14.6.2021
klo
19:00
EM-kisat
Puola – Slovakia 1
Unibet 1,85
Hävitty
ASETA VETO

EM-kisat, E-lohko

14.6.2021

E-lohko kiskaistaan käyntiin Pietarissa, kun Slovakia haastaa Puolan maanantain alkuillan kamppailussa. Puola alkaa olla EM-kisojen vakiokävijöitä, mutta kummempaa menestystä se ei ole vielä päässyt lopputurnauksessa maistamaan. Sillä on jälleen kerran jalkeilla yllätysvalmis ryhmä, joka ei kuitenkaan ole laadultaan aivan Euroopan kärkimaiden tasoa. Slovakia on vielä paria pykälää heikompi nippu, ja kovassa lohkossa sille voidaan ennakoida suuria vaikeuksia. Avauspelissä Puola on valtava suosikki, ja bookkerit ovat jopa hieman aliarvioineet joukkueitten tasoeron.

Puola teki EM-karsinnassa varmaa työtä ja otti lohkonsa ykköspaikan ennen Itävaltaa. Se voitti kymmenestä ottelusta kahdeksan, ja joukkueen rutiinitaso alkaa olla erittäin kovaa luokkaa. Puola on tämän ja viime vuoden aikana kärsinyt muutaman tappion, mutta niissä kaikissa vastustaja on ollut aivan maanosan huippumaa. Vain Englanti, Hollanti ja Italia ovat pystyneet lyömään Puolan viimeisen puolentoista vuoden kuluessa.

Puolan viisi viimeistä ottelua

  • 31.3.2021 Englanti – Puola (MM-k) 2-1
  • 28.3.2021 Puola – Andorra (MM-k) 3-0
  • 25.3.2021 Unkari – Puola (MM-k) 3-3
  • 18.11.2020 Puola – Hollanti (KL) 1-2
  • 15.11.2020 Italia – Puola (KL) 2-0

Slovakia laahasi heikon EM-karsinnan ja jäi lohkonsa kolmanneksi Kroatian ja Walesin jälkeen. Se voitti vain neljä kahdeksasta pelistään lyötyään ainoastaan Unkarin ja Azerbaidzhan molemmat kahdesti. Maa kompuroi kisoihin Kansojen Liigan jatkokarsinnan kautta kaadettuaan siellä ensin Irlannin rankkareilla ja lopulta Pohjois-Irlannin jatkoajalla. Viime vuoden Kansojen Liigan B-sarjassa Slovakia otti lohkossaan surkeat neljä pinnaa keskinkertaisessa ryhmässä. Kevään MM-karsinnassa karmea tuloskunto sai jatkoa, kun köykäinen Kypros ja futiskääpiö Malta pakottivat Slovakian tasureihin.

Slovakian viisi viimeistä ottelua

  • 30.3.2021 Slovakia – Venäjä (MM-k) 2-1
  • 27.3.2021 Slovakia – Malta (MM-k) 2-2
  • 24.3.2021 Kypros – Slovakia (MM-k) 0-0
  • 18.11.2020 Tshekki – Slovakia (KL) 2-0
  • 15.11.2020 Slovakia – Skotlanti (KL) 1-0

Puolan materiaali on hyvää eurooppalaista ylempää keskitasoa. Kansallissankarina jyrää yksi maailman vaarallisimmista kärkimiehistä Robert Lewandowski, ja joukkueen rungosta muun muassa Piotr Zielinski, Wojciech Szczesny, Kamil Glik ja Bartosz Bereszynski rymistelevät Euroopan huippusarjoissa. Slovakian miehistö sen sijaan alkaa olla ikääntynyt, eikä siitä juuri löydy enää tähtipelaajia. Materiaali on tasoltaan Kansojen Liigan C-sarjaa, ja Slovakia on yksi koko kisojen huterimmista joukkueista.

Slovakia on voittanut vuoden 2020 alusta lukien vain kaksi kertaa varsinaisella peliajalla, eivätkä Venäjän ja Skotlannin kaatamiseen tarvittavat esitykset olleet kumpikaan erityisen vahvoja. Joukkue osoitti Kansojen Liigan jatkokarsinnassa osaavansa tarvittaessa puolustaa kohtalaisen tiiviisti, mutta se tilkitsi takalinjansa hyökkäyspelinsä kustannuksella. Puolaa vastaan pakittelu ei tule onnistumaan koko 90-minuuttista.

Puolalla on erinomaiset mahdollisuudet edetä alkulohkosta jatkoon, eikä se helpolla liukastu avausottelussa. Se on Slovakiaa edellä jokaisella osa-alueella, ja hyvällä normisuorituksella joukkue nappaa kolme tärkeää pistettä. Esimerkiksi 888 Sportin ja Betssonin tarjonnassa Puolan suoran voiton kertoimet ovat kohonneet yli 1,80 lukemiin. Markkinatoppi 1,85 hehkuu Unibetin listoilla, joten naulaamme merkin kiinni sieltä uuden upean kisaviikon alkajaisiksi.

Puola – Slovakia 1

Unibet 1,85