10.12.2020
klo
SHL
Växjö voittaa ottelun
Nordicbet | 1.70
ASETA VETO

10.12.2020 Växjö - Leksand

Torstain SHL-kierroksella Växjö saa vieraita Leksandista, kun Leksand lähtee haastamaan sarjan kovinta kotijoukkuetta. Ottelussa nähdään taas paljon suomalaisväriä, kun Växjön riveissä pelaavat Leijonistakin tutut puolustajat Ilari Melart ja Teemu Eronen, sekä Miika Koivisto. Vierailija Leksandin maalilla torjunee hyvässä vireessä oleva Janne Juvonen, sekä hyökkäyksessä viilettää Liigassa loistanut Otto Paajanen. 

Växjö

Kotijoukkue Växjö on ollut väkevässä vireessä viime aikoina. Viimeisestä viidestä ottelusta Växjö on voittanut 4 ottelua, häviten ainoastaan sarjakärki Röglelle. Maaliero viimeisestä viidestä ottelusta on vakuuttava 20-7. Sarjataulukossa Växjö on sijalla 3 vain pisteen päässä sarjakärki Röglestä. Alkukaudesta ailahtelevasti pelannut Växjö on saanut rivinsä kuntoon ja marraskuusta lähtien peli on ollut vakuuttavaa. Kotijoukkue kamppailee tällä kaudella jopa runkosarjan voitosta.

Kotikentällä meno on ollut vieläkin vakuuttavampaa. Koko sarjan paras kotijoukkue Växjö on saalistanut 12:sta kotimatsista 30 pistettä maalierolla 44-21. Växjö on voittanut jopa 9 viimeisintä kotiottelua, joten Leksandilla on erittäin haastava tehtävä edessä.

Laatua joukkueesta löytyy. Kokenut ykkösketju Gynge - Rosen - Lundberg on ollut tehokas läpi kauden. Vielä kovemmasta ketjusta voidaan puhua kakkoskentän kohdalla. Pohjois-Amerikan vahvistukset Calof ja Drury ovat vakuuttaneet viime peleissä, ja heidän kanssaan pelaava NHL -tähti Elias Petterssonin veli Emil Pettersson pelaa läpimurtokauttaan SHL:ssä. Joukkue päässee otteluun parhaalla kokoonpanollaan.

Växjön viimeisimmät kotiottelut

 • 8.12 Växjö - Oskarshamn 4-3
 • 5.12 Växjö - Linköping HC 3-0
 • 1.12 Växjö - Frölunda HC 8-0
 • 26.11 Växjö - Malmö 3-0
 • 14.11 Växjö - Luleå 3-2

Leksand

Vierailija Leksandin peli ei vain ota vieraissa kulkeakseen. Kokonaiskuvassa joukkue on pelannut viime aikoina kohtalaisesti. Viimeisestä 10 pelistä on kasassa 5 voittoa. Sarjataulukossa Leksand on sijalla 7 ja viisi pistettä perässä suoraa playoff -paikkaa.

Vieraissa Leksand on ollut suorastaan surkea. 8:sta ottelusta kasassa on ainoastaan 8 pistettä maalierolla 17-25. Maalinteko on ollut vieraskentillä suuri ongelma, sillä Leksand on kyennyt tekemään ainoastaan noin 2 maalia ottelua kohden, jolla on hyvin vaikea voittaa pelejä. Viimeiset 5 vierasmatsia Leksand on hävinnyt kaikki, ja edelliseen kahteen peliin he eivät ole onnistuneet maalinteossa kertaakaan. 

Materiaali ei yllä Leksandilla aivan Växjön tasolle. Maalinteko-ongelmat johtuvat pitkälti materiaalin kapeudesta. Joukkue on paljon ykköskenttänsä Camper - Aman - Cehlarik varassa, jonka takana ratkaisuvoimaa ei ole hirveästi löytynyt. Juvosen otteet maalilla ovat kuitenkin pitäneet Leksandin viime peleissä kamppailussa pisteistä mukana.

Leksandin viimeisimmät vierasottelut

 • 8.12 Örebro - Leksand 1-0 JA.
 • 1.12 Djurgården - Leksand 3-0
 • 10.11 Färjestad BK - Leksand 3-2 JA.
 • 22.10 Luleå - Leksand 5-2
 • 15.10 Oskarshamn - Leksand 5-2

Yhteenveto

Leksand on kovan paikan edessä, sillä Växjö on loistava kotijoukkue, eikä maalinteko ole heitä vastaan helppoa. Tästä osoituksena Växjö on pelannut jopa kolme nollapeliä viimeisessä 4:ssä kotimatsissa. Leksand taas ei ole onnistunut maalinteossa kahdessa viime vierasottelussa.

Materiaaliltaan Växjö on astetta kovempi joukkue, joten uskon heidän kotiedun ja materiaalinsa turvin olevan ottelussa vielä kertoimiakin suurempi suosikki. 

Växjö vei joukkueiden aiemman keskinäisen kamppailun luvuin 0-2. Uskon Juvosen pitävän lukemat maltillisina, joten suurempia tasoitusvetoja kannattaa harkita tarkkaan. Växjö -1,5 on kyllä kokeilemisen arvoinen kohde myös. 

Uskon, että växjö tulee päästämään maksimissaan yhden maalin ja vievän voiton kotikentällään. Tulosvetoveikkaus 2,3,4 - 0,1. Valintani siis Växjö voittaa ottelun.

Valinta: Växjö voittaa ottelun

Kerroin:

 • Nordicbet 1,70
 • Betsafe 1,69
 • ComeOn 1,67