14.6.2024
klo
22:00
EM-kisat
Saksa - Skotlanti
Skotlanti yli 0,5 maalia
ZeusWin 1,97
Oikein
ASETA VETO

EM-kilpailut, A-lohko

14.6.2024 klo 22:00

Saksa – Skotlanti

EM-kisojen huikea urakka aloitetaan perjantaina, ja avausottelussa Saksa saa vastaansa Skotlannin. Isäntämaa pääsi turnaukseen ilman karsintaa, ja se on tahkonnut tämän vuoden neljä harjoitusotteluaan tappioitta. Skotlanti oli karsintaryhmänsä kakkonen, ja sen esitysten laatu hieman heikentyi rupeaman loppua kohti. Saksa on perjantain kamppailun selkeä suosikki, mutta altavastaajan rooli sopii yllätysvalmiille Skotlannille erittäin hyvin.

Saksan edelliset ottelut (harjoitusottelu)

  • 7.6. Saksa – Kreikka, 2-1
  • 3.6. Saksa – Ukraina, 0-0
  • 26.3. Saksa – Hollanti, 2-1

Saksa starttaa kotikisoihinsa yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista, vaikka siltä on mennyt muutama edellinen arvoturnaus penkin alle. Homma oli vielä viime vuoden treenipeleissä täysin hukassa, ja päävalmentaja Hans Flick korvattiin syyskuussa Julian Nagelsmannilla. Vaikka joukkue on kyennyt kaatamaan tänä vuona Ranskan, Hollannin ja Kreikan, ei meno ole ollut kuitenkaan kovinkaan vakuuttavaa. Nollapelit Ukrainaa ja Ranskaa vastaan olivat Saksan ensimmäiset vuoteen, ja ennen kisa-avausta isäntien puolustus on pieni kysymysmerkki. Lisäksi maalivahti Manuel Neuer on haparoinut kevään peleissä maa- ja seurajoukkueessa.

Skotlannin edelliset ottelut (harjoitusottelu)

  • 7.6. Skotlanti – Suomi, 2-2
  • 3.6. Gibraltar – Skotlanti, 0-2
  • 26.3. Skotlanti – Pohjois-Irlanti, 0-1

Skotlanti keräsi EM-karsinnassa seitsemäntoista pinnaa ja meni ansaitusti kisoihin. Joukkue yllätti viime vuoden maaliskuussa Hampden Parkilla Espanjan, ja pisteistä suurin osa tuli muutenkin kiskaisun alkupuolella. Materiaali on etukäteen A-lohkon heikoin, ja jatkopaikka vaatisi todellista nappisuoritusta. Kevään ja alkukesän harjoitusotteluissa Skotlanti on ollut eittämättä heikko, ja viimeksi joukkue löi Gibraltarin 0-2 ja palloili Suomen kanssa 2-2 tasurin.

Saksa on nostettava Münchenissä megasuosikiksi, mutta Skotlannin venyminen herättää vetomielessä kiinnostusta. Ilmaiset jalkapallo vihjeet nappaa panostukseen Tartan Armyn vähintään yhden maalin. ZeusWinin, VivatBetin ja SpinRollzin kohteeseen antamat kakkosta hipovat kertoimet ovat upeita tarjouksia perjantai-iltaan.

Vihje: 
Skotlanti yli 0,5 maalia