10.12.2020
klo
KHL
SKA voittaa ottelun
ComeOn | 1.83
ASETA VETO

10.12.2020 SKA Pietari - Jekaterinburg

Torstain KHL -kierroksen iltakamppailuna nähdään tasokas ottelu, jossa Pietarin tähtisikermä SKA isännöi kotiareenallaan taikuri Pavel Datsjukin tähdittämää Jekaterinburgia. Ottelussa nähdään myös suomalaisväriä, sillä kotijoukkueen kolmosketjun sentterinä nähdään NHL:ssäkin piipahtanut Joonas Kemppainen.

SKA Pietari

Kotijoukkue Pietarin SKA:n kausi on ollut hieman ailahtelevainen, sekä allekirjoittaneelle jopa pienoinen pettymys. Joukkueelle tuttua dominoimista sarjassa ei ole juurikaan nähty, vaan voitettuja otteluita on seurannut usein tappio. Sarjataulukossa SKA on kuitenkin Läntisen konferenssin toisena, sekä johtaa omaa divisioonaansa. Joskin täytyy sanoa, että SKA pelaa varsin helpossa divisioonassa. 35:ssa ottelussa joukkue on saalistanut 47 pistettä maalierolla 107-80.

Kotikentälläkin on parannettavan varaa. Läntisen konferenssin 4:ksi paras kotijoukkue SKA on kerännyt 18:sta kotimatsista 21 pistettä maalierolla 50-47. Joukkue on voittanut viimeisestä 6:sta kotiottelusta 3, ja viimeisimmässä kotimatsissa SKA hävisi koko sarjan heikoimmalle joukkueelle Dinamo Riikalle jatkoajan jälkeen lukemin 3-4.

Materiaali joukkueessa on paperilla suorastaan järkyttävän kova. Joukkueesta löytyy mm. kokenut Evgeny Ketov, nuoret taitavat hyökkääjät Ivan Morozov ja Kirill Marchenko, NHL:ssä edelliset kaudet pelannut Vladislav Kamenev sekä huippuvaarallinen Vladimir Tkachev. Lisäksi jopa nelosketjusta löytyy Liigassakin dominoinut ja alkukauden Sotshin paras pistemies Malte Strömwall. Materiaali on jopa niin leveä, että valmentajan on vaikea pitää kaikkia huippupelaajia tyytyväisinä. Suurempia poissaoloja SKA:lla ei tällä hetkellä ole.

SKA Pietarin viimeisimmät kotiottelut

  • 7.12 SKA Pietari - Dinamo Riika 3-4 JA.
  • 30.11 SKA Pietari - Jokerit 1-2 JA.
  • 24.11 SKA Pietari - Barys Nur-Sultan 4-3
  • 22.11 SKA Pietari - Amur Habarovsk 5-3

Jekaterinburg

Vierailija Jekaterinburgin peli ei ole kulkenut viimeisen kuukauden aikana lainkaan. Joukkue on hävinnyt viimeiset 9 ottelua peräkkäin. Jekaterinburg on valahtanut jo loistavan alkukauden jälkeen sarjataulukossa sijalle 6, mutta on edelleen hyvin pudotuspelikamppailussa mukana. Koko kauden maaliero on 94-90, mutta viimeisten 9 pelin maaliero on surullinen 10-33.

Vieraissa myös hyvän alkukauden jälkeen kelkka on kääntynyt pahasti. Joukkue on kuitenkin vielä Itäisen konferenssin 4:ksi paras vierasjoukkue, mutta viimeiset 5 vierasottelua ovat päättyneet tappioon maalierolla 5-17.

Jekaterinburgin joukkueesta löytyy myös laatua. Kuuluisimpana tähtenä joukkueen kapellimestarina taituroi kapteeni Pavel Datsjuk, joka on iästään huolimatta osoittanut kykenevänsä edelleen pelaamaan korkealla tasolla. kokenut Alexei Makeyev pelaa parhaillaan elämänsä parasta kautta, ja on jo lähestulkoon ylittänyt uran piste-ennätyksen, vaikka kausi on vasta puolessa välissä. Lisäksi kakkoskentästä löytyy kovia pelimiehiä, kuten Torontossa muutaman kauden pelannut Peter Holland, sekä saksalainen Brooks Macek.

Jekaterinburgin viimeisimmät vierasottelut

  • 8.12 Avangard Omsk - Jekaterinburg 3-1
  • 6.12 Ak Bars Kazan - Jekaterinburg 2-0
  • 26.11 Traktor Tsheljabinsk - Jekaterinburg 4-3 JA.
  • 24.11 Nizhni Novgorod - Jekaterinburg 5-1

Yhteenveto

Vaikka Jekaterinburgiltakin löytyy ihan laadukas KHL -miehistö, on todettava, että SKA:n joukkueen laatu on täysin omaa luokkaansa vieralijan rinnalla. SKA tulee kotiareenallaan painamaan pelin Jekaterinburgin päätyyn neljän kentän voimin, mikä hyydyttää vierailijan 60 minuutin aikana.

Vaikka SKA on pelannut ailahtelevasti, niin joukkue varmasti haluaa kiillottaa kilpensä surkean Dinamo Riika -ottelun jälkeen. Kotiedun, suuren materiaalieron, sekä Jekaterinburgin onnettoman pelivireen myötä uskon SKA:n ottavan ottelusta voiton taskuun. Tarjolla oleva jopa 1,90 kotikerroin SKA:lle on vain pakko hyödyntää, joten valintani onkin SKA voittaa ottelun.

Valinta: SKA voittaa ottelun

Kerroin:

  • ComeOn 1,83
  • Betsafe 1,81