8.12.2020
klo
SHL
Luleå - Rögle: 1
ComeOn | 2.10
ASETA VETO

8.12. Luleå - Rögle

SHL-kierroksen kovin kamppailu käydään Coop Arenalla Luulajassa, kun Luleå ja Rögle ottavat mittaa toisistaan. Pistekeskiarvolla mitattuna joukkueet ovat molemmat sarjan top 3:ssa, joten odotettavissa on kova taisto pisteistä. Ottelussa suomalaisväriä nähdään molemmissa joukkueissa, kun Luleå:lla pelaavat Arttu Ilomäki ja Juhani Tyrväinen, sekä vierailija Röglellä pelaa Olli Palola.

Luleå

Kotijoukkue Luleån kausi on ollut jopa pienoinen pettymys, vaikka joukkue löytyykin sarjataulukosta sijalta 4. Norrbottenin ylpeys on kuitenkin vain 5 pistettä kärkeä perässä kolme ottelua vähemmän pelanneena. Viime kaudella Luleå oli suorastaan ylivoimainen runkosarjassa, ennen kuin korona lopetti kauden kesken.

Kotikentällään Luleå on yleensä erittäin vaikea voitettava. Tällä kaudella peli on kulkenut kotona kohtuullisen hyvin ja heillä onkin 8:sta ottelusta kerättynä 18 pistettä maalierolla 27-20. Joukkue on hävinnyt kotona ainoastaan kaksi peliä, joista toisen sarjakärki Frölundalle.

Materiaaliltaan Luleå on aivan SHL:n parhaimmistoa. Etenkin 3 ensimmäistä ketjua ovat kivikovat. Tasosta kertoo se, että kolmosketjusta löytyy vielä mm. taiturimainen Linus Klasen, sekä juuri Leijonien EHT -joukkueeseen valittu Arttu Ilomäki. Joukkue on lähestulkoon sama, kuin viime kaudella, johon on saatu vielä vahvistukseksi Klasenin tasoinen pelimies. Suurin menetys oli maalivahti Joel Lassinantti, joka siirtyi KHL:ään. Viime peleissä maalissa pelannut nuori lupaus Jesper Wallstedt on kuitenkin ollut erittäin hyvä korvaaja.

Luleån viimeisimmät kotiottelut

  • 3.12 Luleå - Malmö 5-3
  • 19.11 Luleå - Örebro 4-3 JA.
  • 10.11 Luleå - Frölunda HC 0-2
  • 22.10 Luleå - Leksand 5-2

Rögle

Vierailija Rögle on pelannut aivan loistavan alkukauden. Sarjassa toisena oleva Rögle on pistekeskiarvolla mitattuna sarjan paras joukkue, mutta viime peleissä alkukauden vauhti on alkanut laantua. Viimeisestä 5:stä pelistä Rögle onkin voittanut ainoastaan kaksi.

Vieraissa Rögle on ollut myös kohtalaisen hyvä. 11:sta pelistä saldona on 17 pistettä maalierolla 30-28. Vierailija on kerännyt siis toiseksi eniten pisteitä vieraskentiltä. Mutta myös vieraissa Röglen alkukauden lento on loppunut. Viimeiset kolme vierasmatsia ovatkin päättyneet heidän tappioon. 

Materiaaliltaan Rögle ei yllä Luleån tasolle. Ykkösketju Zaar - Ryfors - Everberg on pelannut väkevän alkukauden, mutta heidän takanaan muut kentät eivät ole hirveämmin loistaneet. Erikoismaininnan ansaitsee kanadalainen Adam Tambellini. Viime kaudella MoDo:ssa Allsvenskanissa tuhoisaa jälkeä tehnyt hyökkääjä on pelannut nyt 7 peliä SHL:ssä tehden 8 pistettä. Muuten joukkueen alemmat kentät eivät ole aivan Luleån vastaavien tasoisia.

Röglen viimeisimmät vierasottelut

  • 5.12 Frölunda HC - Rögle 3-2
  • 3.12 Linköping HC - Rögle 2-1
  • 14.11 Örebro - Rögle 6-5 JA.
  • 10.11 Malmö - Rögle 0-2

Yhteenveto

Materiaalin puolesta Luleå on vahvempi, kuin vierailija Rögle. Lisäksi kotikentällään Luleå on erittäin vaikea voitettava. Rögle on tällä hetkellä hieman suuremmassa otteluruuhkassa, ja tämä onkin heille kolmas ottelu neljään päivään, mikä saattaa näkyä ottelussa mitä pidemmälle mennään.

Historia puhuu myös vahvasti Luleån puolesta. Rögle ei ole onnistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana voittamaan Luleån kotikentällä kuin kerran. Kotiedun, materiaalieron, sekä rasituseron turvin pidän Luleå:ta kertoimia suurempana ennakkosuosikkina, joten valintani onkin Luleå voittaa ottelun.

Valinta: Luleå voittaa ottelun

Kerroin: ComeOn 2,10