15.2.2024
klo
19:45
Eurooppa-liiga
Shahtar Donetsk - Marseille
Shahtar Donetsk +0,5
WikiLuck 1,70
Oikein
ASETA VETO

Eurooppa-liiga

15.2.2024 klo 19:45

Shahtar Donetsk – Marseille

Shahtar Donetsk palaa tositoimiin, kun se kohtaa Eurooppa-liigan pudotuspelin ensimmäisessä osaottelussa Marseillen. Isännät ovat ottaneet europeleissä kodikseen Hampurin Volksparkstadionin, jossa syksyn Mestarien Liigan peleissä menivät nurin sekä Royal Antwerp että Barcelona. Talvella Shahtar on tahkonnut erinäisiä harjoitusotteluita, mutta joukkueen pelituntuma kilpailullisista kamppailuista on hatara. Ukrainalaiset esiintyivät kuitenkin kokonaisuudessaan edukseen haastavassa CL-lohkossa, ja kyseessä on hyvinkin yllätysvalmis nippu.

Shahtarin edelliset ottelut

  • 13.12, 2023, Porto – Shahtar (CL), 5-3
  • 8.12.2023, Shahtar – Veres Rivne, 2-0
  • 3.12.2023, Shahtar – Metalist 1925, 2-0

Marseille jätti EL-lohkossaan taakseen sekavan Ajaxin sekä AEK Ateenan ja rynnisti jatkopeleihin ryhmän kakkosena. Ranskan liigassa joukkueen formi on pahasti hukassa, ja siellä alla on jo viisi peräkkäistä ottelua ilman voittoa. Lisäksi kotimaisesta cupista tuli hiljattain lähtö Rennesiä vastaan. Marseille on parhaimmillaan edelleen laatujoukkue, mutta sen meno heittelehtii melkoisesti. Etenkin matkoilla takkuaa, ja Ligue 1:ssa plakkarissa on koko kaudelta vasta yksi vierasvoitto.

Marseillen edelliset ottelut

  • 9.2.2024, Marseille – Metz, 1-1
  • 4.2.2024, Lyon – Marseille, 1-0
  • 27.1.2024, Marseille – Monaco, 2-2

Shahtarin esitykset sen kahdessa edellisessä Mestarien Liigan Hampurin kotipelissä olivat erittäin ammattimaisia. Vaikka joukkue romahti tavoitellessaan viimeisellä kierroksella pakkovoittoa Portosta, on torstaina jälleen odotettavissa kurinalainen kiskaisu. Puolueettomasta kentästä on Volksparkstadionin kohdalla turha puhua, sillä paikalle saapuu jälleen valtava ja äänekäs yleisö tukemaan ukrainalaisia.

Materiaaliltaan Marseille on toki vahvempi, mutta sen surkea vierassaldo ja alkaneen vuoden formi eivät herätä lainkaan luottamusta. Useat bookkerit ovat lähteneet aliarvioimaan Shahtarin iskukykyä, ja ilmaiset jalkapallo vihjeet saa Marseillen vain ohueksi suosikiksi. Panostukseen lähtee ykkönen +0,5 maalin tasoituksella. WikiLuck tarjoaa kohteelle maistuvan kertoimen 1,70, ja ottelu löytyy lisäksi muun muassa Slotamban ja NuBetin valikoimasta.

Vihje: 
Shahtar Donetsk +0,5