30.1.2022
klo
21:00
AFCON
Senegal - Päiväntasaajan Guinea
1
888 Sport 1,60
Oikein
ASETA VETO

Afrikan Mestaruuskilpailut, puolivälierät

30.1.2022 klo 21:00

Senegal – Päiväntasaajan Guinea

Afrikan mestaruusturnauksen puolivälierät pelataan päätökseen sunnuntaina, ja iltapelissä Päiväntasaajan Guinea haastaa kivikovan Senegalin. Nyt arvioimme altavastaajan saumat yllätykseen ja rakentelemme ilmaiset jalkapallo vihjeet päivän jännitysnäytelmään. Senegal lähti kisoihin ehkäpä suurimpana mestarisuosikkina, mutta sen pelissä on edelleen hurjasti parantamisen varaa. Neljän ottelun maaliero 3:0 on melkoinen tilastokummajainen, ja sunnuntaina tehoja on pakko löytyä.

Päiväntasaajan Guinea on ollut turnauksen yllättäjä, ja sen marssi puolivälieriin on ollut etenkin puolustusvoittoisen futiksen ystäville mukavaa seurattavaa. Joukkue on tahkonnut neljä peliään niin ikään varsin nihkeällä maalierolla 2:1, eikä se ole päästänyt maaliakaan sitten avausottelun alkuhetkien lipsahduksen. Niukkamaalinen vääntö on siis jälleen odotettavissa. Senegal on joukkueista kuitenkin materiaaliltaan monta luokkaa laadukkaampi, ja sillä on huomattavasti paremmat eväät maalintekoon. Senegal voittaa pelin jopa kaksi kertaa kolmesta, ja sen suora voitto noin 1,60 kertoimilla on päivän paras peli-idea.

Senegalin ottelut AFCON-turnauksessa (laukaukset kohti maalia)

  • 25.1.2022, Senegal – Cape Verde, 2-0 (4-1)
  • 18.1.2022, Malawi – Senegal, 0-0 (0-3)
  • 14.1.2022, Senegal – Guinea, 0-0 (2-1)
  • 10.1.2022, Senegal – Zimbabwe, 1-0 (3-2)

Senegalin alkulohkon aloitus meni sekavaksi, kun kisojen alla usea sen pelaaja antoi positiivisen koronanäytteen. Nippu tähtiä missasi kaksi ensimmäistä peliä, joten joukkue on päässyt rullaamaan vasta kaksi ottelua parhaalla kokoonpanollaan. Puolustussuuntaan Senegalilla ei ole ollut hädän päivää, ja jokaista kamppailuaan dominoinut ryhmä on päästänyt vastustajan laukomaan yhteensä ainoastaan neljä kutia maalia kohti koko turnauksessa. Toisaalta manageri Aliou Cisse on joutunut tuskailemaan joukkonsa maalinteko-ongelmien kanssa. Todella kovasta materiaalista huolimatta Senegal on ollut huipputonttien rakentelussa ja etenkin viimeistelyssä toistaiseksi erittäin vaisu.

Senegal on toki jauhanut omaan tyyliinsä ajoittain kovallakin intensiteetillä, ja hyökkäyksiin lähtö tapahtuu välillä nopeasti. Vastustajat ovat kuitenkin onnistuneet tähän saakka pysäyttämään sen hyökkäyksen viimeisellä kolmanneksella, ja myös Päiväntasaajan Guinea tulee puolustamaan tiiviisti hyvin alhaalla omalla alueellaan. Päiväntasaajan Guineaa astetta laadukkaampi Cape Verde jäi neljännesvälierässä alusta saakka pahasti Senegalin kyydistä, ja Cissen nippu sai miesylivoimalla vihdoin aikaan hyökkäyspään onnistumisia. Senegalin hyökkäys tulee hyvin todennäköisesti väkisin jauhamaan sunnuntaina osuman tai pari, ja yksikin maali saattaa hyvinkin riittää timanttisen puolustuksen ansiosta voittoon.

Päiväntasaajan Guinean ottelut AFCON-turnauksessa (laukaukset kohti maalia)

  • 26.1.2022, Mali – Päiväntasaajan Guinea, 0-0 rp 5-6 (1-1)
  • 20.1.2022, Sierra Leone – Päiväntasaajan Guinea, 0-1 (3-6)
  • 16.1.2022, Algeria – Päiväntasaajan Guinea, 0-1 (3-4)
  • 12.2.2022, Päiväntasaajan Guinea – Norsunluurannikko, 0-1 (2-2)

Päiväntasaajan Guinea marssi etukäteen vaikeasta lohkosta jatkoon, kun se löi upeasti Algerian ja Sierra Leonen. Joukkue on materiaaliltaan puolivälierien nipuista heikoin, mutta se on onnistunut rautaisen joukkuepuolustuksensa ansiosta etenemään jo kahdeksan parhaan joukkoon. Ensimmäisessä pudotuspelissä Päiväntasaajan Guinea oli pelillisesti selkeästi Malia jäljessä, eikä se onnistunut luomaan itse ainuttakaan maalipaikkaa. Mali hukkasi pari omaa mahdollisuuttaan taistossa, jossa laukaukset maalia kohti listattiin surkein lukemin 1-1. Tuon ottelun perusteella Päiväntasaajan Guinealla tulee sunnuntaina olemaan kivikkoinen tie päästä hätyyttelemään Senegalin maalia millään tavalla.

Senegal on pelaamassa varsin fiksua turnausfutista, ja sillä on varmasti tankissa vielä runsaasti menovettä jäljellä, kun kisojen huipennus lähestyy. Päiväntasaajan Guinealla sen sijaan saattaa vielä painaa jaloissa neljän päivän takainen pitkäksi venynyt trilleri Malia vastaan. Senegal tulee ottamaan pelin täysin haltuunsa ja runnomaan jatkoon suoraan 90-minuuttisen aikana.

Kohde löytyy muun muassa Pinnaclen ja Betfairin tarjonnasta maistuvilla hinnoilla. Me iskemme kiinni 888 Sportin upeaan kertoimeen 1,60 ja jatkamme Senegalin matkassa kohti AFCON-mitalipelejä.

Senegal – Päiväntasaajan Guinea 1

888 Sport 1,60