7.2.2021
klo
Englannin Valioliiga
Sheffield Utd – Chelsea 1, AH +1
Betsson 2,18
ASETA VETO

Ilmaiset jalkapallo vihjeet | 7.2.2021 | Chelsea v SHU!

Vaihdettuaan manageriaan Chelsea on tehnyt erinomaista tulosta kolmessa viime ottelussaan ja noussut sarjassa seitsemänneksi. Kolmen peräkkäisen nollapelin siivittämänä Blues on sunnuntai-iltana suosikki sarjajumbo Sheffield Unitedia vastaan, mutta bookkerit ovat hitusen aliarvioineet kotijoukkueen mahdollisuuksia. Blades on sytyttelemässä kaikkien aikojen pakoa putoamiskurimuksesta ja lähtee raivoisasti raapimaan tulosta Lontoon jättiläisen kustannuksella.

Uusi luotsi Thomas Tuchel on kohdannut Chelsean ohjaksissa toistaiseksi Wolverhamptonin, Burnleyn ja Tottenhamin ja puristanut mainiot 7 pistettä. Sheffield United saattaa kuitenkin yllättäen antaa tähän asti kovimman vastuksen miehen orastavalla Chelsea-uralla. Vaikka Tuchel ei ole vielä kärsinyt tappiota ja maaliero saksalaisen aikakaudella on tyylikäs 3-0, on Bluesin pelissä nähtävissä pieniä heikkouksia, joihin nälkäinen United voi iskeä.

Chelsean viisi viimeistä Valioliigaottelua

  • 4.2.2021 Tottenham – Chelsea 0-1
  • 31.1.2021 Chelsea – Burnley 2-0
  • 27.1.2021 Chelsea – Wolverhampton 0-0
  • 19.1.2021 Leicester – Chelsea 2-0
  • 16.1.2021 Fulham – Chelsea 0-1

Liigan heikompia joukkueita vastaan Chelsea istuu yleensä tukevasti kuskin paikalla, mutta siltä puuttuu usein petomaista terävyyttä maalipaikoissa. Etenkin sentterikaartilla on jyvä kateissa, ja paras maalintekijä on Tammy Abraham vasta kuudella osumallaan. Kokoonpanossa useita mahdollisuuksia saanut tähtihankinta Timo Werner ei ole maalannut sitten marraskuun alun. Jo viikolla Tottenhamia vastaan tehottomuus oli kostautua, kun Blues naarasi niukan 1-0 voiton. Sunnuntaina maalinteko-osasto joutuu kovaan testiin piristynyttä Sheffield Unitedia vastaan.

Sheffieldissä alkukausi oli täysi pannukakku, ja joukkue keräsi ensimmäisestä 17 ottelusta surkuhupaisat kaksi pistettä. Joulukuun alun jälkeen Blades on kuitenkin herännyt henkiin ja kairannut kolme voittoa. Ei ryhmä kauden avauspuoliskollakaan mikään varsinainen heittopussi ollut, ja useimmat tappiot tulivat vain maalin erolla. Nyt United on alkanut kääntää tiukkoja pelejä itselleen ja sen itseluottamus on korkealla.

Sheffield United Valioliigassa 11.1 saakka

0-2-15 8-29 2 pistettä

Sheffield United Valioliigassa 12.1 alkaen

3-0-2 6-6 9 pistettä

Chelsea tulee sunnuntaina tuttuun tapaan ottamaan pallonhallinnan itselleen, mutta Sheffield United on viime peleissään osoittanut joukkuepuolustuksensa kestävyyden. Peräkkäisissä Manchesterin vierasotteluissa ensin Unitedia ja sitten Cityä vastaan se oli melkoisessa puristuksessa, mutta onnistui pitämään vastustajan poissa huippuvaarallisilta maalipaikoilta. Mikäli sama jatkuu myös Chelseaa vastaan, pystyy Blades pitämään kamppailun tiukkana.

Myös Tuchel on virittänyt takalinjansa hurjaan kuntoon, ja timanttisen alakerran kulmakivi on ollut kolmikko Cesar Azpilicueta, Thiago Silva, Antonio Rüdiger. Thiago on kuitenkin sunnuntaina loukkaantuneena, ja paikkaajaksi noussee huomattavasti epävarmempi Andreas Christensen.

Sheffield United puolustaa kolmen linjalla ja wingbackeilla, jotka paineen alla pudottautuvat alas muodostaen viiden miehen puolustuslinjan. Tuchelin alaisuudessa Chelsea pyrkii käyttämään nopeita hyökkäyksiä, mutta niihin ei juuri synny paikkoja vastustajan tiivistä pakkaa vastaan. ManU ja City eivät saaneet tuota sumppua revittyä levälleen, joten Chelseallakin on suuri työ löytää aseet solmun aukaisuun.

Sheffield Unitedin viisi viiimeistä Valioliigaottelua

  • 2.2.2021 Sheffield United – West Bromwich 2-1
  • 30.1.2021 Manchester City – Sheffield United 1-0
  • 27.1.2021 Manchester United – Sheffield United 1-2
  • 17.1.2021 Sheffield United – Tottenham 1-3
  • 12.1.2021 Sheffield United – Newcastle 1-0

Hyvässä tuloskunnossa oleva Chelsea on selvästi vahvempi nippu, mutta Sheffield Unitedin nykyformi ja näytöt puolustustaisteluista antavat uskoa yllätykseen. Bladesin menestyksistä on tarjolla upeita kertoimia, ja paras valinta on Asian Handicap +1, jolla panoksen saa vielä takaisin mikäli isännät häviävät yhdellä maalilla. Merkin kerroin Betssonilla, NordicBetillä ja Betsafella on mainio 2,18.

Sheffield United – Chelsea 1, AH +1

Betsson 2,18