1.12.2020
klo
Jääkiekon SM-liiga
Sport - Tappara: 2
ComeOn | 1.91
ASETA VETO

1.12.2020 Sport - Tappara

Joulukuu pyörähtää käyntiin Liigan osalta kahdella ottelulla. Vaasassa Sport saa uudelle remontoidulle areenallaan vastaansa kovaan vireeseen päässeen Tapparan. Vaasalaiset eivät kotikaukalossaan koskaan pisteistä helpolla luovu, joten Tapparalla on edessä varmasti täysi työ mikäli mielivät pisteet mukanaan Tampereelle viedä.

Tappara

Tappara on viime kierroksilla näyttänyt todellisen potentiaalinsa. Ennakkoon yhdeksi suureksi mestarisuosikiksi povattu Tappara aloitti kauden tahmeasti, mutta ovat nyt näyttäneet, kuinka kova joukkue oikeasti on. Kirvesrinnat ovat viiden ottelun voittoputkessa, ja viimeisimmät voitot ovat tulleet sarjan kivi kovista joukkueista, kuten Kärpät, Lukko ja HIFK. Sarjataulukossa Tappara on kivunnut jo sijalle 8, ja he ovat tasapisteissä Kalpan kanssa, joka on tällä hetkellä kiinni viimeisessä suorassa pudotuspelipaikassa.

Tapparan pelit vieraissa ovat menneet kuten koko alkukausikin - Erittäin ailahtelevaa pelaamista, mutta viime ottelut ovat näyttäneet huomattavasti enemmän normaalilta Tapparalta. Kolme edellistä vieraspeliä ovatkin päättyneet Tamperelaisten juhliin. 8:ssa vieraspelissä he ovat tehneet 25 maalia ja päästäneet 30, mutta edellisen 3:n vieraspelin maalisuhde on huomattavasti parempi 13-8.

Erityisen positiivista Tapparan pelissä viime aikoina on ollut tehopisteiden jakautuminen tasaisesti joka kentälle. Tämä kertoo siitä, kuinka laadukkaasti Tappara pystyy hyökkäämään jokaisen neljän ketjun voimin. Tappara pyrkii hallitsemaan kiekkoa ja tuottamaan pitkiä hyökkäyksiä, joka väsyttää vastustajaa. Kun Tappara saa painettua pelin vastustajan päähän jokaisella ketjulla kuten viime peleissä, on heitä erittäin hankala voittaa. Kirvesrinnat pääsevät otteluun näillä näkymin parhaalla kokoonpanollaan. Maalissa aloittanee Heljanko, joka on osoittanut viime otteluissa erittäin vahvoja otteita.

Tapparan viimeisimmät vierasottelut

  • Kärpät - Tappara 1-4
  • HIFK - Tappara 2-3 JA.
  • Sport - Tappara 5-6 JA.
  • Pelicans - Tappara 5-1
  • Jukurit - Tappara 2-1

Sport

Kotijoukkue Sport joutui pelaamaan koko lokakuun vieraskentillä koronarajoitusten takia. Marraskuussa jo kotiluolaan päässeen joukkueen kunto on myös hieman nousussa. Joukkue seilaa kahden ottelun voittoputkessa, mutta tätä edelsi synkkä 7 ottelun tappioputki. Sarjataulukossa Sport majailee sijalla 13, mutta tätäkin huolestuttavampi asia on, että joukkue on onnistunu 16:ssa ottelussa maalinteossa ainoastaan 30 kertaa. Joukkue on siis tehnyt keskimäärin alle 2 maalia ottelua kohden, jolla on hyvin vaikea otteluita voittaa.

Kotikentällä Sport on kerennyt Marraskuussa pelaamaan jo 6 ottelua. Näistä saldona on kaksi voittoa ja neljä tappiota maalierolla 13-23. Vaasa ei tunnetusti ole helpoin paikka pelata, sillä Vaasan oma Red Army pitää tunnelmaa hyvin yllä ja saa kotijoukkueen syttymään jokaiseen kotipeliin.

Sportilla on ollut maalinteko-ongelmia läpi kauden. Kokoonpanossa ei toki ole ollut Tapparan veroista leveyttä, mutta Vaasalaiset ovatkin kunnostautuneet pelaajamarkkinoilla ja hankkineet hyökkäyspäähän muun muassa Janne Keräsen, Michael Keräsen sekä Mika Partasen. Joukkue on saanut siis huomattavasti lisää tulivoimaa hyökkäyspäähän, ja tämä alkaa varmasti jossain kohtaa näkyä myös maalisarakkeessa. Muun muassa molemmat Keräset ovat esittäneet erittäin pirteitä otteita viime otteluissa.

Sportin viimeisimmät kotiottelut

  • Sport - Pelicans 3-2 JA.
  • Sport - Jyp 3-2
  • Sport - KooKoo 0-4
  • Sport - Tappara 5-6 JA.
  • Sport - Ilves 0-6

Yhteenveto

Keskinäiset kamppailut ovat tällä kaudella menneet molemmat jatkoajalle ja voitot ovat 1-1. Viimeksi Vaasassa Tappara menetti viimeisessä erässä kolmen maalin johtonsa, eikä anna tämän varmasti toistua. Toki täytyy ottaa huomioon, että Tappara pelaa nyt huomattavasti parempaa jääkiekkoa, kuin vielä pari viikkoa takaperin. 

Pelaajamateriaali on Tamperelaisilla aivan selkeästi Sportia vahvempi - Vaasalaisten hankinnoista huolimatta. Erikoistilannepelaaminen on myös selkeästi Tapparalla kotijoukkuetta vahvempaa. Ylivoimaprosentit eivät vielä Tapparaa mairittele, mutta todellisuudessa joukkueen ylivoimassa on todella vaarallisia elementtejä vastustajan kannalta. 

Uskon, että Tappara tulee jatkamaan vahvoja otteitaan, ja tulee rummuttamaan pitkiä hyökkäyksiä Vaasalaisten päähän neljän ketjun voimin, ja pudottamaan tällä kotijoukkueen vauhdista. Kotietu tasoittaa puntteja, mutta laajemmalla pelaajamateriaalillaan operoiva Tappara voittaa ottelun kaksi kertaa kolmesta, joten 1,9 kerroin Tapparalle on erittäin pelattava. Valinta siis Tappara voittaa ottelun.

Valinta: Tappara

Kerroin: ComeOn 1,91