17.1.2021
klo
Englannin Valioliiga
Manchester City AH -2,5
Betsson | 2,56
ASETA VETO

Ilmaiset jalkapallo vihjeet | 17.1.2021 | City vs. Palace

Manchester City ja maalinteko-ongelmat eivät yleensä sovi samaan lauseeseen. Tällä kaudella joukkueen viimeistely liigassa on kuitenkin ollut jonkinlainen tahmeuden, lepsuuden ja epäonnen yhdistelmä. Kauden puolivälin lähestyessä osumia on syntynyt vasta 25 kappaletta kuudessatoista pelatussa ottelussa. Keskiarvo on siis vaatimaton 1,56 maalia per ottelu. Viime kaudella City pommitti Valioliigassa peräti 102 maalia, mikä kertoo tarvittavan olemassa olevasta potentiaalista. Sunnuntai-iltana statistiikkaa lähdetään laittamaan kuntoon Crystal Palacen kustannuksella.

Palace on tasaisen epätasainen suorittaja. Sarjasijoitus on keskikastissa, ja kauteen on mahtunut muutama hyvä tuloksellinen suoritus – se muun muassa latoi viisi maalia voitossa West Bromwichia vastaan ja osui kotivoitossa neljästi Leedsin verkkoon. Lisäksi kauden alussa Manchester United kaatui vieraissa maalein 3-1. Talven aikana on sattunut kuitenkin myös täydellisiä romahduksia, kuten joulukuun peräkkäiset turpasaunat 0-7 Liverpoolia ja 0-3 vajaamiehistä Aston Villaa vastaan.

Crystal Palace on ollut hätää kärsimässä, kun ottelutahti on ollut tiivis. Ennen sunnuntain matkapeliä sillä on alla vain kaksi taukopäivää, mikä antaa lisäetua päivän enemmän levänneelle Citylle. Torstai-iltana Palace taisteli 0-0 tasapelin Arsenalin vieraana. Manageri Roy Hodgson tyytyi puolustustaisteluun ja säästi ainoat kaksi vaihtoaan ottelun viimeiselle kympille. Saattaakin olla, että joukkue lähti tähän viikkoon tietoisena, että torstain vääntö oli se, johon panokset kannattaa näistä vieraspeleistä satsata.

City luo ottelusta toiseen valtavan määrän laadukkaita maalipaikkoja. On vain ajan kysymys koska padot aukeavat ja verkko alkaa pöllytä edelliskausien tapaan. Joulukuun puolivälin WBA-kotipelissä Pep Guardiolan mylly loi peräti 26 maalintekoyritystä, joista ällistyttävästi vain yksi johti maaliin. City on tehottomuudestaan huolimatta noussut liigassa jo aivan kärjen tuntumaan. Tästä kiitos kuuluu vain 13 maalia koko kaudella päästäneelle sarjan tiukimmalle puolustukselle.

Manchester Cityn maalintekoyritykset / maalit edellisissä Valioliigaotteluissa

  • 13.1.2021 Manchester City – Brighton 16 / 1
  • 3.1.2021 Chelsea – Manchester City 18 / 3
  • 26.12.2020 Manchester City – Newcastle 11 / 2
  • 19.12.2020 Southampton – Manchester City 11 / 1
  • 15.12.2020 Manchester City – West Bromwich 26 / 1

Cityn painiessa maalinteko-ongelman kanssa joukkueen ykköspyssyksi on yllättäen noussut keskiviikon voittomaalinkin viimeistellyt Phil Foden kahdeksalla osumallaan kaikissa kilpailuissa. Perinteiset maalitykit Sergio Agüero ja Gabriel Jesus vetävät rikkonaista kautta. Miehillä on yhteensä ainoastaan hieman toistakymmentä esiintymistä liigapeleissä kuluvalla kaudella. Agüero on tänäkin viikonloppuna sivussa korona-altistumisen takia.

Keskiviikon Brighton-peliin City lähti ilman varsinaista kärkipelaajaa, kun yläkolmikossa avasivat Riyad Mahrez, Bernardo Silva sekä Foden. Guardiola käytti vain kaksi vaihtoa, kun hän otti toisella jaksolla Jesusin ja Raheem Sterlingin tappamaan ottelua. Myös sunnuntaina Cityllä on penkillä tulivoimaisia vaihtoehtoja. Sterling missasi lisäajalla rankkarin, ja ainoastaan neljä liigamaalia toistaiseksi tehneeltä hyökkääjältä odotetaan pian onnistumisia. Viime kaudella maaleja syntyi kunnioitettavat 20.

City tulee jälleen pyörittämään peliä koko 90-minuuttisen ajan ja luomaan lukuisia maalipaikkoja vieraiden väsynyttä puolustusta vastaan. Pelaajat ovat liikkeellä vieraita kevyemmällä jalalla ja janoavat onnistumisia hyökkäyspäässä. Palace on pitänyt liigassa maalinsa puhtaana vain kahdesti tällä kaudella. Laadukkaista paikoista kotijoukkue iskee todennäköisesti useamman kerran, ja kun sen puolustus on ollut viime aikoina lähes aukoton, on vähintään kolmen maalin voitosta tarjolla upeita kertoimia, toppina Pinnaclen 2,56.

Kohde löytyy lisäksi muun muassa NordicBetin, Betssonin ja Betsafen listoilta.

Manchester City - Crystal Palace 1, AH -2,5