26.3.2024
klo
21:45
EM-karsinta
Ukraina - Islanti
Ukraina -1
DirectionBet 1,84
Mitätöity
ASETA VETO

EM-karsinta

26.3.2024 klo 21:45

Ukraina – Islanti

EM-karsinnan playoff-kierroksen B-polun tiistain finaalissa kisapaikasta kamppailevat Ukraina ja Islanti. Ottelu pelataan Puolan Wroclawissa Ukrainan toimiessa paperilla kotijoukkueena. Isäntämaa kaatoi torstaina välierässä Bosnian vieraissa maalein 2-1 noustuaan tappioasemasta ohitse pelin loppuhetkillä. Voitto oli tilastoihin ja kenttätapahtumiin peilaten lopulta täysin ansaittu. Ukrainan finaalipaikka ei tullut yllätyksenä, sillä joukkue oli vahvalla pelipäällä jo varsinaisessa karsinnassa. Kivikovassa lohkossa Englanti ja Italia kiilasivat kuitenkin rutiinilla edelle.

Ukrainan edelliset ottelut (EM-k)

  • 21.3.2024, Bosnia-Hertsegovina – Ukraina, 1-2
  • 20.11.2023, Ukraina – Italia, 0-0
  • 17.10.2023, Malta – Ukraina, 1-3

Bosnia-peli oli Zenicassa Ukrainan vahvaa pallollista hallintaa, mutta avausjaksolla meno oli ymmärrettävästi hyvinkin varovaista. Toisella puolikkaalla vieraat lisäsivät kierroksia ja väsyttivät Bosnian rajulla myllyllään lopulta täysin. Ukrainan rosteri on melko leveä, ja torstaina ratkaisuvoimaa löytyi penkiltä Ruslan Malinovskyin ja Roman Yaremchukin muodossa.

Islannin touhu oli karsintalohkossa vaisua, ja se jäi taulukossa kauas Portugalin, Slovakian ja Luxemburgin taakse. Ainoat voittonsa maa ruuvasi heikoista Liechtensteinista ja Bosniasta, ja pelillisesti saarelaisten meno oli läpi rupeaman erittäin vaatimatonta. Playoff-välierän 4-1 voitto ei anna oikeaa kuvaa ottelun tapahtumista, vaan Israel sössi omat saumansa hölmöilemällä ulosajon ja missaamalla rankkarin ennen kuin lukemat repesivät viimeisen kympin aikana.

Islannin edelliset ottelut (EM-k)

  • 20.3.2024, Israel – Islanti, 1-4
  • 19.11.2023, Portugali – Islanti, 2-0
  • 16.11.2023, Slovakia – Islanti, 4-2

Ukraina nauttii puolueettomasta kentästä huolimatta Puolassa kohtalaisen vahvaa kotietua, ja se tulee olemaan hallitsevampi osapuoli. Islannin tulisi nostaa tasoaan merkittävästi syksyn heikoista karsintapeleistään, jotta sillä olisi saumoja pysyä vihun mankelissa mukana. Ilmaiset jalkapallo vihjeet saa Ukrainan markkinan arviota suuremman suosikin asemaan, ja panostukseen yltää kotivoitto -1 maalin aasialaisella tasoituksella. Esimerkiksi DirectionBet, BetGlobal ja SpinRollz tarjoavat kohteeseen erinomaisia yli 1,80 kertoimia.

Vihje: 
Ukraina -1