7.6.2023
klo
22:00
Konferenssiliiga
Fiorentina - West Ham
Molemmat joukkueet tekevät maalin
Gomblingo 1,87
Oikein
ASETA VETO

Konferenssiliiga, finaali

7.6.2023 klo 22:00

Fiorentina – West Ham

Konferenssiliiga huipentuu keskiviikon finaaliin, jossa Prahan Fortuna Arenalla kohtaavat Fiorentina ja West Ham. Nyt katsastamme huikean loppuottelun ennakkoasetelmat ja jaamme parhaat ilmaiset jalkapallo vihjeet illan taistoon.

Fiorentina päätti Serie A:n kautensa viime perjantaina lyömällä Sassuolon vieraissa maalein 3-1. Joukkue sijoittui sarjassa vasta kahdeksanneksi, joten sen ainoa reitti ensi kauden europeleihin on Konferenssiliigan finaalin voitto. Viola on varsin mukavassa formissa, sillä sen ainoa tappio edelliseen kuuteen peliin on Coppa Italian loppuottelun 2-1 häviö Inter Milania vastaan.

West Hamin edellinen ottelu on jo puolentoista viikon takaa, ja siinä se hävisi Valioliigan päätöskierroksella Leicesterille lukemin 2-1. Hammersin fokus on ollut vahvasti Konferenssiliigan välierien otteluissa sen jälkeen, kun sarjapaikka varmistui kotimaan liigassa.

Finaaliin lähdetään erittäin tasaisista lähtökohdista, ja markkinoilla kamppailu on saatu jotakuinkin tasabookiksi. Fiorentina on ehkä hiuksenhienosti tulivoimaisempi, mutta toisaalta sen puolustus ei ole täysin vakuuttanut. Vaikka eurofinaaleissa nähdään usein varsin tarkkaa ja varovaista pelailua, löytyvät keskiviikon väännön parhaat vetotärpit runsasmaalisuudesta. Ilmaiset jalkapallo vihjeet seuloo tällä kertaa lapulle Both Teams To Score -vaihtoehdon.

Fiorentinan viisi viimeistä ottelua

 • 2.6.2023, Sassuolo – Fiorentina, 1-3
 • 27.5.2023, Fiorentina – Roma, 2-1
 • 24.5.2023, Fiorentina – Inter (Cup), 1-2
 • 21.5.2023, Torino – Fiorentina, 1-1
 • 18.5.2023, Basel – Fiorentina (KL), 1-3 aet

Fiorentina on tahkonnut vahvan kevätkauden, mutta Serie A:ssa nousu europaikoille epäonnistui lopulta niukasti. Panoksia on ymmärrettävästi laitettu vahvasti Konferenssiliigan peleihin, ja Viola on mennyt kahdelta edelliseltä kierrokselta rimaa hipoen jatkoon. Parhaimmillaan joukkue pelaa todella tyylikästä ja tehokasta futista, mutta useaan otteeseen puolustustyöskentely on ollut epävarmaa ja hermostunutta.

Lech Poznania vastaan Fiorentina hukkasi kotikentällään peräti kolmen maalin johtoasemansa ennen kuin nousi voittoon toisen osasottelun viimeisen vartin aikana. Myös Baselia vastaan tuli kotiosassa kuokkaan, kun sveitsiläisen nakuttivat toisella jaksolla kaksi osumaa Violan puolustuksen uinuessa. Firenzeläiset olivat kuitenkin toisessa osaottelussa St Jakob Parkilla pelillisesti vahvempi osapuoli ja vei parin nimiinsä hurjan taistelun jälkeen jatkoajan pääteeksi yhteismaalein 4-3.

West Hamin viisi viimeistä ottelua

 • 28.5.2023, Leicester – West Ham, 2-1
 • 21.5.2023, West Ham – Leeds, 3-1
 • 18.5.2023, AZ Alkmaar – West Ham (KL), 0-1
 • 14.5.2023, Brentford – West Ham, 2-0
 • 11.5.2023, West Ham – AZ Alkmaar (KL), 2-1

Myös West Hamin otteet ovat hieman ailahdelleet KL-riennoissa, joskaan eivät aivan Fiorentinan vuoristoradat tavoin. Konferenssiliigassa Hammers on löytänyt iloisesti tehoja, vaikkakin vielä Gentin vieraana joukkueen peli oli hidasta ja huippuvarovaista. Varsin laadukas AZ Alkmaar meni kuitenkin nurin vahvojen esitysten jälkeen, ja molemmat osaottelut sujuivat melko täydellisesti West Hamin pelikirjan mukaan. Vastustajan annettiin pitää pelivälinettä, mutta Hammers kävi luutimassa tonteistaan tehokkaasti pallot sisään.

Fiorentina Konferenssiliigan pudotuspeleissä (yhteismaalit)

 • Fiorentina – Basel, 4-3
 • Fiorentina – Lech Poznan, 6-4
 • Fiorentina – Sivasspor, 5-1
 • Fiorentina – Sporting Braga, 7-2

West Ham Konferenssiliigan pudotuspeleissä (yhteismaalit)

 • West Ham – AZ Alkmaar, 3-1
 • West Ham – Gent, 5-2
 • West Ham – AEK Larnaca, 6-0

Kummankaan joukkueen kotimaisesta formista ei tässä vaiheessa kannata vetää kovin suuria johtopäätöksiä, sillä molempien ajatukset ovat olleet loppukeväästä tukevasti Konferenssiliigan valloittamisessa. Kahden varsin erilaisen pelitavan kohtaamisesta voidaan odottaa todella mielenkiintoista taktista taistoa. West Ham tulee hyvin todennäköisesti luovuttamaan pallonhallinnan italialaisille, ja Fiorentina pääsee rakentelemaan kuvioitaan tempon ollessa ainakin alkuvaiheessa varsin matala.

Fiorentinan hyökkäys on ollut keväällä monipuolista ja tehokasta, ja Hammers tuskin pystyy pitämään sitä aisoissa koko ysikymppisen ajan. Toisaalta lontoolaisten vastaisku-uhka on suuri, ja joukkueesta löytyy mukavasti yksilötaitoa. Kummankin kyky puolustaa johtoasemassa on melkoinen kysymysmerkki, ja ottelussa saatetaan helposti nähdä hermoilua ja takalinjojen virheitä.

Markkinoilla on hieman aliarvioitu pelin maaliodottamaa, ja näistä asetelmista parhaaksi vetoideaksi muodostuu molempien joukkueitten osuminen vähintään kertaalleen. BTTS tarjoaa kertoimeksi muun muassa Gomblingon, William Hillin ja Sportunan listoilla noin 1,85, joten naulaamme kohteen kiinni fantastisen Konferenssiliigan kauden huipennukseksi.

Vihje: 
Molemmat joukkueet tekevät maalin