29.5.2024
klo
22:00
Konferenssiliiga
Olympiakos - Fiorentina
Fiorentina voittaa mestaruuden
VivatBet 1,71
Hävitty
ASETA VETO

Konferenssiliiga, loppuottelu

29.5.2024 klo 22:00

Olympiakos – Fiorentina

Konferenssiliigan pokaali jaetaan keskiviikkona, ja siitä kamppailevat Ateenassa Olympiakos ja Fiorentina. Kreikkalaiset jäivät kotimaan sarjassa tälläkin kaudella kolmanneksi, ja joukkue on edennyt hieman puskista KL-finaaliin. Fiorentinan sarjasijoitus Serie A:ssa tulee olemaan kahdeksas, ja sen kausi päättyy vasta ensi sunnuntaina.

Olympiakosin edelliset ottelut

  • 19.5. Panathinaikos – Olympiakos, 2-2
  • 15.5. Olympiakos – AEK, 2-0
  • 12.5. PAOK – Olympiakos, 2-0

Olympiakosin kevät Konferenssiliigassa on ollut todella värikäs. Se oli pudota kilpailusta jo maalisuun alussa, kun Maccabi Tel-Aviv löylytti Kreikan jättiläisen ensimmäisessä osaottelussa maalein 4-1. Hurja 6-1 vierasvoitto takasi kuitenkin jatkopaikan, ja Fenerbahce kaatui rankkarikisassa joukkueitten tasattua maalit 3-3. Olympiakos jysäytti välierässä hirmuisen pommin lyömällä Aston Villan peräti lukemin 6-2, joten kyseessä on ylöspäin todella vaarallinen nippu. Materiaali ei kuitenkaan ole Euroopan mittapuulla kovinkaan laadukas, ja puolustustyöskentely herättää melkoisia kysymyksiä.

Fiorentinan edelliset ottelut

  • 23.5. Cagliari – Fiorentina, 2-3
  • 17.5. Fiorentina – Napoli, 2-2
  • 13.5. Fiorentina – Monza, 2-1

Fiorentina on KL-finaalissa toisella peräkkäisellä kaudella, ja viime keväältä plakkarissa on kirvelevä tappio West Hamille. Violakaan ei ole täysin vakuuttanut kilpailun pudotuspeleissä, ja voitot Maccabi Haifasta (5-4), Viktoria Plzenistä (2-0) ja Club Bruggesta olivat niukkoja. Rutiinitaso on kuitenkin kova, ja taannoinen finaalikokemus saattaa olla keskiviikkona merkittävässä roolissa.

Olympiakos oli Villaa ja Fenerbahcea vastaan ajoittain pahasti ottavana osapuolena, mutta se osoitti olevansa äärimmäisen vaarallinen vastaiskujoukkue. Fiorentina tulee olemaan finaalissa pallon kanssa hallitsevampi osapuoli, ja kreikkalaisten simppeli ja suoraviivainen pelitapa on varmasti skoutattu tarkkaan. Materiaalin puolesta Viola on melko selvästi edellä, ja ilmaiset jalkapallo vihjeet saa italialaisten mestaruudelle reilu 60 prosentin todennäköisyyden. VivatBetin kohteeseen puskema kerroin 1,71 on mainio tarjous, ja ottelu löytyy myös ZeusWinin ja Winslyn valikoimasta.

Vihje: 
Fiorentina voittaa mestaruuden