23.2.2021
klo
Mestarien Liiga
Atletico Madrid – Chelsea 1 DNB
NordicBet 1,93
ASETA VETO

Atletico Madrid – Chelsea

Arpa heitti Mestarien Liigan neljännesvälierään vastakkain 2010-luvun eurojättiläiset Atletico Madridin ja Chelsean, ja ennakkoasetelmat ovat herkulliset. Atletico jyrää La Ligan piikkipaikalla, ja Chelsealla on alla kahdeksan ottelun tappioton putki Englannin kentillä. Managerivelhot Diego Simeone ja Thomas Tuchel pääsevät ottamaan mittaa toisistaan taktisella puolella koitoksessa, josta ennakoidaan erittäin tasaista.

Atletico Madrid viilettää erinomaista kautta ja on hävinnyt vasta kahdesti kotimaansa sarjassa. Se vetäisi joulu-tammikuussa kahdeksan liigaottelun voittoputken, jonka aikana se tehtaili peräti 19 maalia. Helmikuun aikana tahti on hieman hidastunut, ja viime lauantaina Tico hävisi yllättäen Levantelle kotonaan maalein 0-2. Joukkueen fokus saattoi olla jo hieman tiistai-illan koitoksessa, joka on sille paperilla kotiottelu mutta joka pelataan Bukarestissa Espanjan matkustusrajoitusten takia.

Atletico Madridin viisi viimeistä ottelua

  • 20.2.2021 Atletico Madrid – Levante 0-2
  • 17.2.2021 Levante – Atletico Madrid 1-1
  • 13.2.2021 Granada – Atletico Madrid 1-2
  • 8.2.2021 Atletico Madrid – Celta Vigo 2-2
  • 31.1.2021 Cadiz – Atletico Madrid 2-4

Atletico siis menetti kotietunsa, mutta tämä eurokentillä karaistunut kivikova yksikkö on silti avausosan suosikki. Madridilaiset kahdesti Mestarien Liigan finaaliin luotsannut Simeone on raudanluja taktikko, joka on runnonut joukkueensa jatkoon CL-neljännesvälieristä viisi kertaa kuudesta yrityksestä. Etenkin kotiavaukseen Tico marssii puolustuksen kautta ja ensisijaisesti nollaamaan vastustajan vierasmaalihaaveet. Tähän on tiistainakin hyvät mahdollisuudet, sillä Chelsean hyökkäys ei ole viime aikoina ollut terävimmillään.

Tammikuussa ulos potkitun Frank Lampardin korvannut Tuchel on aloittanut Chelseassa tuloksellisesti loistavasti. Rekordi Valioliigassa on 4-2-0 ja maaliero erinomainen 8-2. Kuherruskuukaudella vastustajat ovat kuitenkin olleet lähinnä sarjan heikommasta päästä, ja tiistaina saksalaiskoutsi joutuu talven ylivoimaisesti kovimpaan testiin.

Chelsean viisi viimeistä ottelua

  • 20.2.2021 Southampton – Chelsea 1-1
  • 15.2.2021 Chelsea – Newcastle 2-0
  • 11.2.2021 Barnsley – Chelsea (FA Cup) 0-1
  • 7.2.2021 Sheffield United – Chelsea 1-2
  • 4.2.2021 Tottenham – Chelsea 0-1

Uusi manageri ajoi Lontoossa oman taktiikkansa välittömästi sisään ja on hionut optimaalista kokoonpanoaan nyt lähes kuukauden ajan. Chelsea on dominoinut otteluita selvästi, mutta maalinteko on ollut tahmeaa. Blues ei ole tehnyt kahta maalia enempää liigassa sitten joulukuun puolivälin, ja hidas ja junnaava hyökkäys ei tule tehoamaan Atleticon pihdeissä. Bukarestissa Tuchel joutuu valitsemaan antaako kärjessä edelleen vastuuta Tammy Abrahamille vai luottaako viisi maalia alkulohkossa pommittaneen Olivier Giroudin kokemukseen.

Chelsea pääsee otteluun lähes täydellä miehistöllä. Ainoa poissaolo on keskuspuolustaja Thiago Silva, jonka puuttuminen tuo pientä epävarmuutta lontoolaisten kolmen pakin linjaan. Atleticolla on sen sijaan merkittävämpiä kokoonpanohuolia, kun Yannick Carrasco ja Jose Gimenez missaavat pelin loukkaantumisten takia ja Kieran Trippier on pelikiellossa.

Atleticon organisoitunut joukkuepuolustus tulee aiheuttamaan ongelmia Chelsean hyökkäykselle, ja kotijoukkueen kliiniset kärkimiehet Joao Felix ja Luis Suarez ovat vaarallisia vastaiskuissa. Ottelusta ei ole luvassa vauhdikasta päästä päähän rymistelyä, vaan kotijoukkue lähtee tuttuun tapaan hieman jarru päällä eliminoimaan vihollisen vahvuudet. Atleticon materiaali on hivenen kovempi, eikä Chelsea ole joutunut uuden managerinsa alaisuudessa vielä kohtaamaan läheskään madridilaisten tasoista vastustajaa, joten Tuchelin ryhmälle on luvassa vaikea ilta.

Atletin voitosta siis lähdetään, mutta koska ottelusta voidaan odottaa vähämaalista eikä tasapeli olisi Simeonelle mikään katastrofi valitaan lapulle ykkönen Draw No Bet varauksella. NordicBet, Betsson ja Betsafe tarjoavat merkille kertoimeksi markkinatopin 1,93.

Atletico Madrid – Chelsea 1 DNB

NordicBet 1,93