26.1.2022
klo
18:00
AFCON
Norsunluurannikko - Egypti
yli 1,5 maalia
Pinnacle 1,67
Hävitty
ASETA VETO


Afrikan Mestaruuskilpailut, neljännesvälierät

26.1.2022 klo 18:00

Norsunluurannikko – Egypti

Afrikan mestaruuskisojen pudotuspelit jatkuvat keskiviikkona, ja alkuillan huippuottelussa Norsunluurannikko kohtaa Egyptin. Nyt katsastamme kamppailun lähtökohdat ja tarjoamme ilmaiset jalkapallo vihjeet tähän tuliseen vääntöön. Norsunluurannikko on ollut turnauksessa kovassa vireessä, ja se on ollut etenkin hyökkäyspäässä koko kisojen ehdotonta eliittiä. Lohkovoitto irtosi seitsemällä pisteellä, ja Norsut kohosi mestarisuosikkien kärkipäähän.

Egypti eteni jatkoon lohkonsa kakkosena kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Joukkueen hyökkäyspeli on ollut kohtalaista, mutta tehot ovat toistaiseksi puuttuneet. Molempien joukkueitten materiaali on turnaukseen vahva. Norsunluurannikko nousee pieneksi ennakkosuosikiksi, ja kertoimet ovat markkinoilla hyvin kohdallaan. Ottelun maalimäärästä löytyy kuitenkin mukavasti pelattavaa, sillä bookkerit ovat jatkaneet turnauksessa nähdyllä erittäin matalalla linjalla. Molemmilla joukkueilla on kuitenkin riveissään runsaasti tulivoimaa, eikä Norsunluurannikko lähde taaskaan jarruttelemaan. Näin ollen vähintään kaksi osumaa ottelussa on päivän valintamme.

Norsunluurannikko aloitti kisat hieman hapuillen. Se kaatoi avauspelissään Päiväntasaajan Guinean niukasti 1-0, ja oli toisella jaksolla jopa hieman onnekas onnistuttuaan säilyttämään johtoasemansa. Päiväntasaajan Guinealle avautui pari upeaa maalipaikkaa, jotka joukkue kuitenkin jätti käyttämättä. Toisessa ottelussa heikko Sierra Leone väänsi 2-2 tasapelin, kun Norsunluurannikko päästi vastustajansa kahdesti takaa tasoihin. Sierra Leone on normaalisti varsin heiveröinen nippu ylöspäin, eikä se saanut maaliakaan aikaan alkulohkon muissa koitoksissaan.

Norsunluurannikon ottelut alkulohkossa (maalintekoyritykset)

  • 20.1.2022, Norsunluurannikko – Algeria, 3-1 (12-14)
  • 16.1.2022, Norsunluurannikko – Sierra Leone, 2-2 (18-7)
  • 12.1.2022, Päiväntasaajan Guinea – Norsunluurannikko, 0-1 (12-12)

Norsunluurannikko jatkoi räväkkää ja avointa tekemistään lohkon päätöspelissä materiaaliltaan vahvaa Algeriaa vastaan. Korkeatasoinen vääntö päättyi Norsujen 3-1 voittoon, ja tontteja lisäosumiinkin oli molemmissa päädyissä. Norsunluurannikon tähtipelaajat Sebastien Haller, Nicolas Pepe, Franck Kessie ja Wilfried Zaha olivat alkusarjan aikana väkevässä tikissä, ja joukkueelta voidaan odottaa avointa ja hyökkäävää menoa jatkopeleissäkin.

Egyptin kisaurakka alkoi Nigerialle kärsityllä 0-1 tappiolla, jossa se oli pelillisesti melko selvästi alakynnessä. Egypti vei pallonhallinnan niukasti, mutta Nigeria loi selvästi enemmän maalipaikkoja ja pääsi useaan otteeseen vaarallisiin vastaiskuihin. Heikot Guinea-Bissau ja Sudan kaatuivat kumpikin lukemin 1-0, mutta Egyptin puolustaminen ei kummassakaan pelissä kuitenkaan täysin vakuuttanut.

Egyptin ottelut alkulohkossa (maalintekoyritykset)

  • 19.1.2022, Egypti – Sudan, 1-0 (12-8)
  • 15.1.2022, Guinea-Bissau – Egypti, 0-1 (7-18)
  • 11.1.2022, Nigeria – Egypti, 1-0 (15-4)

Keskiviikon taistosta voidaan ennakoida varsin tasaista, mutta hivenen laadukkaammalla ja leveämmällä materiaalilla operoiva Norsunluurannikko tulee luomaan vaarallisemmat maalipaikat. Ottelusta ei välttämättä tule sellaista rauhallista siirtelyä, jota Egypti toivoisi, vaan Norsunluurannikko tulee luultavasti puskemaan päälle vahvan hyökkäyksensä kautta. 

Turnaus on ollut kokonaisuudessaan jälleen kerran melkoista underin juhlaa, ja tässäkin pelissä markkinoilla on ylireagoitu Egyptin toistaiseksi mataliin maalimääriin. Mikäli Norsunluurannikko pääsee johtoasemaan, on myös Egyptin pakko availla peltejään, jolloin vastahyökkäyksistä tulee avautumaan paikkoja. Molemmista leireistä löytyy maalintekotaitoa, kun Norsunluurannikon edellä mainittu sikermä saa vastaansa Mohamed Salahin johdattaman Egyptin hyökkäysarsenaalin.

Ottelun maaliodottama on selvästi korkeammalla kuin useimmissa turnauksen muissa peleissä, mutta markkinat ovat edelleen puristaneet kohteen todella railakkaasti underin puolelle. Yli 2,5 maalin kertoimet hipovat useilla firmoilla jopa kolmosta ja ovat mahtavaa pelattavaa. Me valitsemme kupongeille erittäin osuvan yli 1,5 maalia, jonka kerroin on kivunnut muun muassa 888 Sportin ja Bethardin listoilla 1,60 paremmalle puolelle. Tulikuuma markkinatoppi 1,67 komeilee Pinnaclen sivulla, ja tämän tarjouksen suosittelemme nappamaan pikapikaa talteen.

Norsunluurannikko – Egypti, yli 1,5 maalia

Pinnacle 1,67