5.5.2022
klo
22:00
Eurooppa-liiga
Frankfurt - West Ham
Yli 2,5 maalia
Pinnacle 1,87
Hävitty
ASETA VETO

Eurooppa-liiga

5.5.2022 klo 22:00

Eintracht Frankfurt – West Ham

Eurooppa-liigan välierien toiset osaottelut kamppaillaan torstaina, ja omassa ottelussaan West Ham matkaa Frankfurtiin yhden maalin takaa-ajoasemassa. Eintracht voitti viikko sitten varsin värikkään taiston Lontoossa maalein 2-1. Nyt arvioimme Hammersin mahdollisuudet nousta jatkoon ja tarjoilemme ilmaiset jalkapallo vihjeet illan huippupeliin.

Frankfurtin kausi Bundesligassa on edennyt hyvin keskinkertaisissa merkeissä, mutta Eurooppa-liigassa joukkue on ollut liekeissä. Se on pudottanut jo Real Betisin ja Barcelonan, joten usko finaalipaikkaan on saksalaisilla kova. West Ham on ravaamassa vahvaa kautta Valioliigassa, mutta viime viikkoina senkin fokus on ollut pääasiassa EL-taistoissa. Alla on jo neljä voitotonta liigapeliä, mutta Euroopassa keväällä jalkoihin ovat jääneet Sevilla ja Lyon.

West Ham on materiaaliltaan hivenen vahvempi, mutta kotietu kääntää Frankfurtin niukaksi suosikiksi. Hammersin kertoimet ovat tulleet alkuviikosta jonkin verran alaspäin eivätkä enää riitä aivan peleihin asti. Ottelun maalimäärästä löytyy kuitenkin upeita ideoita. Ottelusta voidaan ennakoida avointa, sillä Hammersin on aktiivisesti haettava tasoitusta, ja Eintracht on kivikova vastaiskujoukkue. Yli 2,5 maalia onkin päivän valintamme mahtavalla kertoimella 1,87.

Frankfurt on ihastuttanut Eurooppa-liigassa räväkällä meiningillään, ja etenkin kovavireisen Barcelonan kaataminen oli erittäin väkevä työnäyte. Saksalaiset väänsivät kotonaan 1-1 tasapelin ja löivät Barcan vieraissa huikean esityksen jälkeen maalein 3-2. Eintrachtin vastaiskufutis oli myrkkyä katalonialaisille, ja joukkue onnistui yllättämään myös West Hamin London Stadiumilla tutulla pelitavallaan. Hammers oli kuitenkin avausosassa hallitsevampi osapuoli, ja se pystyi luomaan tukun vaarallisia tontteja. Paremmalla viimeistelyllä West Hamilla on edelleen aseet kääntää ottelupari Saksassa.

Eintracht Frankfurtin viisi viimeistä ottelua

  • 2.5.2022, Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt, 2-0
  • 28.4.2022, West Ham – Eintracht Frankfurt (EL), 1-2
  • 23.4.2022, Eintracht Frankfurt – Hoffenheim, 2-2
  • 17.4.2022, Union Berlin – Eintracht Frankfurt, 2-0
  • 14.4.2022, Barcelona – Eintracht Frankfurt (EL), 2-3

West Hamin kiskaisu Eurooppa-liigassa on ollut kokonaisuudessaan vahva, vaikka se on etenkin kotonaan sortunut pariin lipsahdukseen. Lyon oli lähempänä voittoa Lontoossa potkitussa 1-1 tasurissa, mutta Ranskassa Hammers murjoi isännät peräti lukemin 3-0. Eintrachtia vastaan West Ham sortui epätyypilliseen nukahdukseen, kun se päästi vieraat maalintekoon jo pelin ensimmäisellä minuutilla. Muuten lontoolaisten paketti on ollut hyvin kasassa, ja joukkue tulee hallitsemaan pelitapahtumia myös Frankfurtissa.

West Hamin viisi viimeistä ottelua

  • 1.5.2022, West Ham – Arsenal, 1-2
  • 28.4.2022, West Ham – Eintracht Frankfurt (EL), 1-2
  • 24.4.2022, Chelsea – West Ham, 1-0
  • 17.4.2022, West Ham – Burnley, 1-1
  • 14.4.2022, Lyon – West Ham (EL), 0-3

Frankfurtin puolustus ei vakuuta, eikä se ole vielä pitänyt omaa maaliaan puhtaana kertaakaan kevään EL-pudotuspeleissä. Joukkue ei varmastikaan lähde torstaina ainoastaan puolustamaan hentoista maalin johtoaan, vaan se ravaa tilanteen tullen rohkeastikin ylöspäin. Nopeat hyökkäykset saattavat olla jälleen myrkkyä West Hamin hieman hitaalle keskuspuolustukselle.

Toisaalta West Ham osoitti pystyvänsä rakentelemaan laadukkaita maalipaikkoja pallonhallinnan kautta, ja Hammersin hyökkäysosasto oli Eintrachtille ajoittain lähes mahdoton pideltävä ensimmäisessä osassa. West Ham pommitti kotonaan pallon kolme kertaa maalikehikkoon, ja muutenkin Lontoossa maaliodottama oli erittäin korkealla. Korkeista maalimääristä löytyykin erinomaista pelattavaa toiseen osaan. Both Teams to Score noin 1,65 kertoimilla on napakka vetoidea, mutta me ruksimme tällä kertaa hieman paremmin maksavan yli 2,5 osumaa ottelussa.

Merkin todennäköisyys hipoo 60 prosentin rajaa, ja tämä upea kohde on napattavissa muun muassa William Hillin ja 888 Sportin listoilta. Pinnaclen tarjoama hinta 1,87 on jotakuinkin markkinatopissa, joten tartumme siihen kiinni ja jäämme odottelemaan välierän vauhdikasta maalijuhlaa.

Vihje: 
Yli 2,5 maalia