10.1.2022
klo
21:55
FA Cup
ManU - Aston Villa
Aston Villa +1
Pinnacle 1,64
Mitätöity
ASETA VETO

FA Cup, C-lohko

10.1.2022 klo 21:55

Manchester United – Aston Villa

Englannin FA Cupin kolmannen kierroksen viimeinen kamppailu käydään maanantai-iltana, kun Manchester United isännöi Aston Villaa. Nyt katsastamme pelin lähtökohdat ja puimme ilmaiset jalkapallo vihjeet otteluun. Isäntien kausi on ollut toistaiseksi melko vaikea, ja managerinvaihdoksen jälkeenkin joukkueen sisällä podetaan pientä kriisinpoikasta. Keväällä seurassa priorisoidaan Valioliigaa ja Mestarien Liigaa, joten ManU:n motivaatio kotimaista cupia kohtaan on pieni kysymysmerkki.

Myös Aston Villa on kompastellut kuluvalla kaudella pahasti, ja joukkue on jumiutunut liigassa alempaan keskikastiin. Kaiken järjen mukaan birminghamilaisilla on nyt hyvät saumat panostaa vahvasti FA Cupiin, ja Villalla onkin potentiaalia horjuttaa hieman epävakaata ManU:a Old Traffordilla. Joukkueitten välinen tasoero ei ole tällä hetkellä niin suuri kuin mitä markkinoilla on arvioitu, varsinkin kun kotijoukkueen kokoonpanoon vaikuttavat muutamat lepuutukset ja loukkaantumiset. Villa tulee vähintäänkin pitämään ottelun tasaisena, ja vierasmenestyksiä pienillä tasoituksilla voi ilman muuta latailla päivän vetoihin mukaan.

Manchester Unitedin syksyn ja talven ongelmat eivät ole olleet vain pelillisiä, vaan spekulaatioissa ovat toistuvasti nousseet esiin myös joukkueen sisäiset erimielisyydet. Vaikka joulukuun alussa penkin takana aloittanut luotsi Ralf Rangnick on onnistunut kairaamaan ihan kohtalaisia tuloksia, ei ManU:n laiva missään nimessä luovi tälläkään hetkellä tyynillä vesillä. Viime maanantain kotitappio Wolverhamptonille oli ensimmäinen häviö saksalaiskoutsin alaisuudessa, mutta Unitedin peli-ilme on ollut useimmiten perin vaisu.

Manchester Unitedin viisi viimeistä ottelua

  • 3.1.2022, Manchester United – Wolverhampton, 0-1
  • 30.12.2021, Manchester United – Burnley, 3-1
  • 27.12.2021, Newcastle – Manchester United, 1-1
  • 11.12.2021, Norwich – Manchester United, 0-1
  • 8.12.2021, Manchester United – Young Boys (CL), 1-1

Aston Villa lähtee cup-koitokseen katkaisemaan kahden ottelun mittaista tappioputkeaan, kun sekä Brentford että Chelsea ovat kaataneet sen viime viikkojen liigapeleissä. Villa on parantanut tuloksiaan marraskuussa managerina aloittaneen Steven Gerrardin hypättyä puikkoihin, mutta joukkueen esitykset ovat edelleen hyvin epätasaisia. Gerrardilla on kuitenkin käytössään varsin laadukas materiaali, ja birminghamilaisnippu pystyy hyvänä päivänä laittamaan kampoihin sarjan vahvimmillekin joukkueille.

Aston Villan viisi viimeistä ottelua

  • 2.1.2022, Brentford – Aston Villa, 2-1
  • 26.12.2021, Aston Villa – Chelsea, 1-3
  • 14.12.2021, Norwich – Aston Villa, 0-2
  • 11.12.2021, Liverpool – Aston Villa, 1-0
  • 5.12.2021, Aston Villa – Leicester, 2-1

On mielenkiintoista nähdä minkälaisen miehistön Rangnick iskee maanantaina kehiin. Mies on lupaillut peluuttaa vahvaa kokoonpanoa, mutta koska Valioliiga jatkuu jo saman viikon lauantaina, nähdään ryhmässä varmasti jonkun verran kierrätystä. Eniten huolta aiheuttaa ManU-puolustus, jossa Harry Maguire on korkeintaan puolikuntoinen, ja vasta sairastuvalta palannutta Raphael Varanea pitäisi peluuttaa säästellen. Eric Bailly on matkustanut Afrikan mestaruuskisoihin, joten Red Devilsin takalinjoilla saatetaan nähdä kuukauden sivussa ollut Victor Lindelöf, vielä huomattavasti kauemmin poissa tositoimista ollut Phil Jones sekä melko epävarma laitapakki Diogo Dalot.

Aston Villalla on myös muutamia poissaoloja, mutta avainpelaajat Tyrone Mingsin ja Ollie Watkinsin johdolla ovat jälleen täydessä pelikunnossa. Gerrard täräyttänee kehiin vahvan avauksen, joten Villa lähtee maanantaina tosissaan haastamaan Unitedia jatkopaikasta.

Villan suoran voiton kertoimet liikkuvat jopa viiden paikkeilla, mutta ManU:n kotiedun ja vieraitten ajoittaisten maalinteko-ongelmien takia me valikoimme lapulle maltillisesti kakkosen +1 maalin aasialaisella tasoituksella. Merkin kerroin on muun muassa Pinnaclen ja 888 Sportin listoilla iloisesti 1,60 paremmalla puolella, ja jos ManU voittaa tasan maalilla panos palautetaan. Me napsimme talteen Pinnaclen upean hinnan 1,64 ja valmistaudumme nauttimaan upeasta maanantai-illasta FA Cupin parissa.

Manchester United – Aston Villa 2, AH +1

Pinnacle 1,64