21.4.2024
klo
18:30
Bundesliga
Borussia Dortmund - Bayern Leverkusen
Borussia Dortmund DNB
Playio 1,90
Mitätöity
ASETA VETO

Bundesliga

21.4.2024 klo 18:30

Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen

Bundesligan sunnuntain huippuottelussa Dortmund isännöi Leverkusenia. Kotijoukkue väijyy sarjassa viidentenä ja tarvitsee kipeästi pisteitä ohittaakseen Leipzigin. Dortmundin vire on kova, ja se on voittanut kuudesta edellisestä liigaottelustaan viisi. Leverkusen venytti viime kierroksella voittoputkensa jo kymmenen sarjapelin pituiseksi ja varmisti samalla Bundesligan mestaruuden. Molemmat leirit tahkosivat viikolla isoja europelejä hyvällä menestyksellä, mutta Dortmundilla on alla kaksi lepopäivää enemmän.

Joukkueet Bundesligassa

  • Dortmund, 16-8-5, 57:34, 56p
  • Leverkusen, 25-4-0, 74:19, 79p

Dortmund kaatoi tiistaina Atletico Madridin Mestarien Liigan huikeassa väännössä maalein 4-2 ja runnoi välieriin. Isäntien viimeistely oli tuhoisaa, ja tontteja riitti hukattavaksi asti. Myös Bundesligassa meno on ollut kevätkaudella pääosin väkevää, vaikka Stuttgartia vastaan tuli huhtikuun alussa yllättävä kotitappio. CL-otteluparit PSV Eindhovenia ja Atleticoa vastaan osoittivat, että Dortmund on hyvänä päivänä Euroopan eliittitasoa.

Dortmundin edelliset ottelut

  • 16.4. Dortmund – Atletico Madrid (CL), 4-2
  • 13.4. Mönchengladbach – Dortmund, 1-2
  • 10.4. Atletico Madrid – Dortmund (CL), 2-1

Leverkusenin ällistyttävä kausi sai jatkoa torstaina, kun joukkue varmisti Eurooppa-liigan semifinaalipaikan hakemalla West Hamin luolasta 1-1 tasurin. Bundesligan mestaruus on siis jo taskussa, ja loppukauden panokset ladataan pääosin eurokentille. Tappioton kausi toki kiinnostaa, mutta todella rankan Hammers-väännön jälkeen rosteria tullaan varmasti kierrättämään hieman sunnuntaina.

Leverkusenin edelliset ottelut

  • 18.4. West Ham – Leverkusen (EL), 1-1
  • 14.4. Leverkusen – Werder Bremen, 5-0
  • 11.4. Leverkusen – West Ham (EL), 2-0

Leverkusen on eittämättä Saksan pelillisesti kovin nippu, mutta motivaatio- ja lepoedut nostavat Dortmundin tähän saumaan kamppailun suosikiksi. Edellinen keskinäinen päättyi joulukuussa BayArenalla 1-1, ja asetelmat ovat nytkin varsin tasaiset. Ilmaiset jalkapallo vihjeet survoo merkit Dortmundille Draw No Bet -vetomuodossa. Playio, SpinRollz ja BetGlobal antavat kohteeseen upeita noin 1,90 kertoimia.

Vihje: 
Borussia Dortmund DNB