30.1.2021
klo
SDHL
Brynäs IF voittaa ottelun
Betsafe 1,70
ASETA VETO

30.1.2021 SDHL Brynäs IF - HV-71

Ruotsissa naisten jääkiekon pääsarjan runkosarja alkaa olla muutamia otteluita vaille ohitse. Lauantain kierroksella nähdään kova kärkikamppailu, kun HV-71 saapuu Brynäsin vieraaksi kolme pistettä mielessään. 

Brynäs IF

Brynäs on esiintynyt vakuuttavasti läpi kauden. Brynäs on käytännössä varmistanut toisen sijan runkosarjassa, joten päivän ottelussa haetaan asetelmia hyvin todennäköistä välierävastustajaa vastaan. Brynäs on koko sarjan tehokkain joukkue, sillä he ovat mättäneet 31:ssä pelissä yhteensä huikeat 147 maalia, eikä omiinkaan ole mennyt kuin 64.

Kotikentälläkin peli on kulkenut loistavasti. Brynäs on Luleån jälkeen sarjan kovin kotijoukkue. Joukkue seilaakin tällä hetkellä neljän ottelun kotivoittoputkessa, ja viimeisin tappiokin tuli sarjakärki Luleålle niukasti 1-2.

Brynäs on materiaaliltaan sarjaan hirvittävän kova. Kokoonpanosta löytyy maajoukkuetason pelaajia, Itävallasta, Tshekeistä, Ruotsista, Sveitsistä sekä Suomesta. Kirkkaimpina tähtinä loistavat Lara Stalder ja Katerina Mrazova, jotka kuuluvat molemmat sarjan aivan top 5 -pelaajiin. Suomalaisista joukkueessa pelaa maajoukkueesta tutut Rosa Lindstedt, sekä tuore vahvistus maalivahtiosastolle - Eveliina Suonpää.

Brynäs on todella hyökkäysvoittoinen joukkue, joka välillä puolustaa hieman laiskasti. Tähän on kuitenkin viime aikoina tullut selvää parannusta, sillä joukkueen maaliero viimeisessä kahdeksassa ottelussa on 35-8. Suonpää on maalivahtiosastolle todellinen vahvistus, sillä aikaisempi kaksikko oli varsin kokematon vielä SDHL-tasolle. Suonpään mukaan tulo onkin selvästi vähentänyt päästettyjen maalien määrää.

Brynäsiltä sivussa pelistä on toiseksi paras pistenainen Mrazova, mutta tulivoimaa joukkueesta löytyy tästä huolimatta.

Brynäs IF:n viimeisimmät kotiottelut

  • Brynäs IF - AIK 4-0
  • Brynäs IF - SDE HF 6-0
  • Brynäs IF - Djurqården 5-0
  • Brynäs IF - Linköping HC 4-1

HV-71

HV-71 on hyvin todennäköisesti runkosarjan jälkeen kolmas, ja tulee todennäköisesti kohtaamaan Brynäsin välierissä. Viime aikojen pelit ovat sujuneet mallikkaasti, sillä taskussa on 7 voittoa viimeisestä kahdeksasta pelistä.  Vieraissakin peli on kulkenut hyvin, mutta HV-71 on melko ailahtelevainen vierasjoukkue. Joukkueen pelihalut eivät tunnu löytyvän vieraskentillä, mikä näkyy usein tulostaulussa.

Materiaali HV-71:llä on sarjan kolmanneksi kovin heti Luleån ja Brynäsin jälkeen. Hyökkäyksestä löytyy yksi sarjan parhaista pelaajista - Kennedy Marchment, jota tukevat hyvin hyökkäävät pohjoisamerikkalaiset puolustajat Sidney Morin ja Jess Healey. Suomalaisista joukkueessa kiekkoilee maajoukkuepelaaja Sanni Hakala.

HV-71 on myös erittäin tulivoimainen joukkue sille päälle sattuessaan, mutta haluttomana joukkue ei tunnu saavan mitään aikaan. HV:n kärkipelaajat pelaavat järkyttäviä määriä peliä kohti, mikä näkyy erityisesti laiskana puolustamisena. Puolustuspelaaminen onkin heidän heikkoutensa.

HV-71 ei myöskään pääse parhaalla kokoonpanollaan, sillä joukkueen paras pistenainen Kennedy Marchment on ottelusta sivussa koronatartunnan takia.

HV-71:n viimeisimmät vierasottelut

  • Göteborg - HV-71 0-2
  • MoDo - HV-71 6-3
  • MoDo - HV-71 1-3
  • SDE HF - HV-71 1-3

Yhteenveto

Vastakkain ovat kaksi laadukasta hyökkäävää joukkuetta, mutta Brynäsin materiaali on leveämpi, ja se kestää paremmin yhden huippupelaajan poissaolon. HV-71 on pitkälti juuri Marchmentin ketjun varassa, ja hänen poissaolo tulee varmasti näkymään joukkueen otteissa.
Suonpään vahvistettua Brynäsiä kääntyy maalivahtipelikin selvästi heidän puolelleen, sillä vierailijoiden maalivahtikaksikko ei yllä hänen tasolleen. Edellisen keskinäisen kohtaamisen Brynäs voitti lukemin 6-3. Tällä hetkellä Brynäs pelaa parempaa jääkiekkoa joka osa-alueella, joten uskon heidän ottavan yliotteen HV-71:stä pudotuspelejä ajatellen. Ottelusta voi tulla maali-iloittelu, mutta sitä parempana pelivaihtoehtona näen Brynäsin voiton. Rohkeimmat voivat pelata tasotuksellakin, mutta minun päivän valinta on Brynäs ilman tasoituksia.

Valinta: Brynäs IF voittaa ottelun

Kerroin: Betsafe 1,70