8.12.2020
klo
SHL
Örebro vs. Leksand: 1
Comeon | 2.00
ASETA VETO

Ilmaiset jääkiekko vihjeet | SHL 8.12 | Örebro vs. Leksand

SHL:n tiistaikierroksella kohtaavat Örebro ja Leksand. Ottelussa nähdään myös paljon suomalaisväriä, sillä Örebron riveissä pelaavat hyökkääjät Joonas Rask ja Robert Leino, sekä puolustajat Kristian Näkyvä, Rasmus Rissanen ja Robin Salo. Leksandilta löytyvät puolestaan maalivahti Jesse Juvonen sekä hyökkääjä Otto Paajanen. 

Örebro

Örebrolla on ollut peleistä kahden viikon tauko, sillä koronatapausten takia joukkueen otteluita on jouduttu siirtämään. Edellisestä ottelusta poissa olivat sairastapauksen takia suomalaiset Leino ja Rissanen, sekä Ludvig Rensfeldt ja Jonathan Andersson. Sarjataulukossa Örebro on sijalla 5, mutta vain 7 pistettä kärkeä perässä ja 4 ottelua vähemmän pelanneena, joten asetelmat ovat varsin hyvät.

Kotikentällä Örebro on ollut sarjan parhaimmistoa. Örebro on pistekeskiarvolla mitattuna toiseksi paras kotijoukkue saldolla 9 ottelua ja 23 pistettä maalieron ollessa 36-23. Kauden 9:stä kotiottelusta Örebro on voittanut peräti 8. Ainut tappiokin on tullut jatkoajalla kivikovalle Luleålle. Joukkue on ollut läpi kauden tehokas kotona tehden 4 maalia peliä kohden, ja viimeisessä 3:ssa ottelussa maaleja on syntynyt peräti 14.

Kokoonpanossa saattaa vielä tulla viime hetken muutoksia koronan takia, joten tämä kannattaa tarkistaa ennen vedon lyömistä. Näillä näkymin joukkue pääsee kuitenkin otteluun varsin iskukykyisellä joukkueella. Ainut varma poissaolo on Emil Larsson, joka kärsii viiden ottelun pelikieltoaan. Kokoonpanossa riittää laatua jokaiseen ketjuun. Kovimpia tekijöitä ovat ehdottomasti mm. Liigastakin tuttu taitava Borna Rendulic sekä Robin Kovacs.

Örebron viimeisimmät kotiottelut

  • 21.11 Örebro - Oskarshamn 2-1
  • 14.11 Örebro - Rögle 6-5 JA.
  • 12.11 Örebro - Malmö 6-2
  • 31.10 Örebro - Skellefteå 3-2
  • 27.10 Örebro - Brynäs IF 3-0

Leksand

Vierailija Leksand keikkuu sarjataulukossa sijalla 8, mutta suora playoff -paikka on kuitenkin vain 4:n pisteen päässä johon heillä kaikki edellytykset. Viime aikoina peli on kulkenut kohtalaisen hyvin, mutta pisteet joukkue on napsinut pääasiassa kotipeleistä. Vieraskentillä joukkue on ollut suurissa vaikeuksissa.

Leksandin vierassaldo on 7:stä ottelusta ainoastaan 7 pistettä maalierolla 17-24, mikä on 5:ksi huonoin saldo koko sarjassa. Leksand on voittanut viimeksi vieraskentällä melkein kaksi kuukautta sitten 10.10 Linköpingin. Edelliset 4 matsia he ovat hävinneet kaikki maalierolla 6-16.

Leksandin materiaali ei ole aivan Örebron luokkaa, mutta löytyy heiltäkin kovia tekijöitä, kuten Otto Paajanen sekä Peter Cehlarik. Paajasen kausi on tähän mennessä ollut pettymys, mutta parempaa on lupa odottaa. Lisäksi kokenut kanadalainen Carter Camper on osoittanut olevansa varsin pätevä pelimies tähän sarjaan. Maalissa pelannee Janne Juvonen, joka on osoittanut vahvoja näyttöjä viime aikoina. Tästä palkinnoksi hänet kutsuttiin myös mukaan Leijonien tulevaan EHT -joukkueeseen.

Leksandin viimeisimmät vierasottelut

  • 1.12 Djurgården - Leksand 3-0
  • 10.11 Färjestad BK - Leksand 3-2 JA.
  • 22.10 Luleå - Leksand 5-2
  • 15.10 Oskarshamn - Leksand 5-2
  • 10.10 Linköping HC - Leksand 1-4

Yhteenveto

Koronan aiheuttama pelitauko saattaa näkyä alussa Örebron otteissa pienenä haparointina ja yli-innokkuutena. Materiaaliltaan kotijoukkue on kuitenkin Leksandia vahvempi. Lisäksi kovana kotijoukkueena uskon Örebron ottavan rutiinivoiton heikosta vierasjoukkue Leksandista ja tästä tarjottava 2:n kerroin on pelattava kohde ottaa lapulle.

kannattaa vielä tarkistaa ennen ottelua kokoonpanot. Näillä näkymin kuitenkin molemmat joukkueet vaikuttavat pääsevän lähes ykköskokoonpanoilla otteluun.

Valinta: Örebro voittaa ottelun

Kerroin: ComeOn 2.00