27.10.2021
klo
21:45
EFL Cup
Leicester - Brighton
1
888 Sport 2,10
Hävitty
ASETA VETO

EFL Cup, neljäs kierros

27.10.2021 klo 21:45

Leicester - Brighton

Leicester ja Brighton taistelevat paikasta Liigacupin kahdeksan parhaan joukossa, kun joukkueet kohtaavat keskiviikkoiltana King Power Stadiumilla. Vieraat ovat avanneet kauden vahvoissa merkeissä ja ovat kärsineet vasta kaksi tappiota 11 pelaamassaan ottelussa. EFL Cup ei yleensä ole korkealla Brightonin prioriteettilistalla, ja joukkue tulee jälleen harrastamaan runsaasti kierrätystä.

Myös Leicester tulee antamaan peliaikaa rinkimiehille, sillä myös europelejä tahkoava Foxes rynnii kovassa otteluruuhkassa. Joukkue on parantanut menoaan kauden edetessä, ja sillä on nyt alla kolmen ottelun voittoputki. Isännät saavat lepuutusten jälkeenkin jalkeille kovan kokoonpanon, joten Leicester on kotonaan selvähkö suosikki. Ilmaiset jalkapallo vihjeet arvioi kotivoiton tapahtuvan noin kerran kahdesta, ja Leicesterin kertoimista löytyykin todella maistuvaa pelattavaa.

Leicesterin viisi viimeistä ottelua

 • 24.10.2021, Brentford – Leicester, 1-2
 • 20.10.2021, Spartak Moskova – Leicester (EL), 3-4
 • 16.10.2021, Leicester – Manchester United, 4-2
 • 3.10.2021, Crystal Palace – Leicester, 2-2
 • 30.9.2021, Legia Varsova – Leicester (EL), 1-0

Leicester vahvisti ja laajensi pelaajarinkiään viime kesän siirtomarkkinoilla, kun joukkue valmistautui ravaamaan Eurooppa-liigaa kotimaan kilpailuitten kyljessä. Foxesilla onkin kasassa varsin laadukas rosteri, joka on alkukauden yskän jälkeen lähtenyt mukavaan lentoon. Manageri Brendan Rodgers on harrastanut miehistönsä kierrätystä taitavasti, ja ratkaisijoita on alkanut löytyä laajalta rintamalta.

Leicesterin ottelut EFL Cupissa

 • 22.9.2021, Millwall – Leicester, 0-2

Leicester aloitti Liigacupin kolmannelta kierrokselta, ja syyskuun loppupuolen kamppailussa Millwall kaatui vieraissa maalein 2-0. Rodgers lähetti taistoon useista varamiehistä koostuneen mutta silti kohtalaisen vahvan miehistön, ja joukkue hoiti itsensä jatkoon kovalla rutiinilla. Keskiviikkona Foxes peluuttaa jälleen osittain kakkoskokoonpanoaan, mutta kentällä tullaan silti näkemään nippu tasokkaita pelimiehiä.

Avauspaikkaa voidaan ennakoida hyökkäyspäässä tähdille kuten Harvey Barnes, Ademola Lookman ja huippuvireen löytänyt Patson Daka. Puolustuksessa Rodgers jatkanee kolmen topparin linjalla, johon Leicesterillä löytyy useita väkeviä vaihtoehtoja, kuten Jonny Evans, Caglar Söyüncü ja Jannik Vestergaard. Liigacupissa maalilla seisoo jälleen kakkosvahti Danny Ward.

Brightonin viisi viimeistä liigaottelua

 • 23.10.2021, Brighton – Manchester City, 1-4
 • 16.10.2021, Norwich – Brighton, 0-0
 • 2.10.2021, Brighton – Arsenal, 0-0
 • 27.9.2021, Crystal Palace – Brighton, 1-1
 • 19.9.2021, Brighton – Leicester, 2-1

Brighton aloitti kautensa hurjalla vauhdilla ja roikkui pitkään mukana Valioliigan top-nelosessa. Nyt Seagulls laahaa kuitenkin jo neljän ottelun voitottomassa putkessa, ja alkusyksystä hieman ylisuorittaneen ryhmän suunta on alkanut osoittaa alaspäin. Liigacupin puolella Brighton on tyytynyt peluuttamaan nuorisopelaajien ja kakkosrivin miesten sekoitusta, joka on kuitenkin marssinut jatkoon kahdelta edelliseltä kierrokselta.

Toisen kierroksen pelissä Cardiffissa erittäin reservipitoinen nippu kairasi voiton maalein 2-0, kun myös isännät peluuttivat kakkosmiehistöään. Kolmannella kierroksella manageri Graham Potter kierrätti jälleen todella vahvasti ja antoi näyttöpaikkoja nuorisopelaajilleen. Brighton sai kotonaan vastaansa Swansean jotakuinkin kakkosjoukkueen, mutta vieraat olivat silti kenttätapahtumissa niskan päällä. Walesilaiset missasivat puolen tusinaa upeita maalipaikkoja, ja Brighton voitti lopulta lukemin 2-0.

Brightonin ottelut EFL Cupissa

 • 22.9.2021, Brighton – Swansea, 2-0
 • 24.8.2021, Cardiff – Brighton, 0-2

Potter lepuuttanee keskiviikkona lähes koko ykkösnyrkkiään viikonlopun liigapeliä varten. Leicester-pelissä vastuuta saatetaan antaa jälleen nuorille Marc Leonardille, Taylor Richardsille ja Haydon Robertsille. Hyökkäyksessä luottoa saavat liigassa vähemmälle peliajalle jääneet pelaajat kuten Aaron Connolly ja Alexis MacAllister.

Leicester on huomattavasti laajemman materiaalinsa turvin kotonaan vahva suosikki. Brightonin varamiehinen joukkue on ollut vaikeuksissa jo kilpailun edellisillä kierroksilla, ja nyt sen cup-taival tulee tiensä päähän. Foxesin kertoimet ovat iloisesti kahden paremmalla puolella muun muassa Unibetin ja ComeOnin tarjonnassa. Me lyömme panokset 888 Sportin upealle markkinatopille 2,10 ja jatkamme matkaa upean brittifutisviikon parissa.

Leicester – Brighton 1

888 Sport 2,10