10.1.2022
klo
15:00
AFCON
Senegal - Zimbabwe
Senegal -1,5
Pinnacle 2,16
Hävitty
ASETA VETO

Afrikan Mestaruuskilpailut, B-lohko

10.1.2021 klo 15:00

Senegal – Zimbabwe

Afrikan mestaruuskisojen B-lohko käynnistyy maanantaina, ja iltapäivän pelissä kuuma mestarisuosikki Senegal saa vastaansa Zimbabwen. Senegal sai heti turnauksen aattona ikäviä uutisia, kun usea pelaaja ja taustajoukkojen jäsen antoi positiivisen koronanäytteen, ja ryhmän matka kisoihin viivästyi. Joukkueen materiaali on kuitenkin leveä ja tämän kilpailun mittapuulla huikea. Senegal haluaakin pitää pakettinsa kasassa ja avata kisat takaiskuista huolimatta tyylillä.

Lohkovoiton pitäisi olla haarukassa varsin keskinkertaisessa ryhmässä. Zimbabwe sen sijaan on laadultaan turnauksen heikommasta päästä, ja sille jatkopeleihin pääsy tulee olemaan tuskaisaa. Senegal tulee iskemään avausottelussa kovaa päälle, ja ilmaiset jalkapallo vihjeet kallistuu selvän voiton kannalle. Markkinoilla on reagoitu rajusti joukkueen koronatilanteeseen, joten suursuosikkia pääsee pelaamaan tällä hetkellä varsin rämäpäisillä kertoimilla.

Senegal on kuulunut vuosikausia maanosan vahvimpiin futismaihin. Sillä on tällä kertaa mukana todellinen tähtisikermä, ja pääosa joukkueen pelaajista sahaa isoissa rooleissa Euroopan huippusarjoissa. Senegal ei ole parhaalla miehistöllään pelatessaan hävinnyt vuosikausiin, ja joukkueen rutiinitaso on raudanluja. Kyseessä on organisoitu nippu, josta on vaikea löytää tällä hetkellä heikkouksia. Rosterista löytyy joka pelipaikalle maailmanluokan pelimies.

Senegalin ottelut syksyn MM-karsinnassa

 • 14.11.2021, Senegal – Kongon Tasavalta, 2-0
 • 11.11.2021, Togo – Senegal, 1-1
 • 12.10.2021, Namibia – Senegal, 1-3
 • 9.10.2021, Senegal – Namibia, 4-1
 • 7.9.2021, Kongon Tasavalta – Senegal, 1-3
 • 1.9.2021, Senegal – Togo, 2-0

Senegal kruisaili syksyn MM-karsintarupeaman vakuuttavasti ilman tappioita ja kovalla maalierolla 15:4. Tähtipelaajista Sadio Mane ja Idrissa Gueye näyttivät kovan vireensä, ja ryhmässä oli useita muitakin onnistujia. Senegal jatkoi karsintarupeamassa upeaa tappiotonta putkeaan. Parhaalla miehistöllään pelatessa joukkue on viimeksi kärsinyt tappion kesällä 2019 edellisen Afrikan mestaruusturnauksen loppuottelussa.

Zimbabwen urakka MM-karsinnassa meni puolestaan pahasti metsään, ja maa jäi lohkossaan viimeiseksi nappaamatta ainuttakaan voittoa. Itse AFCON-turnaukseen Zimbabwe selvisi niukasti naaratessaan karsinnassa kahdeksan pinnaa kuudesta ottelusta. Joukkueesta puuttuvat varsinaiset tähtipelaajat, ja ryhmän runko tulee Afrikan mantereen seuroista. Tasoero Senegaliin on valtava, ja Zimbabwe joutuu maanantai-iltapäivänä kovaan linkoukseen.

Zimbabwen ottelut syksyn MM-karsinnassa

 • 14.11.2021, Zimbabwe – Etiopia, 1-1
 • 11.11.2021, Etelä-Afrikka – Zimbabwe, 1-0
 • 12.10.2021, Zimbabwe – Ghana, 0-1
 • 9.10.2021, Ghana – Zimbabwe, 3-1
 • 7.9.2021, Etiopia – Zimbabwe, 1-0
 • 3.9.2021, Zimbabwe – Etelä-Afrikka, 0-0

Senegalin poissaolot purevat pahiten sen takalinjoille, sillä maalivahdeista sekä Edouard Mendy että Alfred Gomis jäivät ryhmästä sivuun. Muita pois jääneitä pelaajia olivat muun muassa toppari Kalidou Koulibaly sekä laitapakki Saliou Ciss. Senegalin raju materiaali kestää kyllä muutamat poissaolot, mutta uutisia ja kokoonpanotietoja kannattaa seurailla ottelun alla.

Mikäli Senegalin ryhmästä ei enää putoa muita avainpelaajia pois, tulee se edelleen hyvin todennäköisesti marssimaan voittoon avauspelissään. Sen voittokertoimet pomppasivat odotetusti, kun koronauutiset tulivat julki sunnuntaina. Senegalin suoran voitoin kerroin on noussut noin 1,40 tuntumaan, mutta tulivoimaisen joukkueen vähintään kahden maalin voitosta löytyy mukavasti lisää arvoa.

Senegal -1,5 maalin tasoituksella on napakka kohde, joka löytyy muun muassa 10Betin ja ComeOnin tarjonnasta. Me otamme kohteen kiinni Pinnaclen kautta maistuvaan hintaan 2,16 ja jäämme odottamaan iloisen AFCON-turnauksen starttaamista.

Senegal – Zimbabwe 1, AH -1,5

Pinnacle 2,16