Ilmaiset jalkapallo vihjeet | EM-kisat, BEL v ITA | Vihje
EM-kisat
2.7.2021
alle 2,5 maalia
Bethard 1,63
ASETA VETO

EM-kisat, puolivälierät

Perjantain myöhäisillan puolivälierässä jatkopaikasta taistelevat todelliset jättiläiset Belgia ja Italia. Molemmat joukkueet ovat olleet kisoissa tuloksellisesti erittäin vakuuttavia. Kummallakin on käytössään vaarallinen hyökkäysarsenaali, mutta tähän saakka väkevin osa-alue on kuitenkin ollut äärimmäisen tiukka koko joukkueen puolustus. Tasaisessa kamppailussa väkivahvat miehistöt tulevat pääasiassa ottamaan vastustajalta tehot pois, joten matala maalimäärä on illan terävin peli-idea.

Italia oli alkulohkovaiheessa ehkä koko kisojen varmaotteisin ryhmä. Kolme voittoa maalierolla 7-0 oli täysin ansaittu saldo, ja joukkueen dominointi oli hienoa katsottavaa. Neljännesvälierässä Italialle sattui pieni ohipäivä, mutta Itävalta kaatui kuitenkin hurjan jatkoajan ansiosta. Päästetty kavennusmaali oli ensimmäinen, jonka saapasmaan puolustus on laskenut omiin peräti yhdeksään otteluun.

Italian ottelut EM-kisoissa

  • 26.6 Italia – Itävalta 2-1 JA
  • 20.6 Italia – Wales 1-0
  • 16.6 Italia – Sveitsi 3-0
  • 11.6 Turkki – Italia 0-3

Vaikka Italia on nykyään hyökkäävämpi kuin vuosikausiin, on sen menestyksen perusta edelleen kokenut ja luunkova puolustus. Toppariparina kisat aloitti tuttu pari Giorgio Chiellini ja Leonardo Bonucci, joka pelaa huimalla rutiinitasolla lähes virheettömästi. Chiellini missasi pari edellistä peliä loukkaantumisen takia, mutta sinisestä rosterista voi huoletta kaivaa laadukkaan korvaajan, ja Francesco Acerbi onkin ollut linjassa mies paikallaan. Mikäli Chiellini on perjantaina jälleen pelikunnossa, nostaa se Italian peräpään osakkeita entisestään.

Belgia on voittanut kaikki neljä otteluaan kisoissa ja on päästänyt vasta yhden osuman. Joukkue on ollut varsin säästeliäs laukausten kanssa, ja neljännesvälierässä Portugalia vastaan se kiskaisi voittomaalin pelin ainoalla maalia kohti suuntautuneella kudillaan. Vaikka Belgia hallitsi otteluita Venäjää ja Suomea vastaan, on se ollut suurissa vaikeuksissa Tanskan ja etenkin Portugalin kiristämässä ruuvissa. Kunnon maalipaikat ovat olleet jo nyt kortilla, ja Italia on ehdottomasti vahvin Belgian tielle toistaiseksi asettunut joukkue.

Hyökkäyspäässä Belgia on paperilla hieman kovempi, mutta pelaaminen ylöspäin on ollut toistaiseksi kisoissa hieman varovaista ja ajoittain jopa laiskaa. Piikissä rymistelee maailmanluokan ysipaikan jyrä Romelu Lukaku, joka on pommittanut turnauksessa toistaiseksi kolme kaappia. Maalit syntyivät Venäjää ja Suomea vastaan, mutta kamppailuissa Tanskaa ja Portugalia vastaan kolossi jäi kokonaan ilman laukausta maalia päin.

Belgian ottelut EM-kisoissa

  • 27.6 Belgia – Portugali 1-0
  • 21.6 Suomi – Belgia 0-2
  • 17.6 Tanska – Belgia 1-2
  • 12.6 Belgia – Venäjä 3-0

Italia hyökkää monipuolisesti ja oli kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Roomassa valtavan tehokas. Joukkueesta puuttuu kuitenkin luotettava sentteri, ja vaikka Ciro Immobile on tehnyt kisoissa kaksi maalia, ei mies ole ollut aivan terävimmillään. Italian maalit ovat toki jakaantuneet mukavan tasaisesti miehistön kesken, mutta Belgian puolustuksen tehtävä helpottuu huomattavasti, mikäli vastustajan ykköspiikki on helpohkosti nollattavissa.

Belgialla on kokoonpanonsa kanssa hieman murheita, sillä tärkeimmät pelinrakentajat Kevin De Bruyne ja Eden Hazard saivat kummatkin pieniä kolhuja neljännesvälierässä, ja molempien pelikunto on vielä epävarmaa. Etenkin juuri edellisestä loukkaantumisestaan toipunut De Bruyne on ollut turnauksessa kovassa vireessä, mutta puolikuntoisena hänenkään tasonsa ei riitä rautaista Italiaa vastaan.

Belgia on profiloitunut erittäin hyökkääväksi nipuksi, ja myös Italia pelaa nykyään varsin värikkäästi ylöspäin, mutta arvokisojen pudotuspeleissä molemmat jätit tulevat satsaamaan puolustukseen hyökkäyspelin kustannuksella. Myös erikoistilanteiden antamista vastustajalle tullaan välttelemään, ja maalipaikat tulevat olemaan vähissä. Alle 2,5 maalia ottelussa on upea ja osuva merkki.

Kohde on pelattavissa muun muassa ComeOnin ja NordicBetin listoilla. Bethard on hilannut underin kertoimen kovaan lukemaan 1,63, joten napautamme merkin sieltä kiinni ja jäämme nauttimaan eurooppalaisesta huippuunsa hiotusta puolustuspelistä.

Belgia – Italia, alle 2,5 maalia

Bethard 1,63