21.3.2024
klo
21:45
EM-karsinta
Kreikka - Kazakstan
Kazakstan +1,5
Playio 1,75
Hävitty
ASETA VETO

EM-karsinta

21.3.2024 klo 21:45

Kreikka – Kazakstan

Kreikka ja Kazakstan taistelevat torstaina jatkopaikasta EM-karsinnan playoff-kierroksen C-polulla. Kreikka jäi kivikovassa karsintalohkossaan kolmanneksi Ranskan ja Hollannin taakse mutta napsi kuitenkin heikoilta Irlannilta ja Gibraltarilta odotetusti täydet pisteet. Kansojen Liigassa joukkue voitti C-tason lohkonsa helpohkosti, ja ero pahimpaan uhkaajaan Kosovoon venähti lopulta kuuteen pisteeseen.

Kreikan rutiinitaso on tällä hetkellä varsin hyvä, ja KL-taistoissa sekä EM-karsinnassa se hoiteli etukäteen heikommat vastustajat kotonaan tyylikkäästi. Kyseessä ei ole varsinainen supertähtien sikermä, mutta etenkin puolustustyöskentely on ollut parin viime vuoden aikana mallikasta.

Kreikan edelliset ottelut (EM-k)

  • 21.11.2023, Kreikka – Ranska, 2-2
  • 16.10.2023, Kreikka – Hollanti, 0-1
  • 13.10.2023, Irlanti – Kreikka, 0-2

Kazakstan oli karsinnassa lopulta jopa melko lähellä suoraa kisapaikkaa, mutta haaveet kariutuivat päätöskierroksen 2-1 tappioon Sloveniassa. Joukkue osoitti kuitenkin olevansa hyvinkin yllätysvalmis kaadettuaan rupeamassa kertaalleen niin Suomen kuin Tanskankin. Kazakstan löi vieraissa Suomen lisäksi myös San Marinon ja Pohjois-Irlannin. Ratkaisupelissä Ljubljanassa Slovenia oli toisella jaksolla ajoittain suurissakin vaikeuksissa. Paikkansa playoff-kierroksella Kazakstan nappasi voitettuaan C-sarjan lohkonsa ansaitusti ennen Azerbaidzania ja Slovakiaa.

Kazakstanin edelliset ottelut (EM-k)

  • 20.11.2023, Slovenia – Kazakstan, 2-1
  • 17.11.2023, Kazakstan – San Marino, 3-1
  • 17.10.2023, Suomi – Kazakstan, 1-2

Asetelmat ovat herkulliset tähän valtavan panoksen kamppailuun. Kreikka tulee ottamaan aloitteen itselleen Ateenan illassa, ja altavastaajan rooli sopii Kazakstanille varsin mukavasti. Vieraat pystyvät hyvänä päivänä puolustamaan tiiviisti, ja matalatempoisessa ottelussa sen takalinjoilla on hyvät saumat pysäyttää Kreikan jauhava hyökkäys. Kamppailusta voidaan ennakoida melko niukkamaalista, ja Kazakstanin menestyksistä tasoituksilla löytyy erittäin houkuttelevia kohteita. Kreikka saattaa mahdollisessa johtoasemassa laittaa liinat tiukasti kiinni, ja ilmaiset jalkapallo vihjeet luutii kupongille kakkosen +1,5 maalin linjalla. Muun muassa Playio, BetGlobal ja BDMbet antavat merkille erittäin maistuvia yli 1,70 kertoimia.

Vihje: 
Kazakstan +1,5