3.8.2022
klo
20:30
Konferenssiliiga
Wolfsberger AC – Gzira United
Wolfsberger AC -1,5
21Bets 1,66
Hävitty
ASETA VETO

Konferenssiliiga, kolmas karsintakierros

3.8.2022 klo 20:30

Wolfsberger AC – Gzira United

Konferenssiliigassa panokset kovenevat, ja keskiviikkona palloillaan jo kolmatta karsintakierrosta. Itävaltalainen Wolfsberger kohtaa ensimmäisessä osaottelussa kotonaan maltalaisen Gzira Unitedin. Nyt katsastamme kamppailun lähtökohdat ja lataamme ilmaiset jalkapallo vihjeet illan taistoon.

Wolfsberger aloittaa oman KL-urakkansa kolmannelta kierrokselta. Sillä on alla kotimaan sarjan avauskierrosten kaksi ottelua, joista molemmista tuloksena oli tasapeli. Gzira on tahkonnut Konferenssiliigaa jo ensimmäiseltä karsintakierrokselta saakka, ja United on raivannut tiensä jatkoon varsin yllättäen. Itävallassa kyyti tulee olemaan kylmää, kun huomattavasti laadukkaampi Wolfsberger saa koneensa käyntiin. Vähintään kahden maalin kotivoitto lähteekin päivän vetoihin mukaan maistuvalla kertoimella 1,66.

Wolfsberger on nyt jo muutaman vuoden ajan kärkkynyt Itävallan Bundesligassa hieman terävimmän kärjen takana. Sillä on parilta viime kaudelta alla mukavasti europelejä, ja WAC on kerännyt tärkeää kokemusta Eurooppa-liigasta. Viime kaudella EL-lohkosta irtosi jatkopaikkakin, mutta taival päättyi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Nyt joukkueen tavoite on ehdottomasti Konferenssiliigan lohkovaiheessa, ja Wolfsbergerin pitäisi pyyhkiä Gzira rutiinilla tieltään.

Wolfsbergerin viisi viimeistä ottelua

  • 30.7.2022, Rheindorf Altach – Wolfsberger, 2-2
  • 23.7.2022, Wolfsberger – Sturm Graz, 1-1
  • 17.7.2022, SV Kuchl – Wolfsberger (Cup), 1-4
  • 21.5.2022, Wolfsberger – Rapid Wien, 2-1
  • 15.5.2022, Sturm Graz – Wolfsberger, 1-4

Gzira sijoittui viime kaudella Maltan pääsarjassa neljänneksi. Joukkue on jonkin verran liigan kärkeä perässä, mutta silläkin on viime vuosilta jonkin verran eurokokemusta. Viime kesän Konferenssiliigan karsinnassa Gzira päihitti andorralaisen Sant Julian rankkarikisan päätteeksi. Kroatialainen Rijeka pudotti maltalaiset toisella kierroksella kuitenkin tylysti lukemin 3-0. Kuluvassa karsinnassa Gzira marssi jälleen avauskierrokselta jatkoon Andorran liigan Atleticin kustannuksella. Toisella kierroksella United jysäytti pienen pommin lyömällä serbialaisen Radnicki Nisin huikean väännön jälkeen rankkareilla. Radnicki ei kuitenkaan ole kummoinen mittari, ja Wolfsberger tulee tarjoamaan maltalaisille useamman asteen verran kovemman vastuksen.

Gzira Unitedin viisi viimeistä ottelua

  • 28.7.2022, Radnicki Nis – Gzira United (KL), 3-3 rp 1-3
  • 21.7.2022, Gzira United – Radnicki Nis (KL), 2-2
  • 14.7.2022, Atletic Club Escaldes – Gzira United (KL), 0-1 AET
  • 5.7.2022, Gzira United – Atletic Club Escaldes (KL), 1-1
  • 7.5.2022, Gzira United – Hibernians, 2-1

Gziran materiaalissa ei ole juurikaan hurrattavaa. Tehot lepäävät lähinnä brasilialaisvahvistusten varassa, mutta taso ei tule millään riittämään rutinoituneen Wolfsbergerin kyydissä. Radnickia vastaan Gzira oli pahasti köysissä molemmissa osaotteluissa, mutta Maxuell Samurain ja Jeffersonin taiteilemat osumat pääsivät yllättämään kroatialaisten huteran puolustuksen. WAC puolustaa selvästi organisoidummin, eikä maltalaisille tule montaa tonttia avautumaan. Gzira joutuu hääräämään pitkät jaksot ilman palloa, eikä vastaiskuihinkaan juuri tule jäämään tiloja.

Wolfsberger haluaa varmasti paketoida parin jo avauspelissä, jottei liikaa jää Maltan helteessä ensi viikolla väännettävän toisen osaottelun varaan. Itävaltalaisilta löytyy riittävästi tulivoimaa, ja joukkueen ykköspyssy Tai Baribo on osunut alkaneen kauden kolmessa pelissä yhteensä jo kolme kertaa. Wolfsbergerin hyökkäys on ollut varsin mallikasta kesän sarjapeleissä, ja se on ollut hieman epäonninen jäätyään vielä ilman liigavoittoa. Gziraa vastaan isännät pääsevät veivaamaan useita laadukkaita paikkoja, ja lukemat saattavat herkästi revetä.

Vähintään kahden maalin kotivoitto toteutuu lähes kaksi kertaa kolmesta, ja useat bookkerit tarjoavat kohteeseen tiukkoja ylikertoimia. 21Betsin, Nucleonbetin ja Lucky Casinon puskema hinta 1,66 on tarjous, jonka naaraamme talteen upean futisillan riemuksi.

Vihje: 
Wolfsberger AC -1,5