19.1.2021
klo
Englannin Valioliiga
West Ham yli 1,5 maalia
Bethard | 1,71
ASETA VETO

Valioliiga 19.1.2021

Valioliigan ottelutahti jatkuu tiiviinä, ja tiistai-iltaan löytyy näppärä maalimääräveto. Toiseksi viimeiseksi jämähtänyt West Bromwich ei ole manageria vaihtamallakaan saanut tolkkua sekavaan puolustukseensa. Nyt sen avoimien ovien kimppuun käy kotikentällään West Ham, joka on rykäissyt kauden ensimmäisen puolikkaan väkevästi.

West Hamilla on tosin kimurantti tilanne hyökkääjien suhteen. Michail Antonio on rosterin ainoa puhdas kärki, kun pelisysteemiin sopimaton Sebastien Haller myytiin Ajaxiin, eikä korvaajaa olla hankittu. Hammers rakentaa koko hyökkäysstrategiansa Antonion vahvuuksien varaan, ja manageri David Moyes toivoo kädet ristissä, että voimahyökkääjä pysyy terveenä. Antonio ei ole vuosikausiin pelannut ehjää kautta takareisiongelmien takia, ja häntä tulisi peluuttaa säästellen. Moyesilla ei ole kuitenkaan vaihtoehtoja materiaalin kapeudesta johtuen.

Kun Antonio oli lähes koko joulukuun sivussa ja Haller seilasi piikissä, Hammersin hyökkäyspelaaminen oli hidasta ja epävarmaa. Ykköstykin palattua kentälle myös joukkuetovereille alkoi syntyä tilaa ja aikaa ratkaisuille. Ei West Ham ole toistaiseksi maaleilla juhlinut tammikuun otteluissakaan, mutta tilanteita se on luonut runsaasti ja peli-ilme on ollut positiivinen. Tontteja ovat järjestelleet erityisesti laiturit Jarrod Bowen ja Pablo Fornals sekä kesän hankinta Said Benrahma. Tulivoimaa tuo lisäksi upeasti hyökkäyksiä tukeva keskikenttämies Tomas Soucek.

Hammers löi viime lauantaina Burnleyn kotonaan niukasti 1-0 hukattuaan pelissä puolen tusinaa hyviä maalipaikkoja. Voitto-osuman iski Antonio, jolla oli pari muutakin erinomaista yritystä. West Bromwich -koitoksesta odotetaan samantyyppistä kamppailua, mutta tiistain vierailijoilla on paria astetta heikompi puolustus, joten West Ham saanee maalihanat paremmin auki.

WBA:n puolustus on tilastollisesti Valioliigan ylivoimaisesti huonoin. Se on päästänyt yhteensä 41 osumaa ja antautunut vähintään kahdesti 11 ottelussa. Joukkue on viettänyt koko kauden putoajan paikalla, ja joulukuun puolivälissä hätiin pestattiin kokenut manageri Sam Allardyce. Big Sam on tunnetusti pystynyt pelastamaan kriisijoukkueita tilkitsemällä vuotavan puolustuksen. Tällaisesta ei kuitenkaan nyt ole ollut merkkejä, kun Baggies on päästänyt toistaiseksi miehen alaisuudessa maaleja kolmen keskiarvolla. Tällä kertaa joukkueen materiaali etenkin puolustuspäässä on yksinkertaisesti liian heikko Allardycen operaatioon.

West Bromwichin viisi viimeistä Valioliigaottelua:

  • 16.1.2021 Wolverhampton – West Bromwich 2-3
  • 2.1.2021 West Bromwich – Arsenal 0-4
  • 29.12.2020 West Bromwich – Leeds 0-5
  • 27.12.2020 Liverpool – West Bromwich 1-1
  • 20.12.2020 West Bromwich – Aston Villa 0-3

West Ham on jäänyt nollille kotonaan vain kerran – kauden avauksessa Newcastlea vastaan. Tehtyjen maalien keskiarvo on keskinkertainen 1.44, mutta kunhan viimeistelyyn löytyy hieman lisää huolellisuutta, tulee tämä lukema paranemaan jatkossa.

West Hamin viisi viimeistä kotiottelua Valioliigassa (maalit / maalintekoyritykset):

  • 16.1.2021 West Ham – Burnley 1 / 15
  • 27.12.2020 West Ham – Brighton 2 / 11
  • 16.12.2020 West Ham – Crystal Palace 1 / 9
  • 5.12.2020 West Ham – Manchester United 1 / 19
  • 30.11.2020 West Ham – Aston Villa 2 / 6

Vaikka West Ham ei ole sarjan tulivoimaisin tai kliinisin ryhmä, West Bromwichia vastaan sen pitäisi luutia vähintään kaksi maalia riippumatta siitä, minkälaisen bussin Allardyce yrittää London Stadiumille pysäköidä. Jo kotijoukkueen erinomaiset erikoistilanteet pitävät tästä huolen vieraitten epävarmaa boksipuolustamista vastaan. 

Mikäli WBA lähtee kilpikonnan sijaan pelaamaan avoimemmin, on Hammersilla lääkkeet myös tähän. Moyesin pelikirjassa on nimittäin sivukaupalla ohjeita myös vastaiskuihin. West Hamin yli 1,5 maalia on kelpo pelikohde, ja se löytyy 888 Sportin, Bethardin ja Betwayn listoilta 1,71 kertoimella.

West Ham yli 1,5 maalia

Bethard 1,71