26.10.2021
klo
21:45
EFL Cup
Arsenal - Leeds
1 (Arsenal)
Unibet 1,64
Oikein
ASETA VETO

EFL Cup, neljäs kierros

26.10.2021 klo 21:45

Arsenal v Leeds

Englannin EFL Cup jatkuu jälleen tiistaina neljännen kierroksen otteluilla, ja ilmaiset jalkapallo vihjeet porautuu nyt Arsenalin ja Leedsin väliseen kamppailuun. Molemmilla on ollut syksyllä erinäisiä ongelmia Valioliigan puolella, mutta Liigacupissa kumpikin on marssinut kahdelta edelliseltä kierrokselta jatkoon päästämättä maaliakaan. Molemmissa leireissä tullaan näkemään miehistön kierrätystä, kun joukkueet säästelevät hieman paukkuja ensi viikonlopun tärkeisiin liigapeleihin.

Arsenal ei pelaa tällä kaudella europelejä, ja ajoittain hivenen epävarmasti suorittava manageri Mikel Arteta näkee tässä kilpailussa realistisen mahdollisuuden pokaalin naaraamiseen. Näin ollen lontoolaisten kokoonpano saattaa muutamista lepuutuksista huolimatta olla varsin vahva. 

Loukkaantumisista paljon kärsinyt Leeds on jumiutunut Valioliigan häntäpäähän, ja manageri Marcelo Bielsa ei luultavasti riskeeraa ykkösnyrkkinsä pelaajia tiistaina. Näin ollen Gunners nousee Emiratesilla selväksi suosikiksi, ja markkinoilta löytyy varsin maistuvia kertoimia erittäin osuvasta kotivoitosta.

Arsenalin touhu oli alkukaudesta hyvin tukkoista, ja kolmen pelin tappioputken jälkeen Pohjois-Lontoossa kyti jo pieni kriisinpoikanen. Artetan nippu on kuitenkin ryhdistäytynyt upeasti, ja joukkueella on nyt alla jo peräti seitsemän ottelun tappioton jakso. Arsenal haluaa varmasti pitää hyvän momentuminsa käynnissä, ja onnistunut kotimainen cup-pyrähdys valaisi varmasti mukavasti itseluottamusta Gunners-rivistöihin.

Arsenalin ottelut EFL Cupissa

  • 22.9.2021, Arsenal – AFC Wimbledon, 3-0
  • 25.8.2021, West Bromwich – Arsenal, 0-6

Arsenal on murskannut vastustajansa tylysti Liigacupin edellisillä kierroksilla. Elokuussa Arteta peluutti West Bromwichia vastaan erittäin vahvaa miehistöä, ja Gunners moukaroi vastustajansa vieraissa peräti 6-0. Viime kierroksella lontoolaiset olivat jälleen täysin ylivoimaisia, ja vahvasti kierrätetty joukkue murjoi AFC Wimbledonin kotonaan lukemin 3-0.

Arsenal saattaa jälleen tiistaina lepuuttaa etenkin alakerran osastoaan, mutta joukkueen materiaali on puolustuspäässä varsin laaja. Toppareiksi on heittää liigassa vähemmälle peliajalle jääneet Pablo Mari ja Rob Holding, joiden taso riittää erinomaisesti. Maalilla vuoronsa saanee kakkosvahdiksi pudonnut Bernd Leno. Keskikentällä ja hyökkäyksessä avaukseen saattavat nousta viime viikonlopun liigapelin penkiltä aloittaneet Nicolas Pepe, Martin Ødegaard, Gabriel Martinelli ja Ainsley Maitland-Niles. Peliaikaa lienee luvassa myös kärkimies Alexandre Lacazettelle, joka on maalannut Arsenalille Liigacupin kummallakin edellisellä kierroksella.

Leedsin tie kilpailun neljännelle kierrokselle ei ole ollut aivan yhtä sileä, vaikka joukkue löi toisella kierroksella Crewen kotonaan maalein 3-0. Kolmannella kierroksella melko vahvalla kokoonpanolla peliin lähtenyt Leeds nyhjäsi Fulhamin kanssa maalittoman tasapelin ja kömpi jatkoon vasta pilkkukisan jälkeen.

Leedsin ottelut EFL Cupissa

  • 21.9.2021, Fulham – Leeds, 0-0 RP 5-6
  • 24.8.2021, Leeds – Crewe, 3-0

Leedsille tiistain koitos tulee hankalaan aikaan, sillä usea ykkösrivin pelaaja on sairastuvalla tai vasta toipumassa pelikuntoon, ja joukkueen otteet Valioliigassa ovat olleet todella heikkoja. Tiistaina loukkaantumisten takia sivussa ovat ainakin Patrick Bamford, Luke Ayling, Robin Koch ja Junior Firpo. Lisäksi avainpelaajista Kalvin Phillips on vasta toipunut vammastaan, ja Raphinha sai kolhuja viime lauantain liigapelissä, joten parivaljakkoa tuskin nähdään avauksessa tiistaina.

Vasta yhden liigavoiton kuluvalla kaudella raapineella Leedsillä on ensi sunnuntaina edessään vierailu Norwichin kotikentälle, ja tuosta ottelusta Bielsan poppoon on kairattava voitto täyden katastrofin estämiseksi. Argentiinalaisluotsi tuleekin luultavasti peluuttamaan Arsenalia vastaan reservivoittoista kokoonpanoa. Avauksessa nähtäneen vähän peliaikaa Valioliigassa saaneita pelimiehiä kuten Joe Gelhardt, Cryscencio Summerville, Tyler Roberts ja Charlie Cresswell.

Arsenalilla on enemmän motivaatiota tätä kilpailua kohtaan, ja sen materiaali on Leedsiä huomattavasti laajempi ja laadukkaampi. Kun vielä loukkaantumiset verottavat vieraitten vaihtoehtoja, on tiistain pelistä vaikea odottaa muuta kuin kotivoittoa. Gunnersin kerroin on noussut usealla bookkerilla kuten 888 Sportilla ja Betsafella 1,60 paremmalle puolelle. Me aloitamme värikkään futisviikon iskemällä kohteen kiinni Unibetin kautta kovaan hintaan 1,64.

Arsenal – Leeds 1

Unibet 1,64