23.9.2022
klo
21:45
Kansojen Liiga
Suomi - Romania
Suomi DnB
BankonBet
Mitätöity
ASETA VETO

Kansojen Liiga

23.9.2022 klo 21:45

Suomi – Romania

Vuoden 2022 Kansojen Liigan lohkovaihe lähestyy päätöstään, ja panokset kovenevat kahdella viimeisellä ottelukierroksella. Suomi lähtee parantelemaan asemiaan B-sarjan kolmoslohkossa, kun se saa perjantaina vastaansa Romanian. Nyt käymme läpi kamppailun lähtökohdat ja jaamme ilmaiset jalkapallo vihjeet illan vääntöön.

Suomi on neljän ottelun jälkeen lohkossa kolmantena neljän pisteen saldollaan. KL-taipaleen alku oli erittäin lupaava, mutta nyt Huuhkajilla on alla harmittavat vierastappiot Romaniasta ja viimeksi Bosniasta. Lohkovoittoa varten Suomi tarvitsee jäljellä olevista otteluistaan täydet kuusi pistettä sekä lisäksi hieman apuja muista peleistä. Romanialla on plakkarissa vasta kolme pinnaa, joten sen asema lohkon lopullisena jumbona sinetöityisi tappiolla perjantaina. Joukkue käy läpi pientä uudelleenrakennuksen aikaa, ja tälläkin kertaa jalkeilla on varsin kokematon nippu. Sen taannoista kotivoittoa Suomesta voidaan pitää hieman onnekkaana, ja edellisessä pelissä Romania romahti kotonaan rumaan 0-3 tappioon Montenegron kynsissä.

Lohkon 3 tilanne

 1. Bosnia ja Hertsegovina, 2-2-0, 6:4, 8p
 2. Montenegro, 2-1-1, 6:3, 7p
 3. Suomi, 1-1-2, 5:5, 4p
 4. Romania, 1-0-3, 1:6, 3p

Illan taistoon lähdetään varsin tasaisista merkeistä. Suomi on kotiedun turvin hienoinen suosikki, ja isäntien otteet ovat kokonaisuudessaan olleet etenkin hyökkäyspäässä Romaniaa väkevämpiä. Molemmat lähtevät jossakin vaiheessa aktiivisesti avaamaan peliä, joten luvassa saattaa olla hieman ennakoitua värikkäämpi ottelu. Suomelle asetelma on astetta suotuisampi, ja isäntien kertoimet riittävät mukavasti peleille.

Suomi on viime syksyn pettymykseen päättyneen MM-karsinnan jälkeen uusiutunut hieman etenkin puolustuksessa, ja homma on toiminut kesän peleissä pääosin hyvin. Vain viimeisimmässä Bosnia-pelissä paketti levisi, kun Huuhkajat luisui 3-2 tappioon. Robert Ivanovin ja Leo Väisäsen johdattama linja on nyt saanut jo hyvin yhteisiä pelejä vyölleen, ja päävalmentaja Markku Kanervalla on käytössään riittävät palikat viiden puolustajan systeemiinsä. Perjantaina mennään hyvin todennäköisesti jälleen kolmella topparilla, ja heikosti KL-otteluissa hyökänneelle Romanialle ei tule Olympiastadionin illassa montaa kunnon tonttia avautumaan.

Suomen ottelut 2022 Kansojen Liigassa

 • 14.6.2022, Bosnia ja Hertsegovina – Suomi, 3-2
 • 11.6.2022, Romania – Suomi, 1-0
 • 7.6.2022, Suomi – Montenegro, 2-0
 • 4.6.2022, Suomi – Bosnia ja Hertsegovina, 1-1

Bukarestin keskinäisessä pelissä Suomi jäi pahasti telineisiin ja oli melkoisessa viennissä avausjaksolla. Toisella puolikkaalla Huuhkajat oli kuitenkin selvästi vahvempi osapuoli vieden maalintekoyritykset nimiinsä lukemin 11-6 ja pallonhallinnan prosentein 65-35. Suomi kuitenkin hukkasi kourallisen erinomaisia paikkoja ja jäi ilman pisteitä. Tuon kamppailun jälkimmäinen nelivitonen antoi kuitenkin lupauksia perjantain uusintaa varten.

Romania on ollut etenkin vieraissa toistaiseksi erittäin heikko, ja sillä on pohjalla ansaitut tappiot Montenegrolle maalein 2-0 ja Bosnialle lukemin 1-0. Kuluvan vuoden tammikuussa joukkueen ohjat ottanut päävalmentaja Edward Iordanescu on kokeillut lukuisia eri ryhmityksiä Kansojen Liigassa, eikä joukkue ole toistaiseksi onnistunut löytämään toimivaa permanenttia. Romanian Suomea vastaan nimetyllä ryhmällä ei ole muutamaa veteraania lukuun ottamatta kovinkaan paljoa maaottelukokemusta, joten ottelun ajankohta on Huuhkajille varsin otollinen.

Romanian ottelut 2022 Kansojen Liigassa

 • 14.6.2022, Romania – Montenegro, 0-3
 • 11.6.2022, Romania – Suomi, 1-0
 • 7.6.2022, Bosnia ja Hertsegovina – Romania, 1-0
 • 4.6.2022, Montenegro – Romania, 2-0

Suomi voidaan nostaa kotikentällään 45-prosenttiseksi suosikiksi, ja sen suoran voiton yli 2,30 kertoimissa on mukavasti ilmaa. Maltillisimmille vedonlyöjille suosittelemme ykköstä nollan maalin aasialaisella tasoituksella, jolloin tasapelillä panokset palautetaan. Tuossa pelimuodossa prosentit ovat jotakuinkin 63-27, joten kaikki yli 1,60 kertoimet ovat upeita kohteita. Näillä puheilla BankonBetin, Nucleonbetin ja 21Betsin tarjoama huippuhinta 1,66 lähtee ilman muuta illan vetoihin mukaan.

Vihje: 
Suomi DnB