25.5.2022
klo
22:00
Konferenssiliiga
AS Roma - Feyernoord
Roma ML
Mr Green 1,68
Oikein
ASETA VETO

Konferenssiliiga, loppuottelu

25.5.2022 klo 22:00

Roma – Feyenoord

Eurofutiksen huikea kausi lähenee loppuaan, ja keskiviikkona ratkaistaan Konferenssiliigan mestaruus. Tiranassa pelattavassa loppuottelussa kohtaavat AS Roma ja Feyenoord. Nyt käymme läpi finaalin ennakkoasetelmat ja puimme parhaat ilmaiset jalkapallo vihjeet illan spektaakkeliin.

Roman kausi on sujunut varsin odotetuissa merkeissä. Serie A:ssa joukkue sijoittui kuudenneksi, kun se löi päätöskierroksella Torinon vieraissa lukemin 3-0. Konferenssiliigan pudotuspeleissä meno ei ole ollut aina täysin vakuuttavaa, mutta Roma on joka kierroksella kairannut itsensä toisen osan väkevällä esityksellä jatkoon. Feyenoord sijoittui Eredivisien kolmoseksi, ja sen kausi päättyi 1-2 kotitappioon panoksettomassa ottelussa Twenteä vastaan. Tappio oli joukkueen ensimmäinen kahteentoista peliin. Konferenssiliigan jatkopeleissä Feyenoordin touhu on ollut erittäin runsasmaalista, eikä se ottanut takkiin yhdessäkään kuudesta osaottelusta.

Hollantilaisille kaikki kunnia railakkaasta kevätkaudesta, mutta Roma lähtee kuitenkin keskiviikon finaaliin materiaali- ja rutiinietunsa ansiosta selvähkönä suosikkina. Markkinoilla kamppailu on arvioitu hieman tasaisemmaksi kuin mitä me olemme laskeneet, joten italialaisten voitto eri muodoissa kelpaa upeasti mukaan illan peleihin.

Roman viisi viimeistä ottelua

  • 20.5.2022, Torino – Roma, 0-3
  • 14.5.2022, Roma – Venezia, 1-1
  • 9.5.2022, Fiorentina – Roma, 2-0
  • 5.5.2022, Roma – Leicester (KL), 1-0
  • 1.5.2022, Roma – Bologna, 0-0

Roma päätti kotimaisen kautensa kahteen vahvaan esitykseen. Viime viikonlopun Torino-voittoa edelsi Veneziaa vastaan väännetty 1-1 tasapeli, jossa miesylivoimalla painanut roomalaisnippu oli äärimmäisen epäonnekas jäätyään toisen jakson hurjan myllytyksen jälkeen vain yhteen tehtyyn osumaan. KL-välierät Leicesteriä vastaan olivat manageri Jose Mourinhon ryhmältä upea työnäyte. Roma antoi englantilaisten hallita palloa molemmissa osaotteluissa, mutta joukkue riisui vastustajan loppujen lopuksi varsin hyvin aseista.

Feyenoord on räväkän hyökkäyspelinsä ansiosta finaalipaikkansa täysin ansainnut. Joukkue takoi peräti seitsemäntoista kaappia viiteen ensimmäiseen jatkopeliin ennen kuin marssi loppuotteluun välierän toisen osaottelun 0-0 tasapelillä Marseillea vastaan. Hollantilaisilta löytyy siis tulivoimaa, mutta Roman puolustus on selvästi vahvempi kuin mitä Feyenoord on KL-taistoissaan toistaiseksi kohdannut. Sen upeaa rekordia Eredivisiessä tulee toki arvostaa, mutta mikään kovin mittari kyseinen sarja ei tietenkään ole.

Feyenoordin viisi viimeistä ottelua

  • 15.5.2022, Feyenoord – FC Twente, 1-2
  • 11.5.2022, Go Ahead Eagles – Feyenoord, 0-1
  • 8.5.2022, Feyenoord – PSV Eindhoven, 2-2
  • 5.5.2022, Marseille – Feyenoord (KL), 0-0
  • 1.5.2022, Fortuna Sittard – Feyenoord, 1-3

On mielenkiintoista nähdä kumpi ottaa ottelussa pallonhallinnan itselleen, sillä molemmat ovat olleet kevään koitoksissa vahvimmillaan luovutettuaan hallinnan vastustajalle. Feyenoordin otteet ovat olleet erittäin ennakkoluulottomia, ja se tuskin lähtee finaalissakaan jarruttelemaan. Viekas Roma ei kuitenkaan tule päästämään hollantilaisia liikaa hurjastelemaan, vaan ottelun kontrolli tulee suurimmaksi olin olemaan Mourinhon ryhmän käsissä.

Myös Feyenoord on osoittanut Konferenssiliigassa vahvaa taktista kyvykkyyttä. Etenkin laadukkaan Marseillen nollaaminen välierän ratkaisuhetkillä oli mahtava kiskaisu, mutta muuten hollantilaisten puolustus ei ole juurikaan vakuuttanut. Nollapelit ovat olleet Feyenoordille Hollannin liigassakin harvinaista herkkua, ja joukkue joutuu huippuvireisen Tammy Abrahamin johtamaa Roman hyökkäyslinjaa vastaan kivikovaan testiin.

Roman voitosta varsinaisella peliajalla on tarjolla upeita yli 2,30 kertoimia, joita voi ilman muuta harkita kupongille. Me asetamme panokset kuitenkin italialaisryhmän lopulliselle voitolle mahdolliset jatkoaika ja rankkarit mukaan lukien. Useat firmat kuten William Hill ja DachBet tarjoavat kohteeseen rautaisia yli 1,60 kertoimia. Mr Greenin huikea markkinatoppi 1,68 Roman mestaruudelle on tulikuumaa tavaraa, joten lähdemme sen myötä jännittämään Konferenssiliigan finaalia.

Vihje: 
Roma ML