12.1.2022
klo
21:45
EFL Cup
Tottenham - Chelsea
Chelsea, AH +0
Pinnacle 1,85
Oikein
ASETA VETO

EFL Cup, välierä

12.1.2021 klo 21:45

Tottenham – Chelsea

Englannin Liigacupin ensimmäinen finalisti ratkaistaan keskiviikkona, kun Tottenham ja Chelsea kohtaavat välierän toisessa osaottelussa. Chelsealla on ensimmäisestä osasta mukava 2-0 etulyöntiasema, joten Tottenhamilla on melkoinen vuori kiivettävänään edetäkseen loppuotteluun. Nyt arvioimme kotijoukkueen mahdollisuudet nousuun ja tarjoilemme ilmaiset jalkapallo vihjeet illan huikeaan kamppailuun.

Chelsean peli takkuili hieman joulukuun otteluruuhkassa, mutta se väijyy edelleen toisena Valioliigassa. Blues on kuitenkin pudotellut pisteitä yllättävän tiuhaan, vaikka juuri tällä hetkellä peli näyttää jälleen olevan hyvin uomissaan. Alla on kymmenen tappiotonta peliä, mutta etenkin puolustuspäässä on sattunut jatkuvasti kummallisia nukahduksia.

Tottenham suhailee tuloksellisesti varsin kovaa jaksoa, sillä se on hävinnyt yhdeksästä viime pelistään vain yhden. Tuo tappio tuli juuri EFL-välierän ensimmäisessä osassa Chelsean käsittelyssä. Toisesta osaottelusta Spursin kotikentällä voidaan ennakoida tasaista. Takaa-ajoasemasta aloittavat isännät joutuvat panostamaan hyökkäykseen, joten Chelsealle tulee avautumaan paikkoja vaarallisille vastaiskuille. Vieraat ovat materiaaliltaan vahvempia, ja ottelun luonteen takia Blues on hivenen suurempi ennakkosuosikki kuin mitä muutamat bookkerit ovat arvioineet. Näin ollen Chelsean menestyksistä on hyvä lähteä keskiviikkona liikkeelle.

Chelsea kuuluu pelaajamateriaaliltaan ja valmennukseltaan ehdottomasti Englannin terävimpään kärkeen, ja joukkue on parhaimmillaan todella vaikea pysäytettävä. Joulukuun yllättävät tasapelit Zenitiä, Evertonia ja Brightonia vastaan ovat hieman nakertaneet manageri Thomas Tuchelin miehistön itseluottamusta. Blues löytää ajoittain kuitenkin aivan hirmuisen vireen, jonka se näytti muun muassa noustessaan viime liigakamppailussa Liverpoolia vastaan tasapeliin 0-2 tappioasemasta sekä laitettuaan Tottenhamin todella rajuun pyöritykseen joukkueitten välisessä viime viikon EFL-kohtaamisessa.

Chelsean viisi viimeistä ottelua 

  • 8.1.2022, Chelsea – Chesterfield (FA Cup), 5-1
  • 5.1.2022, Chelsea – Tottenham (EFL Cup), 2-0
  • 2.1.2022, Chelsea – Liverpool, 2-2
  • 29.12.2021, Chelsea – Brighton, 1-1
  • 26.12.2021, Aston Villa – Chelsea, 1-3

Tottenham on takonut hyvää tulosta manageri Antonio Conten otettua joukkueen ohjakset marraskuun alussa. Spursin voitot ovat tulleet kuitenkin pääosin varsin heikoilta vastustajilta, ja tasoero Englannin ehdottomiin huippujoukkueisiin tuli esille EFL-välierässä. Tuolloin Chelsea vei peliä mennen tullen ja jätti Tottenhamin hyökkäyksen täysin ilman mahdollisuuksia. Pohjoislontoolaisten materiaali on ylöspäin vahva, mutta Conten pelikirja ei vielä toistaiseksi ole vakuuttanut. Puolustusosasto on Tottenhamissa sen sijaan melko keskinkertainen ja hyvin virhealtis, ja vähänkin laadukkaampia nippuja vastaan Spursin takalinjat rakoilevat pahasti.

Tottenhamin viisi viimeistä ottelua

  • 9.1.2022, Tottenham – Morecambe (FA Cup), 3-1
  • 5.1.2022, Chelsea – Tottenham (EFL Cup), 2-0
  • 1.1.2022, Watford – Tottenham, 0-1
  • 28.12.2021, Southampton – Tottenham, 1-1
  • 26.12.2021, Tottenham – Crystal Palace, 3-0

Molemmilla joukkueilla on muutamia poissaoloja. Chelsean Reece James, Trevoh Chalobah, Ben Chilwell ja Edouard Mendy ovat varmuudella sivussa. Lisäksi N´Golo Kanten ja Thiago Silvan pelikunto on epävarmaa. Tottenhamilta loukkaantuneina ovat Heung-Min Son ja Cristian Romero. Steven Bergwijn ja Eric Dier saattavat sen sijaan palata kokoonpanoon toivuttuaan kolhuistaan.

Kahden maalin etumatka on erinomainen lähtökohta Chelsealle, ja vieraat voivat tarvittaessa tarkkailla tilannetta kärsivällisesti. Blues pystyy taikomaan maalin joko vastaiskuista tai laittamalla Tottenhamin puolustukselle painetta ja kärkkymällä sen virheitä. Spurs tuskin saa täysin ehjää suoritusta aikaan, ja joukkueista vahvempi Chelsea nousee vieraissakin noin 40 prosentin suosikiksi.

Suoran vierasvoiton hivenen yli kahden ja puolen kertoimet ovat mukavaa pelattavaa. Koska tasapelikin kelpaa Chelsealle, me valitsemme kupongille sen voiton 0 maalin aasialaisella tasoituksella, jolloin tasurin tullen panos palautetaan. Kohde löytyy muun muassa William Hillin ja 10Betin tarjonnasta. Me iskemme tällä kertaa kiinni Pinnaclen timanttiseen hintaan 1,85 ja jäämme jännittämään upeaa Liigacupin iltaa.

Tottenham – Chelsea 2, AH 0

Pinnacle 1,85