4.6.2022
klo
19:00
Kansojen Liiga
Suomi - Bosnia ja Hertsegovina
Suomi DNB
Pinnacle 1,88
Mitätöity
ASETA VETO

Kansojen Liiga

4.6.2022 klo 19:00

Suomi – Bosnia ja Hertsegovina

Kansojen Liiga on jälleen pyörähtänyt käyntiin, ja Suomen vastustaja lauantain avausottelussa on Bosnia ja Hertsegovina. Nyt arvioimme Huuhkajien mahdollisuudet tärkeään voittoon ja jaamme ilmaiset jalkapallo vihjeet illan huippupeliin. Suomi jäi syksyllä MM-karsinnassa harmillisesti ulos jatkosta, kun se hävisi päätöspelinsä Ranskaa vastaan. Suoritus karsinnassa oli kuitenkin pääosin positiivinen, ja Huuhkajien ainoat tappiot tulivat juuri lohkovoittaja Ranskaa sekä ryhmän kakkosta Ukrainaa vastaan.

Bosnia sijoittui samaisessa karsintalohkossa vasta neljänneksi jäätyään neljä pistettä Suomen taakse. Joukkue napsi rupeamassa lopulta vain yhden voiton, kun se kaatoi Kazakstanin vieraissa viime lokakuussa. Bosnia on materiaaliltaan melko lailla Suomen tasoa, ja kotietu tekee Huuhkajista ottelun suosikin. Vieraitten otteet ovat varsin ailahtelevaisia, joten etenkin kotonaan varsin vakaasti esiintyvä Suomi nousee maukkailla kertoimilla mukaan päivän vetoihin.

Suomi taisteli miehekkäästi MM-karsinnan ratkaisevissa kotipeleissään, vaikka hommasta jäi lopulta vain luu käteen. Ukrainaa vastaan ottelu kaatui pariin epätyypilliseen nukahdukseen, ja Ranskan tähtisikermä väänsi erittäin tasaisen kamppailun itselleen toisen jakson osumillaan. Kevään harjoituspeleissä Huuhkajat ovat hieman laahanneet pelattuaan vaisun 1-1 tasapelin Islannin kanssa ja otettuaan käkeen Slovakialta maalein 0-2, mutta näille tuloksille ei kannata antaa liikaa painoarvoa.

Suomen viisi viimeistä ottelua (MM-k)

  • 16.11.2021, Suomi – Ranska, 0-2
  • 13.11.2021, Bosnia – Suomi, 1-3
  • 12.10.2021, Kazakstan – Suomi, 0-2
  • 9.10.2021, Suomi – Ukraina, 1-2
  • 7.9.2021, Ranska – Suomi, 2-0

Suomi lähtee huipputärkeään otteluun todennäköisesti tutulla 5-3-2-ryhmityksellään. Päävalmentaja Markku Kanervan sorvaama paketti on tiivis, ja vaikka Bosnia saattaakin ottaa pallonhallinnan itselleen, pystyy kotijoukkue rauhalliseen tapaansa ottamaan vastaan vihun laittaman paineen. Suomen vaara piilee jälleen kerran vastaiskuissa, joita usein hieman kurittoman Bosnian pelitapa tulee isännille avaamaan.

Bosnian MM-karsinta oli tuloksellisesti erittäin vaisu, eikä suurta muutosta ole syytä odottaa alkavassa Kansojen Liigassa. Joukkueessa on runsaasti kärkiosaamista muun muassa hyökkääjä Edin Dzekon johdolla, mutta useilla osa-alueilla materiaali on Suomea hieman jäljessä. Bosnia väläytteli syksyllä ajoittain, mutta pahat sulamiset kotona niin Suomea, Ukrainaa kuin Kazakstaniakin vastaan kertovat paljon joukkueen ongelmista. Myös Bosnian maaliskuun lämmittelypelit sujuivat hieman vaisusti. Luxemburg kaatui maalein 1-0, mutta Georgia oli Zenicassa vahvempi samoin lukemin.

Bosnian viisi viimeistä ottelua (MM-k)

  • 16.11.2021, Bosnia – Ukraina, 0-2
  • 13.11.2021, Bosnia – Suomi, 1-3
  • 12.10.2021, Ukraina – Bosnia, 1-1
  • 9.10.2021, Kazakstan – Bosnia, 0-2
  • 7.9.2021, Bosnia – Kazakstan, 2-2

Bosniaa ehkä hieman yliarvioidaan sen muutamien vuosien takaisten meriittien takia. Viime aikojen touhu on ollut tahmeaa, ja rekordi nykyisen päävalmentajan Ivaylo Petevin alaisuudessa on nihkeä 1-4-3. Viime marraskuun tappioissa Suomelle ja Ukrainalle joukkue puolusti todella huolimattomasti, ja pelikuri oli pahasti hukassa. Mikäli Petev ei edelleenkään saa miehistöään ojennukseen, tulee upeasti yhteen hitsaantunut Huuhkajaryhmä nappaamaan avausottelussa täydet pisteet.

Suomen suoran voiton kertoimet ovat kohonneet jopa lähes 2,70 tuntumaan, ja noissa hinnoissa on mukavasti ilmaa. Maltillisemmille pelaajille suosittelemme ykköstä nollan maalin aasialaisella tasoituksella. Muun muassa Lucky Casino ja Bethard tarjoavat merkille upeita yli 1,80 kertoimia, ja tasapelillä panokset palautetaan. Markkinatoppi 1,88 löytyy tällä kertaa Pinnaclen listalta, joten naaraamme sen talteen ja lähdemme seuraamaan Suomen menestystä uudella Kansojen Liigan kaudella.

Vihje: 
Suomi DNB