22.2.2024
klo
22:00
Eurooppa-liiga
Marseille - Shahtar Donetsk
Yli 2,5 maalia
Winsly 1,74
Oikein
ASETA VETO

Eurooppa-liiga

22.2.2024 klo 22:00

Marseille – Shahtar Donetsk

Marseille ja Shahtar Donetsk lähtevät Eurooppa-liigan pudotuspelin toiseen osaotteluun huippujännittävästä 2-2 tasatilanteesta. Isäntien talvi on edennyt hyvinkin surkeissa merkeissä, ja viime sunnuntain Brest-tappion jälkeen manageri Gennaro Gattuso sai potkut. Marseille on tuskaillut nyt seitsemän voitotonta ottelua peräjälkeen, ja torstaina puikoissa on jo kauden kolmas luotsi Jean-Louis Gasset.

Marseillen edelliset ottelut

  • 18.2.2024, Brest – Marseille, 1-0
  • 15.2.2024, Shahtar – Marseille (EL), 2-2
  • 9.2.2024, Marseille – Metz, 1-1

Marseillen peli oli jo syksyllä hyvinkin sekavaa, mutta EL-lohkossa se puristi kakkospaikan Ajaxin ja AEK:n todella heiveröisten puolustusten kustannuksella. Ranskalaiset olivat Shahtaria vastaan avausosassa pelillisesti hivenen edellä, mutta alakerran nukahdukset päästivät vihun kahdesti tasoihin. 2-2 osuma syntyi kamppailun lisäajalla, ja tuon maalin ansiosta Shahtar on edelleen mukavasti otteluparissa mukana.

Shahtarin lähtökohdat EL-jatkopeleihin olivat haastavat, sillä sen edelliset kilpailulliset ottelut olivat joulukuulta. Siitä huolimatta joukkue haastoi Hampurissa pelatussa kotiosassaan Marseillen napakasti, ja tasuri oli lopulta kenttätapahtumiin peilaten ansaittu. Shahtar osoitti vaarallisuutensa syksyllä jo Mestarien Liigassa, vaikkakin jatkopaikka karkasi viimeisen kierroksen hurjassa 5-3 tappiossa Portolle.

Shahtarin edelliset ottelut

  • 15.2.2024, Shahtar – Marseille (EL), 2-2
  • 13.12, 2023, Porto – Shahtar (CL), 5-3
  • 8.12.2023, Shahtar – Veres Rivne, 2-0

Gasset on heti debyytissään todella tulisessa paikassa, ja putoaminen Euroopasta tässä vaiheessa tarkoittaisi joukkueen kauden päättyvän melkoiseen katastrofiin. Marseille on ollut vaikeuksistaan huolimatta kotonaan vahva, ja se tulee ottamaan Velodromen illassa aloitetta itselleen. Molempien joukkueitten puolustuksen yllä leijuu isoja kysymysmerkkejä, ja toisen siirtyessä johtoon ottelu tulee jossakin vaiheessa avautumaan toden teolla. Loppua kohti saatetaan mennä kovallakin riskillä, ja maaliodottama nousee korkeaksi. Ilmaiset jalkapallo vihjeet ruksii lapulle yli 2,5 osumaa, josta Winsly, NovaJackpot ja CoolCasino antavat upeita yli 1,70 kertoimia.

Vihje: 
Yli 2,5 maalia