10.2.2021
klo
FA Cup
Swansea – Manchester City 1, AH +1,
Betsson 2,35
ASETA VETO

Ilmaiset jalkapallo vihjeet | FA Cup | 10.2.2021

Manchester City kiitää ennätyksellisessä neljäntoista ottelun voittoputkessa, kun huomioidaan kaikki kilpailut. Se on hävinnyt viimeksi marraskuussa, joten vaatii rohkeutta lähteä veikkaamaan Pep Guardiolan sinisiä vastaan. City on myös panostanut FA Cupiin viime vuosina melko vahvasti voittaen pokaalin keväällä 2019 ja selviten viime keväänäkin välierään saakka. Sen keskiviikon vastustaja Swansea on kuitenkin ärhäkkä nippu, ja kotijoukkueen valtavat kertoimet ansaitsevat peliä.

Swansea on laittanut Championshipissä ison vaihteen silmään ja jahtaa tosissaan suoraa nousua Valioliigaan. Se on noussut sarjassa jo kolmanneksi vain kahden pisteen päähän kärjestä, ja etenkin kotonaan se on ollut raudanluja. Joukkue on hävinnyt Liberty Stadiumilla vasta kerran kuluvalla kaudella, ja maaleja se on päästänyt ainoastaan kuusi. Viime perjantaina walesiläiset löivät sarjakärki Norwichin ottelussa, jossa se ei päästänyt vieraita kertaakaan kunnon maalintekopaikkaan.

Manchester City voitti sunnuntaina erittäin tärkeässä liigapelissä Liverpoolin upeasti maalein 4-1. Ottelussa nähtiin Guardiolan tämän hetken optimiavaus poislukien sairastuvalla kuntoutuva Kevin De Bruyne. Anfieldillä reviteltiin railakas show, jossa hyökkäys- ja keskikenttämiehistöstä Raheem Sterling, Phil Foden, Ilkay Gündogan, Bernardo Silva ja Rodri ravasivat täydet minuutit. Cityllä on toki valtavasti syvyyttä rivistössään, mutta keskiviikkona on luvassa runsaasti kierrätystä, mikä antaa Swansealle mahdollisuuden yllätykseen.

Manchester Cityn viisi viimeistä ottelua

  • 7.2.2021 Liverpool – Manchester City 1-4
  • 3.2.2021 Burnley – Manchester City 0-2
  • 30.1.2021 Manchester City – Sheffield United 1-0
  • 26.1.2021 West Bromwich – Manchester City 0-5
  • 23.1.2021 Cheltenham – Manchester City (FA Cup) 1-3

Edellisellä Cupin kierroksella Manchester City kohtasi vieraissa kakkosliigan Cheltenham Townin. City eteni jatkoon 3-1 voitolla, ja kokoonpanossa oli peräti kymmenen muutosta verrattuna edeltävään Valioliigapeliin. Vain Foden pelasi täydet minuutit molemmissa otteluissa. Guardiola saa Swanseaa vastaan reservipitoisillakin valinnoillla kentälle nimekkään ryhmän.

Avaukseen ennakoidaan ainakin Gabriel Jesusia ja Ferran Torresia hyökkäykseen sekä Fernandinhoa ja nuorta omaa kasvattia Thomas Doylea keskikentälle. Puolustuslinjaan tulee varmasti muutoksia viikonlopusta, ja tarjolla kokoonpanoon ovat vähemmälle peliajalle liigassa jääneet Aymeric Laporte, Benjamin Mendy ja Eric Garcia.

Myös Swansea saattaa päätyä kierrättämään pelaajistoaan keskittyessään pääasiassa liiganousun saavuttamiseen. Se on kaatanut Cupin edellisillä kierroksilla kakkosliigan Stevenagen 2-0 ja Championshipin Nottingham Forestin 5-1. Näissä peleissä manageri Steve Cooper lepuutti muutamia pelaajia, kun muun muassa kärkipari Andre Ayew, Jamal Lowe aloitti penkillä.

Swansean viisi viimeistä ottelua 

  • 5.2.2021 Swansea – Norwich 2-0
  • 30.1.2021 Rotherham – Swansea 1-3
  • 27.1.2021 Swansea – Brentford 1-1
  • 23.1.2021 Swansea – Nottingham (FA Cup) 5-1
  • 16.1.2021 Barnsley – Swansea 0-2

Pressissä kummankaan seuran manageri ei ole lähtenyt paljastamaan korttejaan kokoonpanojensa suhteen, mutta pieniä vihjauksia vahvojen miehistöjen peluuttamisesta on annettu. Swansealta Ayew ja Lowe saattavat siis avata taas keskiviikkona, ja kärjen alapuolella paikkansa ottanee kolmessa viime sarjapelissä maalannut Conor Hourihane. Miehitykset kannattaa vielä tarkistaa ennen vetojen asettamista.

Jokaisesta pokaalista taisteleva ja laajalla materiaalilla marssiva City on toki suursuosikki Swansean illassa, mutta FA Cup on se alusta, jossa Manchesterin kone saattaa liukastua. Upeasti puolustava Swansea lähtee vähintäänkin pitämään taistelun tiukkana, joten hieno valinta peliin on kotijoukkue 1,5 maalin tasoituksella. Betsafe, Betsson ja NordicBet tarjoavat tälle upean kertoimen 2,35.

Swansea – Manchester City 1, AH +1,5