6.3.2021
klo
Englannin Valioliiga
Brighton – Leicester 1 DNB
NordicBet 1,86
ASETA VETO

Brighton v Leicester

Valioliigan lauantain iltapelissä iskevät yhteen viime viikkoina kompastelleet Brighton ja Leicester. Isännillä on menossa viiden ottelun voitoton putki, ja joukkue on lipsahtanut vaarallisen lähelle putoamisviivaa. Leicester on sarjataulukossa hienosti kolmantena, mutta nyt alla on heikompi jakso ja otteissa näkyy väsymyksen merkkejä. Vaikka Brighton on rutistanut koko kaudella vain yhden kotivoiton, sen peliesitykset antavat lupauksia paremmasta ja joukkue on ottelun niukka suosikki.

Brightonilla ei pitäisi olla sarjapaikkansa suhteen hätää, mutta se saa liian harvoin hyvän taistelun sorvattua pisteiksi. Seagulls on hallinnut etenkin kotonaan pelitapahtumia suvereenisti, mutta ongelmana on ollut luokaton viimeistely, joka kulminoitui viime lauantaina West Bromwichia vastaan tyrittyyn kahteen rankkariin. Ryhmän ilme on kuitenkin pysynyt positiivisena, ja kunhan hyökkäykseen löytyy pientä huolellisuutta alkaa voittoja napsua. Yritteliäs Brighton on kahdessa viime kotipelissä pommittanut yhteensä yli 50 maalintekoyritystä.

Puolustuksensa Brighton on onnistunut virittämään hyvään iskuun, ja se on pitänyt nollan kolmesti neljässä viime kotipelissään. Vaikka viime viikolla paha nukahdus maksoi pisteet Crystal Palacea vastaan, on joukkue esiintynyt pääasiassa erittäin organisoidusti ja kurinalaisesti. Manageri Graham Potter osaa operoida niin kolmen kuin neljänkin pelaajan puolustuslinjalla, jonka kivijalka on upeasti yhteen hitsautunut topparipari Lewis Dunk, Ben White.

Brightonin viisi viimeistä kotiottelua (maalintekoyritykset)

  • 22.2.2021 Brighton – Crystal Palace 1-2 (25)
  • 13.2.2021 Brighton – Aston Villa 0-0 (26)
  • 31.1.2021 Brighton – Tottenham 1-0 (16)
  • 27.1.2021 Brighton – Fulham 0-0 (16)
  • 23.1.2021 Brighton – Blackpool (FA Cup) 2-1 (21)

Leicesterin kova otteluruuhka alkaa kantaa veronsa, ja viime peleissä tankki on vaikuttanut melko tyhjältä. Foxesin matka Eurooppa-Liigassa katkesi Slavia Prahan käsittelyssä, ja parissa edellisessä liigaottelussa joukkue ei ole ollut lainkaan oma terhakka itsensä. Lisäksi manageri Brendan Rodgersilla on valtavia loukkaantumishuolia. Hyökkäyspään maestrot James Maddison ja Harvey Barnes ovat molemmat telakalla, joten Leicesterin pelinrakentelusta puuttuu luovuus täysin.

Rodgersin huippuunsa hioma vastaiskufutis on tällä kaudella toiminut upeasti vieraissa, ja Leicesterin matkapelien saldo on upea 9-4-1. Normaalisti visiitti Brightonin kaltaisen pallonhallintajoukkueen luokse olisi optimaalinen saalistusretki, mutta pelkillä höyryillä puksuttava ja vajaamiehinen Leicester ei tällä hetkellä pysty aktiivisesti toteuttamaan pelitapaansa.

Leicesterin viisi viimeistä ottelua 

  • 3.3.2021 Burnley – Leicester 1-1
  • 28.2.2021 Leicester – Arsenal 1-3
  • 25.2.2021 Leicester – Slavia Praha (EL) 0-2
  • 21.2.2021 Aston Villa – Leicester 1-2
  • 18.2.2021 Slavia Praha – Leicester 0-0

Tehokkaan talven kaahailleen Leicesterin maalihanat ovat kuivuneet viime viikkoina. Joukkue jäi kahdesti nollille EL-otteluparissa Slavia Prahan puristuksessa, ja Valioliigan väännöissä sekä Arsenal että Burnley hyydytti sen hyökkäyskuviot helpohkosti. Erityisen huolestuttavaa on, että ykköstykki Jamie Vardy ei ole saanut aikaan yhtään laukausta maalia kohti kolmessa viime ottelussa.

Brighton laittoi tammikuussa takalinjansa lukkoon ja näytti jo kauhovan kuiville putoamiskurimuksesta. Potterin miehet tahkosivat neljä nollapeliä putkeen pitäen pihdeissään niin Leedsin, Tottenhamin kuin Liverpoolinkin liukkaat hyökkääjät. Helmikuun pieni taantuma ei huoleta, koska peliesitykset ovat olleet varsin dominoivia. Myös Leicesteriä vastaan isännät ottavat ohjakset itselleen, ja ilman paria yläpään avainpelaajaa vieraitten vastaiskut pysyvät aisoissa.

Brightonilla ei ollut arkiottelua, ja se ryntää levänneenä ja motivoituneena siipirikkoisen Leicesterin kimppuun. Suoran voiton kertoimet ovat 2,60 luokkaa, mutta valitaan peleihin ykkönen Draw No Bet -varauksella isäntien maalipaikojen tuhlailun varalta. Betsafe, Betsson ja NordicBet tarjoavat markkinatopiksi hienon 1,86.

Brighton – Leicester 1 DNB

NordicBet 1,86