12.12.2020
klo
KHL
Moskovan TsSKA voittaa ottelun
ComeOn | 1.95
ASETA VETO

12.12.2020 TsSKA Moskova - Lokomotiv Jaroslavl

Lauantain KHL -kierroksella käydään kova kamppailu pisteistä kun Moskovan TsSKA saa vieraakseen Lokomotiv Jaroslavlin. Kahden kovassa vireessä olevan joukkueen taistossa ei välttämättä nähdä suomalaisväriä, sillä Lokomotivin Atte Ohtamaa on ottelusta sivussa, ja vastikään Lokomotiviin siirtyneestä Teemu Pulkkisesta ei tällä hetkellä ole tietoa. Toistaiseksi häntä ei ole ainakaan kokoonpanossa vielä nähty.

TsSKA Moskova

Kotijoukkue Moskovan TsSKA on eittämättä yksi koko sarjan kovimmista joukkueista, ellei jopa kovin. Vuoden 2019 Gagarin Cupin voittaja on tälläkin kaudella ollut melko vakuuttava. TsSKA johtaa läntistä konferenssia 8 pisteen erolla Pietarin SKA:han. 36:sta ottelusta on kasassa 57 pistettä maalieron ollessa 118-73. Viime aikoinakin peli on kulkenut mallikkaasti. Viimeisestä 12:sta pelistä TsSKA on voittanut peräti 10.

Kotonakin peli kulkee hyvin - TsSKA on koko läntisen konferenssin paras kotijoukkue, kun 18 pelistä joukkue on kerännyt 27 pistettä maalierolla 57-36. Viimeisestä kuudesta kotiottelusta TsSKA on voittanut 4, joskin viime kotipelissä TsSKA hävisi jopa hieman nolosti Dinamo Minskille.

Laatua joukkueesta löytyy vaikka muille jakaa. Joukkueen ykköskenttä Leipsic - Kempe - Soshnikov on erittäin kovatasoinen. Jokainen pelaajista onkin pelannut aikaisemmin urallaan NHL:ssä. Kakkoskentästäkin löytyy kaksi NHL-statuksen omaavaa pelaajaa, Andrei Loktionov sekä Maxim Mamin. Heidän kaverinaan viilettää loistavaa kautta pelaava taitava Konstantin Okulov.

Nelosketjusta on mainittava vielä suomalaisillekin arvokisoista tuttu erittäin vahva ja työteliäs Ivan Telegin, jota vastaan ei koskaan ole mukava pelata. Maalivahtiosastokin on kunnossa, sillä molempien maalivahtien päästettyjen maalien keskiarvo on liki 2 maalia per ottelu. 

TsSKA:n peli perustuu erittäin tiiviiseen viisikkopelaamiseen, joka lähtee aina puolustuksen kautta. Moskovalaisia vastaan maalinteko onkin aina erittäin hankalaa.

TsSKA Moskovan viimeisimmät kotiottelut


  • 3.12 TsSKA Moskova - Dinamo Minsk 2-4
  • 1.12 TsSKA Moskova - Kunlun 3-2 JA.
  • 23.11 TsSKA Moskova - Sibir Novosibirsk 1-5
  • 16.11 TsSKA Moskova - Lokomotiv Jaroslavl 3-1
  • 14.11 TsSKA Moskova - HK Sotshi 7-0

Lokomotiv Jaroslavl

Lokomotiv aloitti kauden todella hyvin, mitä seurasi pieni suvantovaihe. Nyt tuntuu, että peli on jälleen loksahtamassa uomiinsa. Läntisessä konferenssissa Lokomotiv on sijalla 3. 34:sta ottelusta joukkue on käärinyt kasaan 48 pistettä maalierolla 97-64. Viimeisestä 6:sta ottelusta joukkue on voittanut 4.

Vieraissa Lokomotivin peli on ollut kohtalaisen hyvää. 17:sta vierasmatsista joukkue on saalistanut 23 pistettä maalierolla 44-31. Marraskuu oli joukkueelle vieraspelien osalta synkkä, sillä joukkue hävisi 5 vierasmatsia peräkkäin. Tämän jälkeen Lokomotiv on voittanut niukasti astetta heikkomat Amurin, sekä Sibirin.

Materiaali ei ole aivan TsSKA:n veroinen, mutta kuitenkin laadukas joukkue. Lokomotiv kauppasi Magnus Pääjärven pois, saaden tilalle Teemu Pulkkisen, joka ei ole vielä joukkueen riveissä esiintynyt. Mainitsemisen arvoisia pelaajia ovat mm. Pavel Kraskovsky, Anton Lander, sekä Yegor Korshkov. 

Lokomotiv perustaa myös pelinsä pitkälti hyvään puolustuspelaamiseen, jonka kautta joukkue lähtee pelaamaan. Tästä osoituksena Lokomotiv onkin koko sarjan vähiten maaleja päästänyt joukkue.

Lokomotiv Jaroslavlin viimeisimmät vierasottelut

  • 8.12 Amur Habarovsk - Lokomotiv Jaroslavl 3-4
  • 6.12 Sibir Novosibirsk - Lokomotiv Jaroslavl 3-4 JA.
  • 4.12 Barys Nur-Sultan - Lokomotiv Jaroslavl 3-1
  • 26.11 Dynamo Moskova - Lokomotiv Jaroslavl 4-3 JA.
  • 24.11 Dinamo Minsk - Lokomotiv Jaroslavl 2-1 JA.

Yhteenveto

Ottelusta on tulossa varsin tasainen kamppailu, joka tuskin tulee kovin monen maalin erolla päättymään. Kotiedun sekä materiaalin turvin Moskovan TsSKA on ottelussa kuitenkin suosikki.

Aikaisempi kauden kohtaaminen päättyi TsSKA:n kotivoittoon 3-1. Kahden hyvin puolustavan joukkueen pelistä tuskin tulee kovin maalirikasta, joten alle 4,5 on myös erittäin potentiaalinen valinta otteluun.

Kuitenkin TsSKA on mielestäni kotikentällään kertoimia suurempi suosikki, joten valinta päätyy tällä kertaa Moskovan TsSKA:n voittoon kertoimella 1,95.

Valinta: Moskovan TsSKA voittaa ottelun

Kerroin: