2.6.2022
klo
21:45
Kansojen Liiga
Serbia - Norja
Yli 2 maalia
Pinnacle 1,70
Hävitty
ASETA VETO

Kansojen Liiga

2.6.2022 klo 21:45

Serbia - Norja

Kansojen Liiga palaa loppuviikosta ryminällä ottelukalenteriin, ja torstaina B-sarjan ohjelmassa on Serbian ja Norjan välinen tulinen kohtaaminen. Nyt katsastamme kamppailun asetelmat ja avaamme ilmaiset jalkapallo vihjeet. Serbialla on alla menestyksekäs MM-karsinta, jossa se nappasi suoran kisapaikan tappiottomalla kiskaisulla. Kevään harjoituspeleissä Unkari kaatui vieraissa maalein 1-0, mutta Tanska oli Kööpenhaminassa parempi lukemin 3-0.

Norja jäi MM-karsinnassa lohkossaan vasta kolmanneksi ja siten ulos Qatarin kisoista. Karsinnan loppuvaihe meni pahasti metsään, kun joukkue jäi heikkoa Latviaa vastaan maalittomaan tasapeliin ja hävisi ratkaisevan päätöspelin Hollannille lukemin 2-0. Maaliskuun treenipeleissä Slovakia meni nurin maalein 2-0 ja Armenia peräti 9-0.

Molemmat joukkueet roikkuvat hiukan Euroopan terävimmän kärjen takana, ja lähtökohdat ovat melko tasaiset. Serbia on materiaaliltaan hiukan vahvempi, ja kotietu painaa vaakakuppia edelleen sen puoleen. Ottelun parhaat peli-ideat löytyvät runsasmaalisuudesta. Serbia paahtaa etenkin kotinurmellaan aktiivisella ja vauhdikkaalla pelitavalla, ja se tulee iskemään lujaa Norjan kimppuun. Myös vierailta löytyy tulivoimaa, joten yli kaksi maalia ottelussa on erinomainen kohde maistuvalla kertoimella 1,68.

Serbian viisi viimeistä ottelua (MM-k)

  • 14.11.2021, Portugali – Serbia, 1-2
  • 12.10.2021, Serbia – Azerbaidzhan, 3-1
  • 9.10.2021, Luxemburg – Serbia, 0-1
  • 7.9.2021, Irlanti – Serbia, 1-1
  • 4.9.2021, Serbia – Luxemburg, 4-1

Serbia vei MM-karsintalohkonsa nimiinsä ansaitusti ennen Portugalia. Sen loppusaldo ryhmässä oli 6-2-0 maalierolla 18:9. Päätöspelissä Portugali kaatui vieraissa todella vahvan esityksen jälkeen maalein 2-1, ja tuossa kamppailussa Serbia oli pelillisesti vastustajaansa mukavasti edellä. MM-karsinnan kotiotteluissaan Serbia väänsi Portugalin kanssa 2-2 tasurin ja murjoi Irlannin 3-2, Luxemburgin 4-1 ja Azerbaidzhanin 3-1. Joukkueen vahvuus löytyykin ilman muuta hirmukunnossa painelevan Aleksandar Mitrovicin johdattamasta erittäin räväkästä hyökkäyksestä. Toisaalta avoimen pelitavan seurauksena oman maalin puhtaana pitäminen on ollut varsin tuskaisaa.

Myös Norjan hyökkäys on paperilla erittäin laadukas. Viime syksyn nihkeissä peleissä näkyi vahvasti ykköstykki Erling Haalandin poissaolo. Yläkerrassa on kyllä leveyttä, sillä rosterista löytyvät jälleen muun muassa Martin Ødegaard, Mohamed Elyounoussi ja Alexander Sørloth. Nyt Haaland on täydessä pelikunnossa, ja Norjan hyökkäys rakentuu vahvasti kolossin ympärille.

Norjan puolustus oli MM-karsinnan melko vaikeassa lohkossa hyvässä tikissä. Se päästi kymmenessä ottelussa vain kahdeksan osumaa, mutta toisaalta ei onnistunut pitämään omaa maaliaan kertaakaan puhtaana ryhmän parempia maita Hollantia tai Turkkia vastaan. Serbian hyökkäys on tällä hetkellä todella laadukas, ja Norja joutuu Belgradin illassa hurjaan testiin.

Norjan viisi viimeistä ottelua (MM-k)

  • 16.11.2021, Hollanti – Norja, 2-0
  • 13.11.2021, Norja – Latvia, 0-0
  • 11.10.2021, Norja – Montenegro, 2-0
  • 8.10.2021, Turkki – Norja, 1-1
  • 7.9.2021, Norja – Gibraltar, 5-1

Serbia tulee ottamaan ottelun hallinnan itselleen, ja se lähtee viljelemään monipuolisia hyökkäyksiään aktiivisesti alusta saakka. Norjan vastaiskut ovat Haalandin johdolla vaikeita puolustettavia, joten myös vierailla on torstaina runsaasti maaliuhkaa. Bookkerit ovat antaneet hieman liikaa painoa Norjan viime syksyn niukkamaalisille tuloksille. Nyt pelin kuva tulee olemaan avoin, ja vierailla on jälleen ykköspyssynsä käytössään.

Maalimääristä löytyykin upeita vetoideoita. Both Teams to Score -vaihtoehto on hieman aliarvioitu markkinoilla, ja siitä on tarjolla jopa noin 1,90 kertoimia. Me valitsemme kuitenkin tällä kertaa lapulle ottelun yli kaksi maalia. Merkin kerroin Pinnaclen listalla on mahtava 1,70, ja tasan kahdella osumalla panokset palautetaan. Kohde löytyy lisäksi muun muassa Mr Greenin ja Lucky Casinon valikoimasta.

Vihje: 
Yli 2 maalia