18.6.2021
klo
21.00
EM-kisat
Englanti – Skotlanti
molemmat joukkueet tekevät maalin
888 Sport 2,40
Hävitty
ASETA VETO

EM-kisat, D-lohko

18.6.2021 klo 22:00

Torstain myöhäisillan pelissä on luvassa hurjaa rymistelyä, kun Skotlanti iskee Englannin kimppuun Wembleyllä. Englanti on kotietunsa turvin yksi suurimmista suosikeista koko kisojen voittajaksi, kun taas Skotlannille ei juurikaan olla etukäteen annettu menestysmahdollisuuksia. Tässä on kuitenkin kyseessä pohjoisen naapurin lähihistorian yksi tärkeimmistä otteluista, ja sähäkällä Skotlannilla on oivat mahdollisuudet aiheuttaa pienimuotoinen yllätys.

Englanti avasi kisaurakkansa lyömällä Kroatian Lontoossa maalein 1-0. Pelissä ei nähty kummoista ilotulitusta, mutta isäntien esitys oli varsin väkevä ja hallittu. Kroatian vaisu hyökkäys pysyi erinomaisesti aisoissa, mutta sen nykyisin erittäin tehoton arsenaali onkin suhteellisen helposti hiljennettävissä. Sisukas Skotlanti tulee olemaan huomattavasti kinkkisempi vastustaja Kolmen Leijonan laumalle.

Englannin viisi viimeistä ottelua

  • 13.6.2021 Englanti – Kroatia (EM) 1-0
  • 31.3.2021 Englanti – Puola (MM-k) 2-1
  • 28.3.2021 Albania – Englanti (MM-k) 0-2
  • 25.3.2021 Englanti – San Marino (MM-k) 5-0
  • 18.11.2020 Englanti – Islanti (KL) 4-0

Skotlannin EM-avaus meni tuloksellisesti pahasti penkin alle, kun se liukastui 0-2 tappioon vauhdikasta Tshekkiä vastaan Hampden Parkilla. Isännät pelasivat kuitenkin suurimman osan ottelusta erittäin vahvasti. Pari pahaa nukahdusta puolustus- ja maalivahtiosastolla sekä huolimattomuus maalipaikoissa maksoivat kuitenkin rankasti. Skotlanti laukoi pelissä 19 kutia ja järjesteli muutaman upean tilanteen, ja taistosta jäi valtavasti hampaankoloon ennen perjantain derbyä.

Skotlanti veivaa hieman rajallisesta materiaalistaan huolimatta ennakkoluulottomalla ja hyökkäävällä 3-5-2 systeemillä. Pelitapa on avoin, ja sillä on ollut tapana tuottaa maalipaikkoja molempiin päätyihin. Päävalmentaja Steve Clarke rohkaisee wingbackeja suhaamaan rohkeasti ylöspäin, ja Skotlannilla onkin upeat vaihtoehdot näille tärkeille tonteille. Stephen O´Donnell ja etenkin vasemman puolen Andrew Robertson pystyvät nousuillaan horjuttamaan Englannin puolustusta, joka on itse luopunut viiden puolustajan peluutuksesta ja luottaa neljän pakin linjaan. Englannin keskikentän tulee tukea puolustusta voimakkaasti, mutta se on arvokisatasolla vielä kokematon. Kroatiaa vastaan päävalmentaja Gareth Southgate avasi kolmikolla Kalvin Phillips, Declan Rice ja Mason Mount.

Skotlannin viisi viimeistä ottelua

  • 14.6.2021 Skotlanti – Tshekki (EM) 0-2
  • 31.3.2021 Skotlanti – Färsaaret (MM-k) 4-0
  • 28.3.2021 Israel – Skotlanti (MM-k) 1-1
  • 25.3.2021 Skotlanti – Itävalta (MM-k) 2-2
  • 18.11.2020 Israel – Skotlanti (KL) 1-0

Hyökkäyssuuntaan Englannin rosteri on koko kisojen mittapuulla erittäin kova. Kroatiaa vastaan yläkolmikossa aloittivat Harry Kane, Phil Foden ja Raheem Sterling. Trion toiminta ei vielä ollut mitenkään loistokasta, ja Southgate saattaa antaa perjantaina vastuuta Jack Grealishille tai Marcus Rashfordille. Englanti jää harvoin kotikentällään nollille, ja Skotlantikaan tuskin pystyy sen tulivoimaista kärkikaartia pysäyttämään.

Englannin puolustus on laadukas, mutta ei täysin läpäisemätön. Kivikova topparipari John Stones ja Harry Maguire hajosi, kun Maguire ei ole vielä päässyt täyteen pelikuntoon loukkaantumisen jäljiltä. Myös maalivahtipuoli on Englannilla jälleen hienoinen kysymysmerkki, sillä ykköstorjuja Jordan Pickford ei edelleenkään ole työskentelyltään sieltä kansainvälisesti varmimmasta päästä. 

Englanti on materiaalin ja kotiedun ansiosta selvä suosikki ottamaan kolme pinnaa. Bookkerit ovat kuitenkin hieman aliarvioineet Skotlannin mahdollisuuksia, ja mukavan hyökkäysvireen parhaimmillaan omaavan joukkueen menestyksistä löytyy hyvin pelattavaa. 

Skotlannin puolustus on pieni arvoitus, mutta suurten panosten paikallispelissä Clarken miehistöllä on hieno mahdollisuus maalata ainakin kerran. Both Teams to Score -valinnan kertoimet ovat reippaasti yläkantissa. 888 Sport, Betsson ja NordicBet puskevat merkille huikeaa kerrointa 2,40, joten napautamme sen riemulla kiinni viikonlopun alkajaisiksi.

Englanti – Skotlanti, molemmat joukkueet tekevät maalin

888 Sport 2,40