27.1.2024
klo
21:00
FA Cup
Fulham - Newcastle
Newcastle DNB
NuBet 1,69
Oikein
ASETA VETO

FA Cup

27.1.2024 klo 21:00

Fulham – Newcastle

Lauantain huikean FA Cupin kattauksen päättää Fulhamin ja Newcastlen välinen kamppailu. Mökkiläisillä on alla kiivas tammikuun rutistus, ja joukkue oli tulessa vasta keskiviikkona liigacupin puolella. Siellä lontoolaiset putosivat kirvelevästi jatkosta Liverpoolia vastaan jäätyään toisessa osaottelussa kotonaan 1-1 tasapeliin.

Newcastle palaa tositoimiin kahden viikon talvitauon jälkeen, ja lepo on varmasti tehnyt vuodenvaiheeseen mennessä lähes loppuun poltetulle joukkueelle hyvää. Magpies on hävinnyt Valioliigassa neljä peliä putkeen, mutta FA Cupissa se pudotti Sunderlandin vieraissa maalein 3-0.

Fulhamin kotietu ja Castlen heikko formi tekevät illan ottelusta etukäteen melko tasaisen, mutta isäntien lyhyt palautumisaika henkisesti raskaan arkipelin jälkeen kallistaa vaakaa vierasvoiton suuntaan. Ilmaiset jalkapallo vihjeet saa perustasoltaan selvästi vahvemman Newcastlen yli 45 prosentin suosikiksi, ja kakkonen eri vetomuodoissa muodostuu mainioksi peli-ideaksi.

Fulhamin viisi viimeistä ottelua

  • 24.1.2024, Fulham – Liverpool (EFL Cup), 1-1
  • 13.1.2024, Chelsea – Fulham, 1-0
  • 10.1.2024, Liverpool – Fulham (EFL Cup), 2-1
  • 5.1.2024, Fulham – Rotherham (FA Cup), 1-0
  • 31.12.2023, Fulham – Arsenal, 2-1

Fulham on ollut talvella pelillisesti kohtalaisen mukavassa tikissä, ja se laittoi Poolin liigacupin välierässä lopulta varsin ahtaalle. Uudenvuoden päivänä Cottagers onnistui kaatamaan kotonaan Arsenalin Valioliigan pelissä. Joukkueen perustekeminen on hyvää, mutta materiaali ei ole kovin leveää. Ykkösavaus tahkosi rankan ysikymppisen Liverpoolia vastaan, ja avauksen pelaajista toppari Calvin Bassey ja hyökkäyspään Alex Iwobi ovat palloilemassa Afrikan mestaruuskisoissa. Paketin kasaaminen lauantaiksi ei ole helppoa, ja manageri Marco Silva saattaa joutua tekemään joitakin muutoksia kokoonpanoonsa.

Newcastle esitti syksyllä upeaa futista, mutta joulu-tammikuun peliruuhkassa loukkaantumisten runtelema joukkue ajautui vaikeuksiin. Manageri Eddie Howe peluutti lähes samaa kokoonpanoa ottelusta toiseen, ja väsynyt nippu joutui pahaan tappiokierteeseen. Sivussa on edelleen kymmenkunta ukkoa, mutta Castle sai viime kierroksen liigapeliin jalkeille kohtalaisen kovan avauksen. Howe lähtee Fulhamin kaatoon todennäköisesti samalla kokoonpanolla, jolla Sunderland kaatui cupin viime kierroksella Lewis Mileyn ottaessa loukkaantuneen Joelintonin paikan keskikentällä.

Newcastlen viisi viimeistä ottelua

  • 13.1.2024, Newcastle – Manchester City, 2-3
  • 6.1.2024, Sunderland – Newcastle (FA Cup), 0-3
  • 1.1.2024, Liverpool – Newcastle, 4-2
  • 26.12.2023, Newcastle – Nottingham, 1-3
  • 23.12.2023, Luton – Newcastle, 1-0

Vieraitten jalka nousee varmasti kevyemmin, ja Castle tulee ottamaan komennon itselleen. Sillä on Alexander Isakin johdolla Fulhamia enemmän tulivoimaa, ja Sven Botmanin paluun myötä puolustuskin alkaa olla taas kunnossa. Fulhamin kotietua kunnioittaen me valitsemme panostukseen kakkosen DNB-vetomuodossa NuBetin tarjoamalla kertoimella 1,69. Ottelu löytyy lisäksi myös EmirBetin ja WinOLotin listoilta.

Vihje: 
Newcastle DNB