös keskuspuolustaja Jannik Vestergaard, ja Oriol Romeun pelikunto on epävarmaa. Huippukautta pelaava maalivahti Alex McCarthy on palannut harjoituksiin koronaeristyksensä jälkeen.

Southampton on pelannut kolme viimeisintä liigaottelua muuttumattomalla neljän puolustuslinjalla, ja tuloksena on ollut kolme nollapeliä. Jack Stephens on paikannut upeasti Vestergaardin poissaolon. Joukkue on päästänyt maalin viimeksi 19. joulukuuta Manchester Cityä vastaan kärsityssä 0-1 kotitappiossa.

Leicester on materiaaliltaan joukkueista hieman vahvempi. Tämänhetkinen Southampton on kuitenkin vaikeasti lyötävissä ja nauttii jonkinlaista ”vierasetua”. Vierasvoitosta tarjotaan useilla välittäjillä muhkeita yli neljän ja puolen kertoimia, huippuna Unibetin 4,6. Vieraiden kertoimet ovat viikon mittaan hieman nousseet markkinoiden reagoidessa uutiseen Ingsin poissaolosta. Koska Saints on etenkin viimeaikoina ollut tasapeliherkkä, on paras idea kuitenkin vierasjoukkue 0,5 maalin tasoituksella. Betsafe, Betsson ja NordicBet tarjoavat kaikki tästä merkistä yli kahden kertoimen.

Leicester City - Southampton 2, AH +0,5

Betsafe 2,11