27.11.2020
klo
Jääkiekon SM-liiga
Tappara +0,5 maalia
Nordicbet | 2.02
ASETA VETO

27.11.2020 Tappara - Lukko

Perjantain kiekkoillan ehdoton helmi on Tampereen Hakametsässä pelattava Tappara - Lukko. Kaksi ennakkoon potentiaalista mestarisuosikkia kohtaavat tällä kaudella nyt toisen kerran, ja Tapparalla on varmasti jäänyt jotain hampaankoloon viime kohtaamisesta, jossa Lukko ryöpytti kirvesrintoja Raumalla lukemin 7-2.

Tappara

Kotijoukkue Tappara on aloittanut kautensa yskähdellen. 15:sta ottelusta kasassa on 22 pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukossa sijalle 10. Tähän ei Tampereella tyytyväisiä olla, sillä joukkue on tottunut menestymään, ja tällä rosterilla joukkueen pitäisi ehdottomasti olla sarjataulukon top 5:ssa. Joukkueen kärkipelaajilta, kuten Kristian Kuuselalta ja Patrik Virralta on lupa odottaa enemmän tehoja. Kuusela saikin maalitilin vihdoin auki, ja on kahden ottelun maaliputkessa.

Tapparan viimeisimmät kotiottelut

 • Tappara - Kalpa 2-1 JA.
 • Tappara - Ilves 4-5
 • Tappara - KooKoo 3-2 JA.
 • Tappara - Ässät 5-3
 • Tappara - HPK 3-2

Tappara on kuitenkin viime aikoina esittänyt jo hieman pirteämpiä otteita. Tamperelaisilla on nyt alla 3 ottelun voittoputki ja he pääsevät miltei viikon tauon jälkeen pelikentille varmasti energiaa ja itseluottamusta puhkuen. Kotikentällä Tappara on ollut kauden alussa kohtalaisen hyvä. Viimeiseen 5:een kotimatsiin kirvesrinnat ovat keränneet 4 voittoa. Koko kauden kotimatseista Tappara on hävinnyt varsinaisella peliajalla ainoastaan yhden ottelun - sekin Ilvekselle, joten siinäkään pelissä kotietua ei juurikaan ollut. Tapparan ylivoimaprosentti (17%) ei ole mikään huikaiseva, mutta lukuja ei kannata liikaa tuijottaa, sillä Tapparalta löytyy molempiin ylivoimakentällisiin laatua ratkaista ottelu erikoistilanteissa.

Lukko

Rauman Lukon kausi on alkanut miltei täydellisesti. Pekka Virran luotsaama joukkue on sarjataulukossa toisena kolme pistettä Ilvestä perässä ja yhden ottelun vähemmän pelanneena. Lukon materiaali onkin juuri niin vahva, kuin sarjataulukko osoittaa - leveyttä ja ratkaisuvoimaa löytyy joka kentästä. Samalla kun Lukko on takonut sarjassa toiseksi eniten maaleja, ovat he myös päästäneet vähiten maaleja omiin.

Lukon viimeisimmät vierasottelut

 • Jyp - Lukko 1-6
 • KalPa - Lukko 3-2
 • Saipa - Lukko 1-4
 • KooKoo - Lukko 7-2
 • Ässät - Lukko 1-6

Lukon viime pelit ovat sujuneet myös kohtalaisen mallikkaasti. Viimeiseen 5:een peliin 3 voittoa, mutta alla karvas kotitappio tiistaina KalPaa vastaan jätti varmasti Raumalaisille näyttöhaluja Tapparaa vastaan. Positiivista Lukon kannalta on, että maaleja he ovat tehneet viime matseissa erittäin paljon - 27 maalia viimeiseen 5:een otteluun omiin mennessä vain 11 on erittäin hyvä saldo. Vieraskentillä Lukon saldo on 5 voittoa ja 3 tappiota, joten yhtä ottelua lukuun ottamatta kaikki tappiot ovat tulleet vieraskentiltä. Lukon alivoimaprosentti on huikaiseva yli 96%. Tämä ei varmasti tule koko kautta kestämään, mutta eittämättä Tapparan ylivoimalta vaaditaan kovia suorituksia, jotta pystyvät tätä prosenttia heikentämään. 

Yhteenveto

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun näillä näkymin melko ykköskokoonpanoillaan. Tapparalta viime matsista pois olleesta Michael Spacekista Tappara ei ole tiedottanut mitään. Huhuja on ollut mm. pienestä loukkaantumisesta, kuin koti-ikävästä sekä siitä, ettei Tshekkiläinen enää Tapparassa jatkaisi. Muita suurempia poissaoloja ei joukkueilla ole.

Joukkueiden pelaajamateriaalit kestävät vertailun minkä tahansa liigajoukkueen kanssa. Tappara ja Lukko ovat rosteriltaan hyvin tasaväkiset, joten suurta etua ei voi laskea kummallekaan. Lukko on pelannut pirteästi, mutta Tapparakin näyttää pikkuhiljaa heräämisen merkkejä. Kotietu tuo Tapparalle merkittävän edun, ja uskon että Tappara tulee viemään tämän tasaväkisen kamppailun vähintäänkin jatkoajalle ja siksi pelivalintani on Tappara +0,5 maalia. Myös yli 3,5 kotikerroin Tapparan tasoiselle joukkueelle on älyttömän korkea, joten sitäkin voi lyödä hieman maltillisemmin. 

Valinta: Tappara +0,5 maalia

Kerroin: 

 • Nordicbet 2,02