3.5.2022
klo
21:00
Championship
Bournemouth - Nottingham Forest
Nottingham +0.5
888 Sport 1,65
Hävitty
ASETA VETO

Championship

3.5.2022 klo 21:00

Bournemouth – Nottingham Forest

Championshipin kausi lähestyy loppuaan, ja sarjan viimeinen kierros pelataan jo ensi viikonloppuna. Tiistaina potkitaan vielä yksi rästiottelu, ja siinä panokset ovatkin huipussaan. Taulukossa toisena keikkuva Bournemouth saa vastaansa kolmantena vain kolmen pisteen päässä kärkkyvän Nottinghamin. Isännillä on siis voitolla mahdollisuus varmistaa nousu takaisin Valioliigaan parin vuoden tauon jälkeen. Cherries ampaisee huippuotteluun kovassa tikissä, sillä se on hävinnyt edellisestä kahdestatoista pelistään vain yhden.

Myös Nottingham on aivan huikeassa kevätvireessä. Se on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan peräti yhdeksän ja kohonnut ällistyttävällä kirillään lähelle suoraa nousua. Joukkueet ovat materiaaliltaan hyvin tasaväkiset. Kotietu tekee Bournemouthista niukan suosikin, mutta tässä vaiheessa kautta henkinen puoli alkaa näytellä todella suurta osaa. Forestilla on tiistaina oikeastaan vain voitettavaa, ja paineet on kasattu isäntien puolelle. Tulikuuma Nottingham voittaa noin kerran kolmesta ja naaraa vähintään pisteen lähes 65 prosentin todennäköisyydellä. Näin ollen ilmaiset jalkapallo vihjeet valitsee lapulle vierasvoiton +0,5 maalin tasoituksella ja upealla kertoimella 1,65.

Joukkueet Championshipissä 2021/22

 • Bournemouth, 23-13-8, 72:39, 82p
 • Nottingham, 23-10-11, 72:38, 79p

Bournemouth on tehnyt odotetusti kovaa jälkeä Championshipissä, ja se on viettänyt koko kauden suoran nousijan paikalla. Viime viikkojen useat tasapelit ovat kuitenkin antaneet Nottinghamille mahdollisuuden kivuta aivan sen kantaan. Cherries veivasi maaliskuussa tehottoman jakson, jossa se jäi ilman tehtyä osumaa kolmessa peräkkäisessä ottelussa. Vaikka viime kierroksilla maalihanat ovat jälleen auenneet, on Bournemouthilla ollut suuria vaikeuksia murtaa sarjan paremmin organisoituja puolustuksia. Joukkue luuti West Bromwichia, Sheffield Unitedia ja Middlesbroughia vastaan yhteensä ainoastaan neljä kutia maalia kohti. Myös Nottinghamin kolmen topparin erittäin tiivis systeemi tulee olemaan Bournemouthille hankala tiirikoitava.

Toisaalta Bournemouth on myös itse sarjan eliittiä alaspäin. Manageri Scott Parker saattaa tiistaina lähteä liikkeelle vielä normaalia varovaisemmalla pelitavalla. Vaikka nousun varmistaminen kotikentällä olisi tietenkin upeaa, ei tasapelikään olisi isännille tähän tilanteeseen huono tulos. Tällöin ratkaisu siirtyisi ensi lauantaille, jolloin Bournemouth kohtaa Vitality Stadiumilla Millwallin, ja piste päätösottelusta takaisi sille paikan ensi kauden Valioliigassa.

Bournemouthin viisi viimeistä ottelua

 • 30.4.2022, Blackburn – Bournemouth, 0-3
 • 26.4.2022, Swansea – Bournemouth, 3-3
 • 23.4.2022, Bournemouth – Fulham, 1-1
 • 18.4.2022, Coventry – Bournemouth, 0-3
 • 15.4.2022, Bournemouth – Middlesbrough, 0-0

Nottinghamin kevään rupeama on ollut ilmiömäinen, ja kesken kauden manageriksi siirtynyt Steve Cooper on tehnyt rautaista työtä Forestin penkin takana. Jo kipuaminen nousukarsintoihin on ollut hieno uroteko, mutta nyt peräti suora nousu on Nottinghamilla omissa käsissä. Cooper on saanut joukkueensa jokaisen osa-alueen kuntoon, ja Forestin edellisen kymmenen liigapelin saldo on murhaava 9-0-1 maalierolla 26:4. Lukemaa tahraa ainoastaan niukka 1-0 tappio vahvan Lutonin vieraana, ja tuossakin koitoksessa Nottingham oli hieman epäonninen jäätyään pisteittä.

Forest joutuu tiistaina toki hakemaan täyttä kolmea pinnaa ohittaakseen Bournemouthin, mutta toisaalta tasapelikään ei täysin kaada sen mahdollisuuksia kiivetä suoran nousijan paikalle viimeisellä kierroksella. Nottingham kohtaa ensi lauantaina alemman keskikastin Hullin, jolla ei ole enää panosta oman sarjapaikkansa kanssa. 

Nottinghamin viisi viimeistä ottelua

 • 30.4.2022, Nottingham – Swansea, 5-1
 • 26.4.2022, Fulham – Nottingham, 0-1
 • 23.4.2022, Peterborough – Nottingham, 0-1
 • 18.4.2022, Nottingham – West Bromwich, 4-0
 • 15.4.2022, Luton – Nottingham, 1-0

Luvassa on tasainen ja mahdollisesti varsin niukkamaalinen vääntö, jossa bookkerit ovat nostaneet Bournemouthin hieman liian suuren suosikin asemaan. Nottinghamin suoran voiton reippaasti yli kolmen kertoimet ovat erinomaista pelattavaa, mutta me otamme vetoihin vierasvoiton kaveriksi myös tasapelin, joka kelpaisi Bournemouthille lähtökohdat huomioiden oikein hyvin.

Kohde löytyy muun muassa Pinnaclen ja Mr Greenin valikoimasta maistuvilla yli 1,60 kertoimilla. 888 Sportin tarjous on peräti 1,65, joten hyppäämme sen myötä Forestin kyytiin kohti Valioliigan laitumia.

Vihje: 
Nottingham +0.5